Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da banane brže sazru?Kako da banane brže sazru?
06. maj
Druga varijanta je da stavite pored banane zreo paradajz ili avokado - prirodni etilen iz voća će dozvoliti da brže sazru banane....
Kako da naterate paradajz da brže sazri?Kako da naterate paradajz da brže sazri?
19. april
Prve četiri tehnike u nastavku se fokusiraju na to kako učiniti da paradajz brže sazri dok je još na biljci....
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?
25. nov.
Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja. Međutim, ako nemate dovoljno...
Kako da trajno smršamo sa avokadomKako da trajno smršamo sa avokadom
27. okt.
Takođe pročitajte kako da vam avokado ostane svež, kako se seče avokado i da li pravilno jedemo avokado?...
Kako raste avokado?Kako raste avokado?
17. avgust
Avokado se ne sme odvojiti od drveta dok se u njemu ne stvori najmanje 8-10% masti. U suprotnom plod nikada neće sazreti....
Genijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noćGenijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noć
05. jun
Nemojte se očajavati, imamo genijalan trik sa kojim ćemo naterati tvrdi avokado da sazri za jednu noć. Kako da nateramo avokado sa brzo sazri....
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimUlje od avokada - kako da kuvamo s njim
16. dec.
Šta predstavlja ulje avokada i koje mesto zauzima u kuvanju? Ulje avokada se dobija prilikom presovanja mesastog dela avokada, nakon što je koštica uklonjena....
Avokado sa kiselom pavlakomAvokado sa kiselom pavlakom
18. sep.
Beli luk treba da ispečete sa svih strana. Oljuštite avokado i ispasirajte ga u posudi. Dodajte semenke, sok od limete i začine. Oljuštite i izgnječite beli luk i dodajte ga u smesu....
Pečeni avokado sa jajetomPečeni avokado sa jajetom
01. feb.
Isečemo avokado na polovine i sklonimo koru. Posipamo začinima. Razbijemo po jedno jaje u svaku polovinu. Pečemo dok jaje ne bude gotovo oko 15 minuta na 200 stepeni....
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Ako je avokado previše zreo, biće vam teže da odvojite koru. Nije slučajnost to što avokado nazivaju voće-čudo, zbog svojih brojnih koristi za organizam čoveka....
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Pogledajte i neke ideje za pripremu ukusnog i zdravog avokada: - supe sa avokadom; - predjela sa avokadom; - salate sa avokadom....
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Polovina malog avokada (ili jedna trećina avokada srednje veličine) koji ima otprilike 50 g, smatra se jednom porcijom....
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Avokado jedite umereno kako biste izvukli najbolje iz njega i kako biste izbegli neželjene nuspojave. Avokado ulazi u sastav mnogih recepata, zato preporučujemo da probate neke od naših recepata sa avokadom....
Pečeni avokado sa plavim siromPečeni avokado sa plavim sirom
15. mart
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni, ne više od 15 minuta, da punjeni avokado ne izgubi korisne masnoća nakon termičke obrade....
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
Kako da testo brže naraste?Kako da testo brže naraste?
01. maj
Da bi testo brže naraslo, prvo, treba testo da umesite sa namirnicama koje su na sobnoj temperaturi. Kod samog mešenja, kvasac treba da bude dobro aktiviran i da je ispunio posudu u koju ste ga stavili. Nikada ne stavljajte...
AvokadoAvokado
27. nov.
Nezreli avokado može da sazreva u skladištu na sobnoj temperaturi oko nedelju dana. Kada avokado dobro sazri, koža mu počinje postepeno da tamni. I dalje zeleni avokado ne treba čuvati u frižideru....
Kako da avokado omekša?Kako da avokado omekša?
19. feb.
Avokado ima nizak glikemijski indeks i u praksi ne utiče na nivo insulina. Kako bi pripremili pesto sa avokadom, avokado sa račićima ili ukusnu salatu sa avokadom, ovo voće mora da bude dobro sazrelo....
Salata sa avokadom i piletinomSalata sa avokadom i piletinom
17. mart
Teglica se zatvara čvrsto i rastrese energično, da se dobro pomešaju sastojci za dresing. Salata sa avokadom se začinjava dobijenim dresingom neposredno pre serviranja, a nakon toga se meša....
Mus sa avokadom i bananomMus sa avokadom i bananom
05. nov.
Sipala sam mus sa avokadom i bananom u posuduce za mus, odozgo sam posula blago istucanim orasima, kokosovim brašnom, narom i čokoladnim čipsom....