Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Veganski majonez sa semekama suncokretaVeganski majonez sa semekama suncokreta
20. maj
Količina voda može da varira. Probajte i ako je potrebno začinite majonez dodatno. Veganski majonez sa semenkama suncokreta je pogodan za sve - za salata, povrće, sendviče i mnogo toga drugog....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Ali da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
Veganski majonez od vode od leblebija (akvafaba)Veganski majonez od vode od leblebija (akvafaba)
21. januar
Poslužujemo naš veganski majonez sa vodom od leblebija u posudici za sos za zalivanje salate, krompir salate, špageta, pečenih krompira ili domaće pice. Neobično ukusno!...
Zeleni veganski majonezZeleni veganski majonez
22. sep.
Dodajte začine i umutite, da dobijete pire. Zeleni majonez je ukusan dodatak veganskim šniclama i ćuftama....
Kako da popravimo presečeni majonez?Kako da popravimo presečeni majonez?
16. mart
Majonez bude lakši ako se pomeša sa kiselim mlekom, oceđenim od vode u odnosu 2 dela majoneza i 1 deo mleka....
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....
Kako da napravite pirinčano brašno?Kako da napravite pirinčano brašno?
21. sep.
Kašica za decu se može napraviti od pirinčanog brašna kod kuće umesto da se kupuje gotova kaša. Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje....
Kako da napravite strava mafineKako da napravite strava mafine
06. mart
Međutim, najukusniji su onog dana kada se naprave. Oni su savršeni za doručak i mnogo su lepi. Kako biste napravili strava mafine, potrebno je koristite hladan i tvrd maslac iz frižidera....
Kako da napravite alkalnu vodu?Kako da napravite alkalnu vodu?
24. dec.
Evo kako bi sami mogli da napravite alkalnu vodu kući....
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
Kako da napravite ukusne mafineKako da napravite ukusne mafine
02. jul
Za ukus testa se dodaje: - kakao, čokolada, kafa - voće, sušeno voće, ušećereno voće - vanilin šećer, razne esencije, cimet - sitan sir, mlečni proizvodi Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
Kako da napravite idealni patatnikKako da napravite idealni patatnik
21. feb.
Međutim, ako ga pravite u kućnim uslovima, poželjno je da ga napravite u tepsiji i da ga ispečete u rerni, jer na taj način je ova pita mnogo ukusnija, a i biće zdravija....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Za većinu ljudi koji su početnici u kuvanju, priprema ukusnog prženog pirinča predstavlja poprilično iskušenje. Posebno zbog nervoze povezane sa bezbrojnim neuspesima. Ni u kom slučaju ne očajavajte. Kako se kaže – ni...
Kako da napravite indijski čaj Masala?Kako da napravite indijski čaj Masala?
21. okt.
Možda ste čuli za čaj Masala, koji se koristi pretežno u Indiji. To je čaj bogatog sastava. Njegovo drugo ime je indijski čaj. Možete pronaći različite recepte za ovaj lekoviti čaj, ali generalno uključuje crni čaj...
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjEvo kako da napravite savršeni Patišpanj
01. mart
Nadev može da se napravi od svežeg ili konzerviranog voća, nije potrebno da povećavate kaloričnost torte obilnom količinom pavlake, ukoliko ste na dijeti....
Kako da sami napravite čokoladne mrviceKako da sami napravite čokoladne mrvice
07. okt.
Sačekajte smesu da se ohladi i od nje na identičan način napravite mrvice na papiru za pečenje, koje zatim stavite u frižider....
Kako da napravite roštilj u dvorištuKako da napravite roštilj u dvorištu
29. januar
Ako nemate takvo, onda možete sami napraviti prostor sa stolovima i klupama. Veličina roštilja zavisi od veličine i kapaciteta objekta, a od velikog je značaja i blizina drveća i vode....
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake. To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Pre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....