Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da napravite pirinčano brašno?Kako da napravite pirinčano brašno?
21. sep.
Testenina od pirinčanog brašna se peče na nižoj temperaturi od pšeničnog brašna i duže nego testenina od pšeničnog brašna....
Kako se pravi prepečeno brašno?Kako se pravi prepečeno brašno?
10. mart
Prepečeno brašno je prisutno u mnogim receptima balkanske kuhinje....
Kako sami pripremiti brašno od leblebije?Kako sami pripremiti brašno od leblebije?
23. dec.
Brašno od sušene leblebije U suštini pravljenje brašna od sušene leblebije je isto, ali samo preskočite deo pečenja....
Bademovo brašno - šta treba da znamoBademovo brašno - šta treba da znamo
04. sep.
Kuvanje i pečenje sa bademovim brašnom Kuvanje sa bademovim brašnom nije teško....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da prepečemo kriške hleba u rerni?Kako da prepečemo kriške hleba u rerni?
22. januar
Prepečene kriške hleba u rerni, premazane tankim slojem maslaca su klasičan doručak većine. To znači da trebamo toster koji će za kratko vreme da prepeče hleb do zlatne boje....
BrašnoBrašno
19. sep.
Vrste brašna i hleba Fino brašno se proizvodi od srednjeg sloja zrna, a integralne žitarice - iz sva tri sloja. Glavna brašna se proizvode u tri glavne vrste brašna: tip 500, 700 i 1150....
Palačinke sa kokosovim brašnom i brašnom od kamutaPalačinke sa kokosovim brašnom i brašnom od kamuta
29. jun
1
Servirjte palačinke sa kokosovim brašnom i brašnom od kamuta tople ili hladne sa medom, slatkom ili domaćom tečnom čokoladom....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Najbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje. Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
Kako da konzerviramo paprikeKako da konzerviramo paprike
10. januar
Paprike mogu da se konzeriraju na nekoliko načina u zavisnosti od toga šta želite od njih da spremite. Možete da ih stavite u zamrzivač, druga varijanta je da ih konzervirate u tegle i da ih ostavite na hladnom i tamnom...
Kako da očistimo roštiljKako da očistimo roštilj
06. januar
Svako domaćinstvo poseduje roštilj, koji se koristi u svakoj pogodnoj situaciji. Praktičan je i štedi dosta vremena prilikom pripreme različitih namirnica. Međutim, kada se konzumacija završi, dolazi teži momenat hitnog...
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Jedan od razloga da pripremite makarone je to što samo za 15 minuta možete da napravite večeru. Ako želite da budete zadovoljni pripremom i unosom testenina, naš savet je da uvek kupujete one visokog kvaliteta. Da, oni...
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ukoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali kao najukusnije se dobijaju sušene breskve. One mogu da se posluže kao samostalni desert i mogu da...
Kako da dimite lososKako da dimite losos
24. januar
Domaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće. U kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nemaju...
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Školjke uvaljajte u brašno i pržite u posebnom tiganju u preostalom ulju oko 3 minuta. Dodajte povrće i masline, dodajte so i biber, pa onda servirajte....