Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Evo ko je krivac za vašu mahnitu želju za slatkim!Evo ko je krivac za vašu mahnitu želju za slatkim!
24. feb.
Mahnita želja za slatkim može da prevari! Čokolada i različiti slatkiši su među našim osnovnim slatkim iskušenjima. Ali ova potreba može da se manifestuje kada postoji nizak sadržaj hroma u organizmu....
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofSlatkiš sa slatkom u kalupu za kuglof
16. feb.
Dodati slatko, vodu, ulje i cimet. Brašno prosejati i dodavati po malo uz neprestano mešanje, dok se ne dobije homogena smesa. Sipati u kalup za keks koji je nauljen i posut brašnom....
Probajte ovaj trik da biste se izborili sa željom za slatkimProbajte ovaj trik da biste se izborili sa željom za slatkim
19. jun
Ako su slatkiši vaša slabost i konzumacija istih vam smeta da budete u željenoj formi, postoji jedan lak trik, kojim ćete moći da savladate apetit za nečim slatkim....
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!
24. avgust
Džesika Sepl je australijska nutricionistkinja koja takođe ima svoje savete kako da se izborite sa nagonom i željom za slatkim....
Ajle - turski slatkiš u kalupu za kuglofAjle - turski slatkiš u kalupu za kuglof
19. januar
Ostavite na hladnom da se ohladi. Uzmite kalup za kuglof sa rupom i namažite ga sa malo ulja. Poređajte kore za pitu na dno, lagano ih izgužvajte kao harmoniku....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Delikatnog ukusa, lagane, osvežavajuće, zasićujuće tikvice mogu biti sjajna hrana tokom prolećnih i letnjih dana. Čuvanje im je slično kao kod krastavaca i dobro je da stoje u frižideru dok ne budu pripremljene. Čuvanje...
Kako da očistimo aparat za espresoKako da očistimo aparat za espreso
08. nov.
U poslednje vreme, jedan od najkorišćenijih električnih uređaja u našim domaćinstvima je aparat za espreso. Ona priprema naš lek za razbuđivanje - kafu. Da bi kafa bila ukusnija i aromatičnija, potrebno je da se brinemo...
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Kako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Tokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji. Da...
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
U mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
Kako da koristimo papir za pečenjeKako da koristimo papir za pečenje
31. maj
Jedna od najvažnijih i praktičnih stvari koju preporučujemo da uvek imate pod rukom u svojoj kuhinji je pergament papir....
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima. Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Ukoliko jabuke koje ćete sušiti nisu dovoljno slatke, pravi se sirup od vode i šećera tako da bude dovoljno slatko po vašem ukusu. U tu vodu se stavljaju isečene jabuke i tako prestoje deset minuta....
Kako da utolimo glad za slatkišimaKako da utolimo glad za slatkišima
17. april
U trećem slučaju nije reč o pravoj gladi za energijom ili materijama, već prosto o lakomoj želji za slatkom hranom. Kako da se izborite sa željom za slatkišima?...
Slatke i slane kiflice za doručakSlatke i slane kiflice za doručak
04. april
Slatke i slane kiflice za doručak - ko kakve voli!...
Domaće kiflice za doručak sa slatkom i ratlukomDomaće kiflice za doručak sa slatkom i ratlukom
03. maj
Kada je gtovo počinjemo da dodajemo ostalu masnoću tako što umačemo ruke i tako mesimo testo dok ne upije. Ostavljamo gotovo testo da naraste dok ne udvostruči svoju zapreminu....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Kad kiselo testo nadođe ono (najmanje) udvostruči svoj obim. Za tu svrhu ne treba da se stavlja mnogo materijala jer će za nekoliko dana količina kiselog testa biti ogromna....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaKako da izaberemo mašinu za pranje sudova
13. dec.
Međutim, pokušaćemo da vam olakšamo tako što ćemo vas upoznati sa osnovnim paramterima prema kojima treba da izaberete svoj novi uređaj. Koje klase da bude mašina za pranje sudova?...
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako da pripremimo okupane kore za pitu?
01. jun
Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, kroz višegodišnju praksu, sa neverovatnom preciznošću razvlači kore za pitu, koja je pak sa svoje strane imala neverovatan...
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleKako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle
20. sep.
Saznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle. Sveže slatko od ribizle Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
Kako da se ekspresno istopite za 20 danaKako da se ekspresno istopite za 20 dana
14. jun
Tokom ovog perioda, izbegavajte masna mesa i slatko, slano i čokoladu. Ne jedite napolitanke, slane grickalice i slične namirnice. Jedite voće ako vam se jede slatko ili povrće ako vam se jede slano....