Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pikantno maslinovo uljeNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu.
Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu....
23. april
Zašto je ekstra devičansko maslinovo ulje najzdravija hrana za zemlji?Zašto je ekstra devičansko maslinovo ulje najzdrabija hrana na zemlji?...
14. okt.
Šta je ekstra devičansko maslinovo ulje?Postoji mnogo vrsta maslinovog ulja na tržištu, ali ovde ćemo podeliti šta je ekstra devičansko maslinovo ulje. Kiselost ovog maslinovog ulja je 0,8%....
25. sep.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Maslinovo ulje s tartufomKada se maslinovo ulje u flaši potroši može da se dolije sveže maslinovo ulje preko tartufa....
10. april
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeMaslinovo ulje se najbolje čuva u flašu od tamnog stakla, razmak između maslinovog ulja i poklopca treba da bude veliko. U prozivnom vazduh iznad maslinovog ulja će za ukiseliti....
18. mart
Aromatično maslinovo ulje sa biljemDivno je kada imamo domaće pripremljeno maslinovo ulje sa biljem. Veoma je jednostavno, a i sastojci su uvek pri ruci....
12. okt.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Standardi za kvalitet ekstra devičanskog maslinovog uljaKako da prepoznamo pravo ekstra devičnsko maslinovo ulje?...
18. nov.
Maslinovo ulje sa bosiljkom i celeromNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću gaze i sipajte ga u flašu. Maslinovo ulje je veoma dobro za salatu sa paradajzom.
Napomena: Zeleni začini koji se koriste, mogu biti u željenim količinama....
27. april
Maslinovo ulje sa začinima i belim lukomZatvorite dobro flašu i ostavite da odstoji bar jednu nedelju na prohladnom i tamnom mestu.
Ako je maslinovo ulje suviše jakog ukusa možete da izvadite beli luk....
20. april
Maslinovo ulje sa aromatičnim zelenim začinima i limunomOperite limun pod mlazom vruće vode, pa ga osušite.
Isecite mu koru na tanke tračice i stavite u flašu. Operite zelene začine, osušite oh i sipajte ih u flašu, zajedno sa zrnima bibera.
Prelijte uljem i dobro zatvorite...
25. april
Maslinovo UljeKoristi se za prženje i pečenje, Ekstra devičansko i devičansko ulje su idealni za dresinge i sosove, dok čisto može da se koristi i za prženje....
09. jun
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku. Kod mladih je poluloptast...
22. avgust
Kako da prepoznate pravi sirSpecijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
15. feb.
Ekstra lagano maslinovo ulje - kako kuvati sa njimDok je tačka sagorevanja ekstra devičanskog maslinovog ulja 190-220 stepeni, za ekstra svetlo maslinovo ulje je 240 stepeni....
21. feb.
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeSamo specijalisti mogu sa sigurnošću da kažu da je alkoholno piće koje im se servira nije pravo, ali postoje trikovi u otkrivanju falsifikata koji pomažu i onima koji nisu specijalisti.
Da biste ustanovili da li je vino...
13. mart
Kako da prepoznamo dobru ribu?Nemasna riba se široko koristi u dijetalnoj ishrani.
Međutim, nije svakoj domaćici jasno da je riba proizvod koji se brzo kvari. Razlog za to je njeno krhko meso, zasićeno vodom. Ovo stvara sredinu za brz razvoj bakterija...
06. jul
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Ako usred zime neki trgovac pokuša da vam proda tečan meda s garancijom da je pravi - ne verijte mu. Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju.
Prirodni med je tečan samo tokom prva...
11. mart
Maslinovo ulje štiti jetruZbog mnogobrojnih koristi po zdravlje, maslinovo ulje se sa pravom smatra istinskim darom prirode....
14. avgust
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da izaberemo pravo maslinovo ulje?Ekstra devičansko ulje, obogaćeno vitaminima, idealan je za dresing salate, ali nije pogodno za prženje i druge toplotne tretmane. Korisne supstance pod uticajem visokih temperatura pretvaraju se u gotovo otrov....
02. nov.
Kako da napravimo ljuto maslinovo ulje?Ono što vam je potrebno je hladno presovano maslinovo ulje (ekstra verdžine), vaš omiljeni začin, malo inspiracije i malo strpljenja....
05. dec.
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakU prošlosti se maslinovo ulje koristilo i za masažu.
Kada pijete maslinovo ulje na prazan stomak, ono će vam pomoći za:
1. Mršavljenje....
05. april