Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo šećer u prahu?Kako da napravimo šećer u prahu?
14. maj
Kako biste napravili šećer u prahu u domaćim uslovima, dobro je da koristite običan mlin za kafu, čoper ili blender. Kako su kristali šećera veoma mali, njihovo mlevenje zahteva fini proces i dovoljno strpljenja....
Šećer u PrahuŠećer u Prahu
20. jul
Napravite sami šećer u prahu Šećer u prahu možete jednostavno napraviti u kućnim uslovima, a jedini uslov je da imate na raspolaganju očišćen mlin za kafu....
Hajde da napravimo šećer u prahuHajde da napravimo šećer u prahu
22. sep.
Tada ćete sigurno dobiti zaista kvalitetan šećer u prahu. Dobro je da su kristali šećera mali....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Dodajemo šećer, koji možemo povećati po ukusu. Dodajemo sve začine i prelivamo vodu tako da ostane dva prsta iznad voća. Kuvamo oko sat vremena na tihoj vatri bez poklopca....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Ako ste kupili pavlaku za kuvanje, treba da dodate šećer u prahu dok mutite, kako bi šlag bio sladak. Možete dodati i malo šećera slatkoj pavlaci, ali veoma malo - cilj je da se što lakše umuti....
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
U 500 g duplo prosejano brašno sa visokim procentom glutena, dodajte 2 g praška za pecivo, umućena dva jajeta, 30 g šećera u prahu. 30 ml ulja i 8 g soli....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
A za to vam je jedino potrebno brašno, kvasac, malo soli i šećera. Domaći hleb 1 Potrebni sastojci: 600 g brašna, 1 suvi kvasac (7 g.), 1 kašičica soli, 2 prstohvata šećera, 370-400 ml mlake vode....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Čokoladni toping Potrebni sastojci: 230 g čokolade, 7 supenih kašika maslaca, 600 g šećera u prahu, 180 ml pavlake, 2 kašičice vanile Način pripreme: Maslac i čokoladu istopite na vodenoj pari, a šećer u prahu,...
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Za 5 jabuka je potrebno 250 g smeđeg šećera, 110 ml vode, 1 kašičica sirćeta, 1 kašika kravljeg maslaca, 5 drvenih ražnjića, papir za pečenje i pola kašičice cimeta. U šerpi pomešajte šećer sa vodom....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nektar od breskvi Neophodni sastojci: 900 ml vode, 1, 3 kg breskvi, 350 g šećera. Način pripreme: Voda i šećer se pomešaju i stave da provre zajedno oko 3 minuta....
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Pre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Na kraju ukrasite svežim voćem i šećerom u prahu....
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Kandirano voće može se posuti kristal šećerom, šećerom u prahu i vanilom. Čuvate ga u dobro zatvorenoj staklenoj tegli - tako dugo zadržava mekoću i svežinu....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako da napravimo hrskavog pohovanog šaranaKako da napravimo hrskavog pohovanog šarana
23. sep.
Da bi riba bila hrskava i neodoljiva, od velikog je značaja kako ćemo je pohovati. Postoji nekoliko zlatnih pravila koje treba da poštujete prilikom pripreme ribe koja je tradicionalna za Nikoljdan. Preporučuje se da...
Kako da napravimo karamel bez greškeKako da napravimo karamel bez greške
17. mart
Kod vlažnog, šećer se rastvara u vodi i nakon toga se kuva. Kod suve varijante šećer se rastapa bez dodavanja vode. U velikoj meri šećer je u osnovi voda i toplota njegove kristale pretvara u tečnost....
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Ukoliko nemamo orašastih plodova, krokan pripremamo sa šećerom i malo masnoće. Nju dodajemo da se šećer ne zalepi na dno šerpe....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Dodajte vinsko sirćet, karamelizovan šećer, rendanu koru od limuna i cimet. Stavite da tihu vatru da provri i kuvajte, nemojte pojačavati vatru....