Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ozbiljne neželjene reakcije od Ginka BilobeGinko biloba može da utiče i na kardivaskularni sistem....
21. feb.
Voće i povrće bez bilo kakvih šećeraOsnovna je istina da je voće i povrće dobro za zdravlje. Oni su vitaminske bombe, istovremeno ne sadrže štetne masti, nemaju puno kalorija i prirodni su izvor energije iz hrane.
Postoji i drugo shvatanje - voće sadrži...
21. avgust
Treba li marinirati zeca da bi njegovo meso bilo mekano?Prema tvrdnjama nekih kulinara, zec, nezavisno da li je divlji ili domaći, treba da bude dobro mariniran, kako bi njegovo meso bilo mekano i aromatično....
29. nov.
Namirnice koje razređuju krvOvo svojstvo ima i biljka ginko biloba, pa zato redovno pijte čaj od nje.
Možete takođe pripremiti napitak od 50 g suvih listova ginko bilobe, prelivenih sa 0.5 l votke....
13. jul
9 najmoćnijih lekovitih biljki u prirodiGinko
Ocena bezopasnosti: 3/5
Istraživanja: 3.5 / 5
Kao jedna od najstarijih vrsta drveća ginko je i jedna od najstarijih homeopatskih biljki i ključna biljka u kineskoj medicini....
29. okt.
Japanski ženšen - sastav, koristi i svojstvaKombinacija koja se često sreće u dodacima ishrani je japanski ženšen i ginko biloba.
Japanska panaceja se uzima i kada ste preležali tešku boleste ili patite od hroničnih bolesti povezanih sa disajnim sistemom....
15. nov.
Kako da se izborite sa stresom i pritiskomTu spadaju ruzmarin, đumbir, žuti kantarion, zeleni žaj, ženšen, ginko biloba, mirođija, kardamon, itd. Počnite češće da pijete čajeve ili biljne tinkture i osetićete pozitivno dejstvo....
07. feb.
AlicinKombinovanje sa prirodnim sredstvima za razređivanje krvi kao što su vitamin E i ginko biloba takođe treba da se radi pažljivo. Ne treba da se konzumira nakon porođaja, pre ili posle operacije....
12. sep.
Energetski napici tokom trudnoćeKao što većina vas zna, energetski napici sadrže kofein, taurin, guaranu, vitamin B, ginseng, ginko bilobu, L-karnitin, šećer, antioksidante, kreatin, glukuronolaktan i magareći trn....
24. mart
ResveratrolBiljke, kao što su žuti kantarion i ginko biloba, ne bi trebalo konzumirati sa resveratrolom....
04. sep.
Crvena detelinaZbog visokog rizika od krvarenja, crvena detelina se ne sme uzimati u kombinaciji sa belim lukom, aspirini, đumbirom i ginko bilobom....
04. jul
Kako da blanširamo spanać?Dobro bi bilo da uklonite drškice spanaća pre nego što počente da perete lisnato povrće....
06. mart
Celer - prirodni čistač organizmaListovi i semenke su odličan začin za bilo koje varivo. Celer se može dodati u salate i dobro se slaže sa bilo kojom vrstom mesa, ribe ili morskih plodova.
Znate li da?
1....
09. dec.
FlavonoidiTako na primer ginkgetin je flavonoid drveta ginka, a tandžeretin je flavonoid od mandarine.
Flavonoidi su dobro poznati po svojim antioksidantnim svojstvima. Oni su široko rasprostranjeni u biljkama....
26. jun
Uloga vode u našim domaćim napicimaNe postoji ništa teško u tome da napraviš seđeni sok ili bilo koje drugo bezalkoholno piće u domaćim uslovima....
02. jul
Doručak za kontrolu apetita tokom danaDoručak bi trebalo da nas napuni tonusom i energijom, bar narednih nekoliko sati, a zašto ne i za ceo dan, kako bismo bili u optimalnom i efikasnom stanju, bilo na radnom mesti ili na bilo kom drugom poslu....
23. jun
Da kuvamo sa ostacima od praznične večereDa bi bilo još ukusnije dodajte i rendani kačkavalj. Prelijte jelo i pecite dok ne porumeni preliv....
03. mart
Odgovarajući začini za pasuljRetko se dopušta da se stavljaju ogromne količine u bilo koje jelo, iako postoje ljudi koji definitivno vole začine i znaju od čega koliko da stave....
09. mart
Osnovna pravila za raznovrsnu ishranuDobro bi bilo da se kuva sa maslinovim uljem.
5. Dobro bi bilo da se smanji količina crvenog mesa, po 1-2 porcije nedeljno. Vegetarijanska jela uspešno mogu da zamene meso....
01. dec.
Proizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanjuKinoa može da se doda u salatu, u vegetarijanski burger, a bilo bi dobro da nežan ukus ove hrane bude obogaćen nekim začinom....
02. sep.
Najbolja hrana za dojiljeBilo bi dobro da ugljeni hidrati dođu iz pirinča, hleba i testenine, među kojima se preporučuje integralna hrana.
Dobro bi bilo da se proteini nabavljaju iz mesa, jaja, ribe i pasulja ili drugih variva....
30. avgust
Kako se zamrzava povrćeDobro bi bilo da pripremit esmese od povrća koje ćete koristiti za supe ili kao dodatak u jela....
27. april
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaNajvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje. Što je žitovinja mlađa, meso će biti krtije....
15. maj
Tajne meke teletineDa bi meso bilo meko, prvo ga drvenim čekićem izlupajte, posolite, posipajte preko malo brašna, propržite ga sa svih strana dok ne porumeni....
03. maj
Pravi začini za boraniju i pasuljVeoma je prikladno staviti i paradajz, bilo da se radi o boraniju u obliku janije ili u čorbe;
- U boraniju se obavezno dodaju so i biber....
28. nov.