Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da očistimo zagorelo posuđe?Čišćenje zagorelog limunovim sokom
Limunov sok je prirodna kiselina koja može da olakša čišćenje zagorelog posuđa. Mrlje tretirajte direktno limunom. Ostavite da malo deluje, posle operite preparatom....
01. dec.
Kako da popravimo presečeni majonez?Presečeni majonez se može popraviti na sledeće načine:
- U jedan kraj posude sipamo nekoliko kapljica vode....
16. mart
Da popravimo kiselo vinoJedna od stvari u kojoj su ljudi sa naših prostora najbolji, je proizvodnja domaćeg alkohola. Na ovim prostorima su ljudi žestoko protiv zabrane kazana za pečenje rakije. Pomenuti do danas funkcionišu i ne dozvoljavaju...
30. dec.
Kako očistiti zagorelu šerpuNa taj način će se sve što je zagorelo zalepiti na dno. Pa čak tada se ostalo može prebaciti u novu posudu.
- Dno zagorele šerpe prekrijte solju i neka odstoji tako sat vremena....
08. avgust
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleSaznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle.
Sveže slatko od ribizle
Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
20. sep.
Slatko od ljutih i slatkih paprikaStavite na šporet i kuvajte dok se slatko od paprika ne zgusne.
Vruće zatvorite u tegle i slatko od ljutih paprika je gotovo....
11. okt.
Da očistimo zagorelu rernuAko redovno čistite rernu nakon upotrebe, neće biti potrebno da stružete zagorelu masnoću po ivicama i po staklu šporeta....
28. dec.
Kako se pravi slatko testoSada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
28. feb.
Kako da kontrolišete svoju želju za slatkimOvo vas tera da mislite da slatko rešava vaše probleme....
31. avgust
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Naravno da možete da jedete po nešto slatko ponekad, a ne da se to pretvara u cilj vešg života, zaboravljajući na sve druge radosti.
Međutim, u nekim slučajevima izbacivanje slatkog je posebno važno....
24. avgust
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofKada je slatkiš gotov, rezati na parčiće i posuti šećerom u prahu....
16. feb.
Slatko od dženerikaSlatko od dženerika kuvati oko 50 minuta i pokriti vlažnom pamučnom krpom da se ohladi, pa razliti u tegle....
22. jul
Slatko od naraDa biste proverili da li je slatko od nara gotovo, stavite kap na porcelanski tanjir - ako ne teče, gotovo je. Slatko sipajte u zagrejane tegle i dobro ih zatvorite....
22. mart
Slatko od kestenaČim proključaju sklonite ih sa ringle i oljuštite tanku kožicu, pazeći da kesteni ostanu celi. Zatim ih stavite u hladnu vodu da se ohlade....
06. maj
Slatko od paprikaPosle nekog vremena počela sam da čitam recepte za slatko i naišla sam na dosta, počev od slatka od potpuno neljutih crvenih paprika, pa do slatka od veoma ljutih zelenih paprika......
13. okt.
1
Slatko od mangaProverite da li je slatko gotovo, tako što 1 kašičicu od njega stavite na suvi tanjir i okrećite u stranu - ako ne teče, slatko je gotovo.
Pre uklanjanja sa vatre dodajte sok od limuna i dobro promešajte....
08. jul
Slatko od pomorandžiAko vam se čini da je slatko previše retko, možete da ga kuvate još malo....
23. feb.
Slatko od mandarinaRasporedite u tegle sa poklopcem i čuvajte slatko od mandarina u frižideru....
27. januar
1
Slatko od dženarikaNekoliko minuta pre nego što skinete slatko, izmešajte sa limuntusom.
Slatko je gotovo kada se kapljica njega koju kapnete na tanjir ne razliva.
Ostavite slatko od dženarika da se u potpunosti ohladi....
06. avgust
Slatko od smokviSipati vruće slatko u oprane i sterilisane tegle, zatvoriti ih poklopcem. Tegle okrenuti naopako(da odstoje na poklopcu deset minuta, pa ih vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu....
01. jul
Slatko od krušakaKruške operite, očistite, isecite i prelijte šećerom prethodne večeri.
Nakon toga kuvajte dok se ne zgusne i pre nego što skinete sa vatre dodajte limunsku kiselinu....
22. jun