Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Evo ko je krivac za vašu mahnitu želju za slatkim!Mahnita želja za slatkim može da prevari! Čokolada i različiti slatkiši su među našim osnovnim slatkim iskušenjima. Ali ova potreba može da se manifestuje kada postoji nizak sadržaj hroma u organizmu....
24. feb.
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofDodati slatko, vodu, ulje i cimet.
Brašno prosejati i dodavati po malo uz neprestano mešanje, dok se ne dobije homogena smesa.
Sipati u kalup za keks koji je nauljen i posut brašnom....
16. feb.
Probajte ovaj trik da biste se izborili sa željom za slatkimAko su slatkiši vaša slabost i konzumacija istih vam smeta da budete u željenoj formi, postoji jedan lak trik, kojim ćete moći da savladate apetit za nečim slatkim....
19. jun
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Džesika Sepl je australijska nutricionistkinja koja takođe ima svoje savete kako da se izborite sa nagonom i željom za slatkim....
24. avgust
Ajle - turski slatkiš u kalupu za kuglofOstavite na hladnom da se ohladi.
Uzmite kalup za kuglof sa rupom i namažite ga sa malo ulja. Poređajte kore za pitu na dno, lagano ih izgužvajte kao harmoniku....
19. januar
Kako da sačuvamo tikvice za zimuDelikatnog ukusa, lagane, osvežavajuće, zasićujuće tikvice mogu biti sjajna hrana tokom prolećnih i letnjih dana. Čuvanje im je slično kao kod krastavaca i dobro je da stoje u frižideru dok ne budu pripremljene. Čuvanje...
17. jul
Kako da očistimo aparat za espresoU poslednje vreme, jedan od najkorišćenijih električnih uređaja u našim domaćinstvima je aparat za espreso. Ona priprema naš lek za razbuđivanje - kafu. Da bi kafa bila ukusnija i aromatičnija, potrebno je da se brinemo...
08. nov.
Kako da pripremite trpezu za imendanKako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
29. januar
Kako da osušimo papriku za zimuTokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji.
Da...
25. januar
Kako da sačuvamo grašak za zimuU mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
21. sep.
Kako da koristimo papir za pečenjeJedna od najvažnijih i praktičnih stvari koju preporučujemo da uvek imate pod rukom u svojoj kuhinji je pergament papir....
31. maj
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
Kako da osušimo jabuke za zimu?Ukoliko jabuke koje ćete sušiti nisu dovoljno slatke, pravi se sirup od vode i šećera tako da bude dovoljno slatko po vašem ukusu. U tu vodu se stavljaju isečene jabuke i tako prestoje deset minuta....
23. april
Kako da utolimo glad za slatkišimaU trećem slučaju nije reč o pravoj gladi za energijom ili materijama, već prosto o lakomoj želji za slatkom hranom.
Kako da se izborite sa željom za slatkišima?...
17. april
Domaće kiflice za doručak sa slatkom i ratlukomKada je gtovo počinjemo da dodajemo ostalu masnoću tako što umačemo ruke i tako mesimo testo dok ne upije.
Ostavljamo gotovo testo da naraste dok ne udvostruči svoju zapreminu....
03. maj
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKad kiselo testo nadođe ono (najmanje) udvostruči svoj obim. Za tu svrhu ne treba da se stavlja mnogo materijala jer će za nekoliko dana količina kiselog testa biti ogromna....
10. april
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
21. jun
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaMeđutim, pokušaćemo da vam olakšamo tako što ćemo vas upoznati sa osnovnim paramterima prema kojima treba da izaberete svoj novi uređaj.
Koje klase da bude mašina za pranje sudova?...
13. dec.
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, kroz višegodišnju praksu, sa neverovatnom preciznošću razvlači kore za pitu, koja je pak sa svoje strane imala neverovatan...
01. jun
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleSaznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle.
Sveže slatko od ribizle
Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
20. sep.
Kako da se ekspresno istopite za 20 danaTokom ovog perioda, izbegavajte masna mesa i slatko, slano i čokoladu. Ne jedite napolitanke, slane grickalice i slične namirnice. Jedite voće ako vam se jede slatko ili povrće ako vam se jede slano....
14. jun