Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoPrema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima?
I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
26. jun
Kako da prepoznate pravi sirSpecijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
15. feb.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku. Kod mladih je poluloptast...
22. avgust
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeSamo specijalisti mogu sa sigurnošću da kažu da je alkoholno piće koje im se servira nije pravo, ali postoje trikovi u otkrivanju falsifikata koji pomažu i onima koji nisu specijalisti.
Da biste ustanovili da li je vino...
13. mart
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Ako med koji ste kupili ima ukus zagorelog šećera to znači da ne samo da nema korisna svojstva već je i štetan za zdravlje. Pod dejstvom visokih temperatura u njemu se obrazuju kancerogene materije....
11. mart
Kako da prepoznamo dobru ribu?Posledice nje su jedne od najopasnijih za zdravlje.
Ako ne čuvate dobro tokom poslednih 12-14 sati - bolje je da je uopšte ne konzumirate....
06. jul
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Smatra se jednom od supernamirnica koje pomažu našem telu da bude zdravo, a ujedno brine o našem lepom izgledu, jer je deo niza kozmetičkih proizvoda....
26. nov.
Kako prepoznati pokvareno jaje?Pokvarena jaja su izuzetno opasna po zdravlje, zbog toga je veoma važno da se ne upotrebljavaju i čak ni pri najmanjoj sumnji da nešto nije u redu, treba ih baciti.
Kako da prepoznamo da li je jaje pokvareno?...
28. mart
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoDa ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži.
Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga....
09. avgust
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanBosiljak je pikantan začin koji je popularan u gotovo celom svetu i korisna biljka koja blagotvorno utiče na ljudsko zdravlje....
09. sep.
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateSlične aktivnosti vredi da se izvrše samo ukoliko je pile ili kokoška zaista domaće uzgajana.
2. Nakon što ste skuvali pile, obavezno skinite njegovu kožicu....
16. nov.
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjU srcu svakog dobrog kolača leži vlažna, lagana i vazdušasta patišpanj osnova. Nezavisno od toga koliko jarko i lepo je ukrašen odozgo, suva ili nedopečena unutrašnjost patišpanja može da uništi svako poslastičarsko umetničko...
01. mart
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuDa li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? ! Naravno, često se dešava, naročito leti, da kupite lubenicu i da s nestrpljenjem iščekujete da pojedete osvežavajuće parče, vraćajući se kući, nađete...
20. avgust
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Šargarepa - sirove šargarepe i sok od sirovih šargarepa nije samo koristan za zdravlje, već pomaže u uklanjanju parazita iz tela. Dobar je za male gliste....
22. jul
Sok od manga - kako ga napraviti i zašto ga piti?Mango je zdrav jer je i odličan izvor vitamina E. Dakle, ako još niste uključili sok od manga u svoju ishranu, sada je vreme da to učinite. Istovremeno ćete uživati u njegovom odličnom ukusu i biti zdravi....
28. april
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Jutarnja šolja čaja obično sadrži dobro poznate biljke za opšte toniranje tela, ali ne uključuje lišće breze, iako se bela breza od davnina koristila kao hrana i lek.
Obično se čaj od sušenog lista breze uzima za određena...
07. okt.
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Konzumacija ovog ploda može da bude veoma blagotvorna za Vaše telo, a čaj od fizalisa će se pobrinuti za Vaše zdravlje i imunitet!...
18. dec.
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? Sok od bundeve za zdravu kožu
Antioksidansi u soku od bundeve mogu pomoći u održavanju zdrave, mladalačke kože smanjenjem bora i povećanjem hidratacije kože....
16. januar
Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?Redovno ispijanje soka od karfiola može vam pomoći da održavate zdrava creva i da poboljšate vaše opšte zdravlje sistema za varenje....
05. april
Zdravlje je u ovih 6 vitamina! Evo kako da ih nabaviteVitamin C je jedan od najvažnijih vitamina za ljudski organizam. Veliki mu je značaj za metabolizam, stimuliše rad jetre, olakšava oksidaciju u organizmu, utiče dobro na rad mišiće, povećava radnu sposobnost, povećava...
14. mart
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Mnogi sportisti i ljubitelji zdravog načina života uključuju sitni sir u svoju dijetu posebno kada se goje ili skidaju kilograme....
17. dec.