Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Presavijte testo, ponovo pospite brašnom i stavite ponovo u mašinicu na brži stepen - ovo ponovite nekoliko puta tako što poslednji put nemojte da savijate. Smanjujte stepen dok ne dobijete debljinu koju želite....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da popravimo presečeni majonez?Kako da popravimo presečeni majonez?
16. mart
Presečeni majonez se može popraviti na sledeće načine: - U jedan kraj posude sipamo nekoliko kapljica vode....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Da popravimo kiselo vinoDa popravimo kiselo vino
30. dec.
Ako je veći procenat šećera, dodaje se voda da se on smanji. Sledeće je da vino treba mešati svaki dan dok ne dođe period bistrenja i pretakanja vina....
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećeraŠećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera
13. jul
- Ako ipak ne možete da izbacite šećer, koristite šećer od šećerne trske kao alternativu belog šećera....
Čime da zamenimo šećer?Čime da zamenimo šećer?
16. mart
Stevija može da bude korisna alternativa šećera za ljude sa dijabetesom i da pomogne u održavanju zdravih nivoa šećera u krvi....
Kako da popravimo zagorelo slatko?Kako da popravimo zagorelo slatko?
19. maj
Zagorelo jelo je jedan od glavnih neprijatelja svake domaćice u kuhinji. Najčešće sretani razlog zagorelog jela je prekomerno stajanje na ringli ili nedovoljno mešanje. Međutim, najneprijatniji momenat je kada pravite...
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Kako da popravimo presoljeni pasulj?
12. avgust
Uvek treba da se trudite da kuvate lagano neslana jela, jer nije nikakav problem da se jelu doda so u svako vreme. Veliki problem nastaje kada nepažnjom presolite jelo i tada se pitate kako da smanjite slanost. To se...
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Kako da popravimo presoljeni pasulj?
18. mart
Kada kuvamo i žurimo ili obavljamo dve stvari istovremeno, dešava se da dodamo malo više soli nego što je potrebno u jelo. Ako kuvamo pasulj i presolimo ga slučajno, ima nekoliko malih trikova kako da spasimo jelo. Nemojte...
Kako da popravimo presoljeno jelo?Kako da popravimo presoljeno jelo?
10. januar
1
Pitanje koje svi sebi postavljaju je kako da popravimo presoljeno jelo i da nam nakon toga bude ukusno....
Kako šećer oštećuje naše telo?Kako šećer oštećuje naše telo?
04. mart
Svaki treći stanovnik naše planete ima višak kilograma. Prema mnogim studijama svetskih naučnika, razlog za to je preterana upotreba i konzumacija šećera. Ovaj slatki proizvod izaziva zavisnost kao i alkohol i droge. Beli...
Kako šećer uništava naše telo?Kako šećer uništava naše telo?
31. jul
Da li je šećer zdrav? Da li zaista može da utiče na ljudsko telo? Kada govorimo o dodatom šećeru, odgovor je "da"....
Kako sniziti šećer u krviKako sniziti šećer u krvi
01. jul
Posredstvom krvi glukoza i drugi šećeri dospevaju do svihćelija i tkiva u ljudskom organizmu. Vrednost šećera u krvi se kreće u tačno odeđenim granicama - 3.9 do 6.0 mmol....
Pet lakih koraka da odustanete od šećeraPet lakih koraka da odustanete od šećera
27. mart
Izbacite i pikantne namirnice koje sadrže šećer. A poželjno je da smanjite unos toplih napitaka kojima dodajete šećer....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Pecite na 220 stepeni, oko 1 sat i 30 minuta. Izvadite đuveč i pospite parčićima topljenog sira. Poklopite i vratite na desetak minuta u rernu. Pospite iseckanim peršunom....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Pečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15 minuta. Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom....
Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?
20. mart
Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Izbušite ih viljuškom ili štapićem za ražnjć i dodajte ih u kupus. Tako će upiti višak soli....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Optimalna temperatura za čuvanje avokada je oko 10 stepeni. Ako je jednom sazreo, avokado brzo crni. Ako želite da ga sačuvate, poprskajte ga limunovim sokom, hermetički ga spakujte i stavite u frižider....
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Punjenje rasporedite u već isečeni jezik, odozgo stavite nekoliko komada maslaca, jezik prebacite u nauljenu tepsiju, prelijte bujonom od kuvanja jezika i sa pola čaše belog vina i pecite na 180-200 stepeni oko 20-30 minuta.Na...
Kako da očistite frižider?Kako da očistite frižider?
07. sep.
Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu. Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Stavite kikiriki u prethodno ugrejanu rernu na 150 stepeni, povremeno mešajući....
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Postepeno smanjujte šećer, jer će vam tako biti lakše da se naviknete. Takođe se oslonite na pravo mleko, a ne na suvo ako ga pijete na ovaj način....