Bonapeti.rs»Saveti»Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?

Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?

NikiNiki
Guru
211
Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?
Fotografije: Iliana Dimova

Većina nas je već stavila kiseli kupus u bure za zimske dane. Ali nije kasno, ko nije, neka požuri.

Svima nam je jasno da je ovo povrće koje se najviše konzumira u zimskim mesecima, u pripremi omiljenih sarmica od kiselog kupusa, mesa sa kupusom i gomile drugih jela, a zašto ne i samo ka salata sa kiselim kupusom, posuta alevom ili tucanom paprikom i uljem - sjajan pratilac domaće rakije.

Ponekad se može dogoditi da presolite kiseli kupus i da dodate više soli nego što je potrebno. To se uglavnom dešava kada kiseli kupus pripremate prvi ili drugi put.

Vremenom i vežbanjem učite da pogodite prave proporcije.

Ali ne paničite i ne donosite ishitrene konačne odluke. Postoji povrće koje apsorbuje puno soli. To je, na primer, šargarepa i zeleni paradajz.

Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza.

Izbušite ih viljuškom ili štapićem za ražnjć i dodajte ih u kupus. Tako će upiti višak soli.

Ako je vaš kiseli kupus i dalje preslan, svaku glavicu kupusa morate na kratko potopiti u ključalu vodu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni