Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Pikantno maslinovo uljePikantno maslinovo ulje
23. april
Nakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu. Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Maslinovo ulje s tartufomMaslinovo ulje s tartufom
10. april
Kada se maslinovo ulje u flaši potroši može da se dolije sveže maslinovo ulje preko tartufa....
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKako da čuvamo ulje i maslinovo ulje
18. mart
Maslinovo ulje se najbolje čuva u flašu od tamnog stakla, razmak između maslinovog ulja i poklopca treba da bude veliko. U prozivnom vazduh iznad maslinovog ulja će za ukiseliti....
Aromatično maslinovo ulje sa biljemAromatično maslinovo ulje sa biljem
12. okt.
Divno je kada imamo domaće pripremljeno maslinovo ulje sa biljem. Veoma je jednostavno, a i sastojci su uvek pri ruci....
Maslinovo ulje sa bosiljkom i celeromMaslinovo ulje sa bosiljkom i celerom
27. april
Nakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću gaze i sipajte ga u flašu. Maslinovo ulje je veoma dobro za salatu sa paradajzom. Napomena: Zeleni začini koji se koriste, mogu biti u željenim količinama....
Maslinovo ulje sa začinima i belim lukomMaslinovo ulje sa začinima i belim lukom
20. april
Zatvorite dobro flašu i ostavite da odstoji bar jednu nedelju na prohladnom i tamnom mestu. Ako je maslinovo ulje suviše jakog ukusa možete da izvadite beli luk....
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?
26. nov.
Klasifikovano kao „tečno zlato“ sa Mediterana, maslinovo ulje krije mnoge tajne....
Maslinovo ulje sa aromatičnim zelenim začinima i limunomMaslinovo ulje sa aromatičnim zelenim začinima i limunom
25. april
Operite limun pod mlazom vruće vode, pa ga osušite. Isecite mu koru na tanke tračice i stavite u flašu. Operite zelene začine, osušite oh i sipajte ih u flašu, zajedno sa zrnima bibera. Prelijte uljem i dobro zatvorite...
Kako da neutralizujemo ljutoKako da neutralizujemo ljuto
22. maj
Ako ste odlučili da da hrani date ljut ukus sa nekoliko isečenih paprika ili ljute aleve paprike u prahu, pripremite se za ozbiljnu toplotu....
Maslinovo UljeMaslinovo Ulje
09. jun
Istorija maslinovog ulja Maslinovo ulje predstavlja biljnu masnoću koja se izvlači iz plodova maslinovog drveta....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako napraviti domaće orahovo uljeKako napraviti domaće orahovo ulje
27. jul
Njegova cena je takođe viša od cene maslinovog ulja i stoga je upotreba ulja od oraha ograničenija....
Maslinovo ulje štiti jetruMaslinovo ulje štiti jetru
14. avgust
Zbog mnogobrojnih koristi po zdravlje, maslinovo ulje se sa pravom smatra istinskim darom prirode....
Kako da napravimo maslinovo ulje sa ukusom belog luka?Kako da napravimo maslinovo ulje sa ukusom belog luka?
19. jun
Izlije malo ulja da napravite mesta za 10-12 čenova belog luka, koji, ako želite, možete da presečete na pola. Ostavite maslinovo ulje na tamnom mestu desetak dana, kako bi upilo aromu belog luka....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake. To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Pre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Da napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Topli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje. Mnogo domaćica traži odgovarajući recept za pripremu kroasana zato što su domaće pripremljena peciva mnogo...
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....