Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Za jači i pikantniji ukus je najbolje da meso bude u marinadi oko 6-8 sati ili da prenoće.
S vremena na vreme možete promepati meso u marinadi, kako bi upilo marinadu sa svih strana....
Kako da na pravilan način skuvate heljdu- Prilikom kuvanja heljde, poželjno je da je kuvate u šerpi sa debljim dnom i obavezno je da šerpu poklopite. Kako bi heljda bila prijatnog ukusa, više je potrebno da se ona kuva na pari nego da se samo kuva....
Kako da zamrznete leblebije?Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu.
Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirZagreva se do telesne temeprature i na svaki litar mleka se stavlja po šest kapljica kvasca za sir. Ja uvek stavljam u potrebne kapljice još šest....
Kako da kuvamo na pariTakođe naučite:
- kako kuvati ribu na pari;
- kako kuvati meso na pari;
- kako kuvati karfiol na pari;...
Kako se kuva pasulj na pravilan način- Pasulj se prvo prelije hladnom vodom, pa se tek onda stavlja na ringlu.
- Dok kuvate pasulj, nemojte se udaljavati od ringle, jer prve dve vode se obavezno isipaju....
Kako da ne mirišemo na beli lukKako i daska za sečenje ne bi mirisala na beli luk, pre nego što ih sitno iseckate, čenove luka umočite u ulje. Nakon toga dasku operite sokom od limuna....
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Na toj temperaturi dolazi do izmena kako u proizvodima, tako i u masnoći. Počinje oslobađanje slobodnih radikala koji ulaze u telo prilikom konzumacije i ometaju prirodne procese koji se odvijaju u organizmu....
Pravila kod kuvanja na pariDa biste se uspešno izborili sa ovim teškim zadatkom, treba obavezno da se ispoštuju neka pravila. Vodena para je među najšire korišćenim metodama u dijetalnoj kuhinji....
Kako da izađemo na kraj sa nadutošću stomakaAko želite da imate ravan stomak dugoročno, morate skinuti nekoliko viška kilograma.
Kod većine ljudi kada se skinu telesne masnoće, telo smanjuje masnoću o oblasti stomaka preferencijalno, kažu dietolozi....
Kako ljuto utiče na prostatu?Nema dokaza da ljuto deluje direktno na prostatu. Međutim, pokazalo se da ljuta hrana iritira bešiku. Blizu je prostate, a kada imate prostatitis ili upalu prostate, može uticati na način na koji mokrite....
Natrijum - kako utiče na organizamKako natrijum deluje na ljudsko telo
Natrijum ima ogroman uticaj na ljudski organizam. Osigurava balans vode i soli u ćelijama organizma....
Kako peći ukusno povrće na roštiljuNajbolji način da sačuvate hranljive materije u povrću je da ih pravilno pečete.
Saveti za pečenje povrća na roštilju
Pečenje povrća na roštilju je jednostavan i brz način kuvanja....
Kako se kuva povrće na pariDaje pikantnost i prepoznatljiv ukus. Na dno posude u kojoj kuvate na pari stavite kriške ovog povrća.
Dodajte beli luk da biste dodatno podstakli apetit svojih najmilijih....
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoTokom cele godine sanjamo o tome kako ćemo dobiti blistav i preplanuli ten na plaži. A tamo, na vrelom pesku, vreme je za nešto što će nas rashladiti. To može biti i niskokalorično i hranljivo, i vrlo ukusno....
Kako pravilno da kombinujemo začineSa mirođijom mogu da se posluže salate, kao i seoske janije i supe.
Menta
Menta je začin koji može da nam posluži odlično kako kod deserata, tako i slanih jela....
Kako da pravilno začinite salatu?Za začinjavanje salata možete da računate i na laneno ulje, veoma bogato Omega-3 masnim kiselinama.
Po želji, u salate možete da dodate i kiselo mleko. Ono je izuzetno odgovarajući dresing za zelene namirnice....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...