Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Venac od tikvicaVenac od tikvica
27. dec.
Venac od tikvica je gotov....
Milibrot venac sa bademimaMilibrot venac sa bademima
18. sep.
Milibrot venac namažite umućenim žumancem sa svežim mlekom. Pospite šećerom. Ostavite da nadođe 30 minuta, nakon toga pecite 60 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni....
Uskršnji venac sa spanaćemUskršnji venac sa spanaćem
26. nov.
Pecite uskršnjji venac sa spanaćem na 180-190 stepeni oko 45-50 miuta dok se lepo ne zarumeni. Izvadi se iz rerne, ostavlja se 20 minuta u kalupu i vadi se na poslužavnik....
Milibrot venac za UskrsMilibrot venac za Uskrs
10. januar
Milibrot venac namažite maslacem. Ostavite na 40 minuta. Pecite 40 minuta na 190 stepeni. Milibrot venac za Uskrs pospite šećerom u prahu čim bude gotov....
Venac od starog hlebaVenac od starog hleba
09. mart
Oformljeni venac pospite sa dosta kačkavalja i umućenim jajetom. Pecite na 180 stepeni 20 minuta dok se rastopi kačkavalj i dobije lepu zlatastu boju....
Milibrot venac sa čokoladomMilibrot venac sa čokoladom
09. nov.
Uvijte pažljivo kao venac i premestite u pleh. Ostavite da nadođe i premažite umućenim žumancem sa mlekom. Po želji pospite šećerom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotov....
Pogača venac sa Bri siromPogača venac sa Bri sirom
19. feb.
Serviramo pogaču venac sa Bri sirom toplu....
Božićni venac od ruske salateBožićni venac od ruske salate
17. januar
Poređamo mirođiju oko salate da se oformi venac. Od jednog štapića kačkavalja debljine 2 cm i dužine 8 cm oblikujemo sveću u donjem delu venca. Od crvene paprike isečemo plamen sveće kao i traku....
Uskršnji kolač venac sa trešnjamaUskršnji kolač venac sa trešnjama
07. mart
Gotov venac ohladite na rešetki. Nek vam je slatko!...
Čokoladni venac sa belim jagodamaČokoladni venac sa belim jagodama
19. jun
/undefined Umutimo jaja sa šećerom dok ne pobele. Pomešamo kakao sa toplom vodom i dodajemo ga u smesu. Dodajemo i brašno, pažljivo mešamo. Smesu sipamo u namazan i brašnom posut kalup za kuglof i pečemo u prethodno...
Venac od maslaca sa makomVenac od maslaca sa makom
17. mart
Kada je venac gotov namažite ga umućenim žumancem i stavite da se peče u zagrejanoj rerni. Kad se ispeče ponovo namažite maslacem....
Doručak venac od suvog hlebaDoručak venac od suvog hleba
25. nov.
Poređaju se u posudu za pečenje kao venac, tako da je hleb blago preklopljen. Kobasica se seče na krugove i na svaku krišku se stavljaju po dva parčeta. Opere se paradajz i iseče na polumesece....
Venac od eklera sa jagodamaVenac od eklera sa jagodama
21. april
Čim je venac gotov, malo samo otvorite vrata i neka tako budu nekih desetak minuta. Sačekajte da se venac ohladi i rasecite ga na pola. Napravite krem prema uputstvu. Ostavite krem da se dobro ohladi....
Pogača venac sa topljenim siromPogača venac sa topljenim sirom
19. april
Prosejte brašno i so. Aktivirajte kvasac u malo toplog mleka i brašna. Umutite jaja, bez jednog žumanca, sa kiselim mlekom i dodajte sveže mleko i ulje. Umesite glatko elastično testo, koje ostavite na toplom mestu da...
Venac od povrća Jesenje izobiljeVenac od povrća Jesenje izobilje
07. feb.
Nasecite plavi patlidžan na dugačke trake i potopite u slanu vodu da stoje 15-20 minuta, kako bi se izvukla gorčina. Posle toga ih dobro osušite i uvaljajte u brašno. Ispržite ih na zagrejanom ulju. Posle toga propržite...
Božićni venac od sira i slanineBožićni venac od sira i slanine
05. nov.
Kocke slanine se zaprže u suvom tiganju, dok ne postanu braon i veoma hrskavi. Sir čedar se narenda na krupno rende. Crvena paprika se iseče na sitne kocke. Luk se iseče na sitno. U posudu se sipa sav krem sir...
Frankfurtski venac sa kremom od maslacaFrankfurtski venac sa kremom od maslaca
16. april
Frankfurtski venac sa kremom od maslaca je gotov....
Božićni venac od keksa za ukrasBožićni venac od keksa za ukras
24. januar
Počnite da ređate božićni venac, počnite od najvećih. Trudite se da napravite pravilan krug. Vrh zvezda da bude na ravni nacrtanog kruga....
Pogača venac sa belim lukom i začinimaPogača venac sa belim lukom i začinima
05. mart
Po želji ovaj venac može da se pospe susamo ili drugim semenkama. Pogača venac sa belim lukom i začinima fascinantnog mirisa....
Magična obloga kod proširenih vena i trombozeMagična obloga kod proširenih vena i tromboze
05. april
Ovaj recept se koristi od davnina, dokazano daje rezultat. Priprema se jednostano, izrendajte bebeći sapun i pomešajte sa toplim mlekom, dobro promešajte. Dobijenu smesu namažite na problematična mesta i lakim pokretima...
Božićni venac sa cimetom i marcipanom od bademaBožićni venac sa cimetom i marcipanom od badema
03. feb.
Premestite rolat i uvijte ga u venac. Pospite filetiranim bademima i ostavite da naraste 30 minuta. Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Izvadite venac iz rerne....
Pogača venac sa sirom i začinima za IvanjdanPogača venac sa sirom i začinima za Ivanjdan
31. mart
Aromatičan, mekan i vazdušast venac za Ivanjdan. Budite zdravi!...
Pica venac sa kačkavaljem, sirom, kobasicama i ajvaromPica venac sa kačkavaljem, sirom, kobasicama i ajvarom
15. jun
Ugrejte sveže mleko i vodu. Unutra stavite kvasac i šećer i 1 kašiku brašna i promešajte. Stavite 2 ½ šolje brašna u posudu i napravite udubljenje. Unutra slomite jedno jaje i stavite 2 kašike maslaca i 1 prstohvat soli....
Božićni venacBožićni venac
18. januar
Ukrasite venac po vašoj želji. Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo....
Frankfurtski venacFrankfurtski venac
13. sep.
Oblikujte, obložite i ukrasite venac: a) isecite osnovu horizontalno na tri dela: b) filujte i namažite površinu sa 3/4 krema ( krem se deli na 4 dela - jedan je da sjedini donju i srednju osnovu, drugi da sjedini srednju...