Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ozbiljne neželjene reakcije od Ginka BilobeOzbiljne neželjene reakcije od Ginka Bilobe
21. feb.
Ginko biloba može da utiče i na kardivaskularni sistem....
Voće i povrće bez bilo kakvih šećeraVoće i povrće bez bilo kakvih šećera
21. avgust
Osnovna je istina da je voće i povrće dobro za zdravlje. Oni su vitaminske bombe, istovremeno ne sadrže štetne masti, nemaju puno kalorija i prirodni su izvor energije iz hrane. Postoji i drugo shvatanje - voće sadrži...
Treba li marinirati zeca da bi njegovo meso bilo mekano?Treba li marinirati zeca da bi njegovo meso bilo mekano?
29. nov.
Prema tvrdnjama nekih kulinara, zec, nezavisno da li je divlji ili domaći, treba da bude dobro mariniran, kako bi njegovo meso bilo mekano i aromatično....
Namirnice koje razređuju krvNamirnice koje razređuju krv
13. jul
Ovo svojstvo ima i biljka ginko biloba, pa zato redovno pijte čaj od nje. Možete takođe pripremiti napitak od 50 g suvih listova ginko bilobe, prelivenih sa 0.5 l votke....
9 najmoćnijih lekovitih biljki u prirodi9 najmoćnijih lekovitih biljki u prirodi
29. okt.
Ginko Ocena bezopasnosti: 3/5 Istraživanja: 3.5 / 5 Kao jedna od najstarijih vrsta drveća ginko je i jedna od najstarijih homeopatskih biljki i ključna biljka u kineskoj medicini....
Japanski ženšen - sastav, koristi i svojstvaJapanski ženšen - sastav, koristi i svojstva
15. nov.
Kombinacija koja se često sreće u dodacima ishrani je japanski ženšen i ginko biloba. Japanska panaceja se uzima i kada ste preležali tešku boleste ili patite od hroničnih bolesti povezanih sa disajnim sistemom....
Kako da se izborite sa stresom i pritiskomKako da se izborite sa stresom i pritiskom
07. feb.
Tu spadaju ruzmarin, đumbir, žuti kantarion, zeleni žaj, ženšen, ginko biloba, mirođija, kardamon, itd. Počnite češće da pijete čajeve ili biljne tinkture i osetićete pozitivno dejstvo....
AlicinAlicin
12. sep.
Kombinovanje sa prirodnim sredstvima za razređivanje krvi kao što su vitamin E i ginko biloba takođe treba da se radi pažljivo. Ne treba da se konzumira nakon porođaja, pre ili posle operacije....
Energetski napici tokom trudnoćeEnergetski napici tokom trudnoće
24. mart
Kao što većina vas zna, energetski napici sadrže kofein, taurin, guaranu, vitamin B, ginseng, ginko bilobu, L-karnitin, šećer, antioksidante, kreatin, glukuronolaktan i magareći trn....
ResveratrolResveratrol
04. sep.
Biljke, kao što su žuti kantarion i ginko biloba, ne bi trebalo konzumirati sa resveratrolom....
Crvena detelinaCrvena detelina
04. jul
Zbog visokog rizika od krvarenja, crvena detelina se ne sme uzimati u kombinaciji sa belim lukom, aspirini, đumbirom i ginko bilobom....
Kako da blanširamo spanać?Kako da blanširamo spanać?
06. mart
Dobro bi bilo da uklonite drškice spanaća pre nego što počente da perete lisnato povrće....
Celer - prirodni čistač organizma​Celer - prirodni čistač organizma​
09. dec.
Listovi i semenke su odličan začin za bilo koje varivo. Celer se može dodati u salate i dobro se slaže sa bilo kojom vrstom mesa, ribe ili morskih plodova. Znate li da? 1....
FlavonoidiFlavonoidi
26. jun
Tako na primer ginkgetin je flavonoid drveta ginka, a tandžeretin je flavonoid od mandarine. Flavonoidi su dobro poznati po svojim antioksidantnim svojstvima. Oni su široko rasprostranjeni u biljkama....
Uloga vode u našim domaćim napicimaUloga vode u našim domaćim napicima
02. jul
Ne postoji ništa teško u tome da napraviš seđeni sok ili bilo koje drugo bezalkoholno piće u domaćim uslovima....
Doručak za kontrolu apetita tokom danaDoručak za kontrolu apetita tokom dana
23. jun
Doručak bi trebalo da nas napuni tonusom i energijom, bar narednih nekoliko sati, a zašto ne i za ceo dan, kako bismo bili u optimalnom i efikasnom stanju, bilo na radnom mesti ili na bilo kom drugom poslu....
Da kuvamo sa ostacima od praznične večereDa kuvamo sa ostacima od praznične večere
03. mart
Da bi bilo još ukusnije dodajte i rendani kačkavalj. Prelijte jelo i pecite dok ne porumeni preliv....
Odgovarajući začini za pasuljOdgovarajući začini za pasulj
09. mart
Retko se dopušta da se stavljaju ogromne količine u bilo koje jelo, iako postoje ljudi koji definitivno vole začine i znaju od čega koliko da stave....
Osnovna pravila za raznovrsnu ishranuOsnovna pravila za raznovrsnu ishranu
01. dec.
Dobro bi bilo da se kuva sa maslinovim uljem. 5. Dobro bi bilo da se smanji količina crvenog mesa, po 1-2 porcije nedeljno. Vegetarijanska jela uspešno mogu da zamene meso....
Proizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanjuProizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanju
02. sep.
Kinoa može da se doda u salatu, u vegetarijanski burger, a bilo bi dobro da nežan ukus ove hrane bude obogaćen nekim začinom....
Najbolja hrana za dojiljeNajbolja hrana za dojilje
30. avgust
Bilo bi dobro da ugljeni hidrati dođu iz pirinča, hleba i testenine, među kojima se preporučuje integralna hrana. Dobro bi bilo da se proteini nabavljaju iz mesa, jaja, ribe i pasulja ili drugih variva....
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Dobro bi bilo da pripremit esmese od povrća koje ćete koristiti za supe ili kao dodatak u jela....
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaKulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesa
15. maj
Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod. Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje. Što je žitovinja mlađa, meso će biti krtije....
Tajne meke teletineTajne meke teletine
03. maj
Da bi meso bilo meko, prvo ga drvenim čekićem izlupajte, posolite, posipajte preko malo brašna, propržite ga sa svih strana dok ne porumeni....
Pravi začini za boraniju i pasuljPravi začini za boraniju i pasulj
28. nov.
Veoma je prikladno staviti i paradajz, bilo da se radi o boraniju u obliku janije ili u čorbe; - U boraniju se obavezno dodaju so i biber....