Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPresavijte testo, ponovo pospite brašnom i stavite ponovo u mašinicu na brži stepen - ovo ponovite nekoliko puta tako što poslednji put nemojte da savijate.
Smanjujte stepen dok ne dobijete debljinu koju želite....
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da popravimo presečeni majonez?Presečeni majonez se može popraviti na sledeće načine:
- U jedan kraj posude sipamo nekoliko kapljica vode....
16. mart
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
10. nov.
Da popravimo kiselo vinoAko je veći procenat šećera, dodaje se voda da se on smanji. Sledeće je da vino treba mešati svaki dan dok ne dođe period bistrenja i pretakanja vina....
30. dec.
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera- Ako ipak ne možete da izbacite šećer, koristite šećer od šećerne trske kao alternativu belog šećera....
13. jul
Čime da zamenimo šećer?Stevija može da bude korisna alternativa šećera za ljude sa dijabetesom i da pomogne u održavanju zdravih nivoa šećera u krvi....
16. mart
Kako da popravimo zagorelo slatko?Zagorelo jelo je jedan od glavnih neprijatelja svake domaćice u kuhinji. Najčešće sretani razlog zagorelog jela je prekomerno stajanje na ringli ili nedovoljno mešanje.
Međutim, najneprijatniji momenat je kada pravite...
19. maj
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Uvek treba da se trudite da kuvate lagano neslana jela, jer nije nikakav problem da se jelu doda so u svako vreme. Veliki problem nastaje kada nepažnjom presolite jelo i tada se pitate kako da smanjite slanost.
To se...
12. avgust
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Kada kuvamo i žurimo ili obavljamo dve stvari istovremeno, dešava se da dodamo malo više soli nego što je potrebno u jelo. Ako kuvamo pasulj i presolimo ga slučajno, ima nekoliko malih trikova kako da spasimo jelo. Nemojte...
18. mart
Kako da popravimo presoljeno jelo?Pitanje koje svi sebi postavljaju je kako da popravimo presoljeno jelo i da nam nakon toga bude ukusno....
10. januar
1
Kako šećer oštećuje naše telo?Svaki treći stanovnik naše planete ima višak kilograma. Prema mnogim studijama svetskih naučnika, razlog za to je preterana upotreba i konzumacija šećera. Ovaj slatki proizvod izaziva zavisnost kao i alkohol i droge. Beli...
04. mart
Kako šećer uništava naše telo?Da li je šećer zdrav? Da li zaista može da utiče na ljudsko telo? Kada govorimo o dodatom šećeru, odgovor je "da"....
31. jul
Kako sniziti šećer u krviPosredstvom krvi glukoza i drugi šećeri dospevaju do svihćelija i tkiva u ljudskom organizmu.
Vrednost šećera u krvi se kreće u tačno odeđenim granicama - 3.9 do 6.0 mmol....
01. jul
Pet lakih koraka da odustanete od šećeraIzbacite i pikantne namirnice koje sadrže šećer. A poželjno je da smanjite unos toplih napitaka kojima dodajete šećer....
27. mart
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešPecite na 220 stepeni, oko 1 sat i 30 minuta. Izvadite đuveč i pospite parčićima topljenog sira.
Poklopite i vratite na desetak minuta u rernu. Pospite iseckanim peršunom....
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15 minuta. Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom....
30. avgust
2
Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza.
Izbušite ih viljuškom ili štapićem za ražnjć i dodajte ih u kupus. Tako će upiti višak soli....
20. mart
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoOptimalna temperatura za čuvanje avokada je oko 10 stepeni. Ako je jednom sazreo, avokado brzo crni. Ako želite da ga sačuvate, poprskajte ga limunovim sokom, hermetički ga spakujte i stavite u frižider....
26. feb.
Kako da skuvate jezik?Punjenje rasporedite u već isečeni jezik, odozgo stavite nekoliko komada maslaca, jezik prebacite u nauljenu tepsiju, prelijte bujonom od kuvanja jezika i sa pola čaše belog vina i pecite na 180-200 stepeni oko 20-30 minuta.Na...
22. sep.
Kako da očistite frižider?Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu.
Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
07. sep.
Kako da ispečete kikiriki?Stavite kikiriki u prethodno ugrejanu rernu na 150 stepeni, povremeno mešajući....
26. maj
Kako da pijemo kafu?Postepeno smanjujte šećer, jer će vam tako biti lakše da se naviknete.
Takođe se oslonite na pravo mleko, a ne na suvo ako ga pijete na ovaj način....
19. maj