Zagorelo jelo je jedan od glavnih neprijatelja svake domaćice u kuhinji. Najčešće sretani razlog zagorelog jela je prekomerno stajanje na ringli ili nedovoljno mešanje.
Međutim, najneprijatniji momenat je kada pravite slatko i ono zagori. Međutim, u ovom slučaju ne treba da paničite, s obzirom na to da postoji način na koji ćete se izboriti sa situacijom. Evo šta treba da uradite sa zagorelim slatkom:
Prvi korak je da se otarasite neprijatnog mirisa zagorelog. Za ovaj cilj možete da stavite koru hleba koja će apsorbovati aromu zagorelog.
Drugi korak je da premesite zagorelo slatko u drugu posudu i to maksimalno brzo. Izbegavajte mešanje nakon što premestite. Takođe, treba da pazite da delovi zagorelog ne upadnu u novu posudu.
Treći korak je da pokrijete novu posudu mokrom krpom. Takođe, možete da je natopite sirćetom. Posuda treba da bude pokivena dok miris zagorelog u potpunosti ne nestane. Možda ćete morati da menjate krpe nekoliko puta dok to bude neophodno.
Druga metoda za uklanjanje zagorelog mirisa je da stavite pokrivenu posudu pod mlaz vode i da je držite na ovaj način 15 minuta.
Ovo će vam takođe doneti efektne rezultate. Najvažniji savet u takvim situacijama jeste da delujete brzo kako biste mogli da spasite svoj proizvod i da biste sačuvali njegove kvalitete ukusa.
Pogledajte i neke ideje kako da napravite:
- džem;
- pestil;
- marmeladu;
- račel.
Komentari