Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pikantno maslinovo uljeNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu.
Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu....
23. april
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Maslinovo ulje s tartufomKada se maslinovo ulje u flaši potroši može da se dolije sveže maslinovo ulje preko tartufa....
10. april
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeMaslinovo ulje se najbolje čuva u flašu od tamnog stakla, razmak između maslinovog ulja i poklopca treba da bude veliko. U prozivnom vazduh iznad maslinovog ulja će za ukiseliti....
18. mart
Aromatično maslinovo ulje sa biljemDivno je kada imamo domaće pripremljeno maslinovo ulje sa biljem. Veoma je jednostavno, a i sastojci su uvek pri ruci....
12. okt.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Maslinovo ulje sa bosiljkom i celeromNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću gaze i sipajte ga u flašu. Maslinovo ulje je veoma dobro za salatu sa paradajzom.
Napomena: Zeleni začini koji se koriste, mogu biti u željenim količinama....
27. april
Maslinovo ulje sa začinima i belim lukomZatvorite dobro flašu i ostavite da odstoji bar jednu nedelju na prohladnom i tamnom mestu.
Ako je maslinovo ulje suviše jakog ukusa možete da izvadite beli luk....
20. april
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Stručnjaci savetuju da uvek pogledate etiketu na flaši – pravo „tečno zlato” mora da bude hladno ceđeno ili drugim rečima – ekstra devičansko....
26. nov.
Maslinovo ulje sa aromatičnim zelenim začinima i limunomOperite limun pod mlazom vruće vode, pa ga osušite.
Isecite mu koru na tanke tračice i stavite u flašu. Operite zelene začine, osušite oh i sipajte ih u flašu, zajedno sa zrnima bibera.
Prelijte uljem i dobro zatvorite...
25. april
Kako da izaberemo šporet?Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
22. mart
Maslinovo UljeIsto toliko, čak i više, specijalisti su kategorični da je maslinovo ulje, masnoća koju treba da izaberemo i konzumiramo svakodnevno....
09. jun
Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!Samo pravo maslinovo ulje će vam izazvati kašljanje. Pravilo je da što više kašljete, to je proizvod kvalitetnji....
12. jun
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuKako da izaberemo lubenicu
Bogata vodom, lubenica je korisno i osnažujuće voće, idealno za leto. Kriška lubenice je savršena za jutarnji obrok kako kod kuće, tako i na plaži sa prijateljima....
20. avgust
Maslinovo ulje štiti jetruZbog mnogobrojnih koristi po zdravlje, maslinovo ulje se sa pravom smatra istinskim darom prirode....
14. avgust
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Znajući neke nijanse koje treba imati u vidu prilikom izbora kvasca, vi možete napravite pravi izbor. Osim toga, domaćica određuje koji kvasac je najbolje da koristi za pravljenje hleba....
21. jun
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaNakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
13. dec.
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Jesenje voće i povrće preliva se sa tezgi, ali da li znamo kako da izaberemo najbolje od njih. Tako da kada se vratimo kući ne budemo razočarani što je skoro ugljilo ili nije posebno ukusno....
05. nov.
Kako da napravimo ljuto maslinovo ulje?Za pripremu ljutog maslinovog ulja potrebno je 1 l maslinovog ulja, čista bočica, nekoliko sušenih ili svježih ljutih papričica, 3 čena belog luka i biber....
05. dec.
Kako da prepoznate pravi sirKako drugi tvrde, kada je sir pravi i stariji, on ne bi trebalo da se mrvi. Jedan zreo sir ima nenametljiv mlečno - kiseli ukus, ali ne i gorak....
15. feb.
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakU prošlosti se maslinovo ulje koristilo i za masažu.
Kada pijete maslinovo ulje na prazan stomak, ono će vam pomoći za:
1. Mršavljenje....
05. april
Koju kafu da izaberemo?Ima ljudi koji vole i tursku kafu, koja se pravi u džezvi samo tako što se voda i kafa pomešaju i čekaju da smesa proključa. Međutim, pogodna je samo za one koji vole veoma jaku kafu....
11. okt.
Koje maslinovo ulje odabrati za kuvanje?U prodavnicama postoji mnogo brendova maslinovog ulja. Međutim, ponekad je teško izabrati pravi i pravu vrstu ovog ulja. Ovde ćete pronaći savete koji će vam pomoći da odaberete dobro maslinovo ulje....
02. januar
Da li se maslinovo ulje kvari?Naprotiv - pravo maslinovo ulje mora biti slojevito, stavljeno u frižider....
20. okt.