Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo šećer u prahu?Kako biste napravili šećer u prahu u domaćim uslovima, dobro je da koristite običan mlin za kafu, čoper ili blender. Kako su kristali šećera veoma mali, njihovo mlevenje zahteva fini proces i dovoljno strpljenja....
14. maj
Šećer u PrahuNapravite sami šećer u prahu
Šećer u prahu možete jednostavno napraviti u kućnim uslovima, a jedini uslov je da imate na raspolaganju očišćen mlin za kafu....
20. jul
Hajde da napravimo šećer u prahuTada ćete sigurno dobiti zaista kvalitetan šećer u prahu. Dobro je da su kristali šećera mali....
22. sep.
Kako da napravimo sajderDodajemo šećer, koji možemo povećati po ukusu.
Dodajemo sve začine i prelivamo vodu tako da ostane dva prsta iznad voća. Kuvamo oko sat vremena na tihoj vatri bez poklopca....
25. januar
1
Kako da napravimo šlagAko ste kupili pavlaku za kuvanje, treba da dodate šećer u prahu dok mutite, kako bi šlag bio sladak. Možete dodati i malo šećera slatkoj pavlaci, ali veoma malo - cilj je da se što lakše umuti....
01. mart
Kako da napravimo ukusne kroasaneU 500 g duplo prosejano brašno sa visokim procentom glutena, dodajte 2 g praška za pecivo, umućena dva jajeta, 30 g šećera u prahu. 30 ml ulja i 8 g soli....
03. jul
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebA za to vam je jedino potrebno brašno, kvasac, malo soli i šećera.
Domaći hleb 1
Potrebni sastojci: 600 g brašna, 1 suvi kvasac (7 g.), 1 kašičica soli, 2 prstohvata šećera, 370-400 ml mlake vode....
08. jul
Kako da napravimo savršen topingČokoladni toping
Potrebni sastojci: 230 g čokolade, 7 supenih kašika maslaca, 600 g šećera u prahu, 180 ml pavlake, 2 kašičice vanile
Način pripreme: Maslac i čokoladu istopite na vodenoj pari, a šećer u prahu,...
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
11. mart
Kako da napravimo karamelizovane jabukeZa 5 jabuka je potrebno 250 g smeđeg šećera, 110 ml vode, 1 kašičica sirćeta, 1 kašika kravljeg maslaca, 5 drvenih ražnjića, papir za pečenje i pola kašičice cimeta.
U šerpi pomešajte šećer sa vodom....
27. feb.
Kako da napravimo domaći nektarNektar od breskvi
Neophodni sastojci: 900 ml vode, 1, 3 kg breskvi, 350 g šećera.
Način pripreme: Voda i šećer se pomešaju i stave da provre zajedno oko 3 minuta....
25. avgust
Kako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
08. maj
Kako da napravimo kandirano voće?Kandirano voće može se posuti kristal šećerom, šećerom u prahu i vanilom. Čuvate ga u dobro zatvorenoj staklenoj tegli - tako dugo zadržava mekoću i svežinu....
22. maj
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Kako da napravimo hrskavog pohovanog šaranaDa bi riba bila hrskava i neodoljiva, od velikog je značaja kako ćemo je pohovati. Postoji nekoliko zlatnih pravila koje treba da poštujete prilikom pripreme ribe koja je tradicionalna za Nikoljdan.
Preporučuje se da...
23. sep.
Kako da napravimo karamel bez greškeKod vlažnog, šećer se rastvara u vodi i nakon toga se kuva. Kod suve varijante šećer se rastapa bez dodavanja vode.
U velikoj meri šećer je u osnovi voda i toplota njegove kristale pretvara u tečnost....
17. mart
Kako da napravimo krokan za tortuUkoliko nemamo orašastih plodova, krokan pripremamo sa šećerom i malo masnoće. Nju dodajemo da se šećer ne zalepi na dno šerpe....
19. maj
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeDodajte vinsko sirćet, karamelizovan šećer, rendanu koru od limuna i cimet.
Stavite da tihu vatru da provri i kuvajte, nemojte pojačavati vatru....
16. januar