Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako napraviti tortu od kartona?Trebalo bi da ima dovoljno komada da kolač bude okrugao;
- Nakon što napravite sve komade, potrebno je da napravite i njenu osnovu....
03. januar
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima....
19. maj
Klasična kora za tortu od orahaPriprema:
Da biste započeli pripremu kore za tortu od oraha sa pavlakom i čokoladom, potrebno je da krenete od osnove, odnosno pripreme torte od oraha....
10. nov.
Kora od limuna za tortuDodajtemo u smesu od jaja brašno sa praškom za pecivo i koru od limuna, dobro promešamo i sipamo u prethodno namazanu okruglu tepsiju prečnika 26 cm. Ako vam je lakše možete staviti papir za pečenje....
17. dec.
Kora od spanaća za tortuPecite koru za tortu u ugrejanoj rerni na 170 stepeni, proverite čačkalicom za zube.
Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi, pre nego što isečete koru od spanaća za tortu....
17. mart
Kora od šargarepe za tortuKoru od šargarepe za tortu ostavljamo na rešetku da se ohladi.
Ja sam svaku koru pokrila glazurom od umućenog maskarponea sa šećerom u prahu i oblikovala štanglice....
07. maj
Kora od oraha za tortuOdvojte žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa polovinom šećera i uz neprestano mešanje ih stavite na paru mešajući 1-2 minuta.
Pazite da ih ne skuvate....
16. mart
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
28. sep.
Da napravimo krem za tortuNajlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom....
05. maj
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Kora za tortuTesto za koru sipajte u kalup za tortu (prečnika 24 cm), koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva....
01. okt.
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeZbog toga ćemo u ovom članku pogledati recepte za koru za tortu kako bi svako mogao sam da napravi kore za domaću tortu....
03. dec.
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako sami da napravimo začine od povrćaZačini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
06. april
Bademova kora za tortuGotovu smesu sipamo u pleh od rerne. Koristimo papir za pečenje, ali može da se namaže posuda. Peče se samo po jedna kora.
Stavljamo u sredinu rerne na 190 stepeni i pečemo 11 minuta....
05. jul
Jednostavna kora za tortuDodajte u smesu od jaja i mutite mikserom.
Podelite a 2 dela i u jedan dodajte kakao. U kalup za tortu sipajte po 3 kašike od svake smese.
Uvek stavljajte u centar kalupa. Sipajte dok ne potrošite dve smese....
30. sep.
Jeftina kora za tortuDate količine su za 1 koru.
Jaje sa šećerom umutiti u čvrst sneg.
U smesu dodati sveže mleko, a, ukoliko nemate, možete koristiti toplu vodu.
Sve dobro sjediniti, pa dodati brašno sa praškom za pecivo i vanilom....
17. sep.
1
Patišpanj kora za tortuSmesa se sipa u nauljan kalup za tortu, posut brašnom. Može se koristiti i papir za pečenje.
Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, čačkalicom se proba da li je gotovo....
11. jun
Obična kora za tortuIsipajte u kalup za tortu, ako pravite okruglu tortu, pa nakon što se ohldi, možete koricu podeliti na 2 ili 3 korice, a možete isipati i u plitak pleh, a ako pravite rolat, onda možete pomoću papira za pečenje da uvijete...
28. april
Vazdušasta kora za tortuNakon što se ohladi, pažljivo odvojite koru od ivica pleha i otkopčajte.
Vazdušasta je i veoma ukusna domaća kora za tortu, nemojte odvajati belanca od žumanaca, bez sode i praška za pecivo za testo....
25. maj