bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Kako sa propržimo tikvice?Kako sa propržimo tikvice?Okrećite ih periodično i proveravajte kako se prže sa obe strane i da li je ravnomerno. Pržene tikvice su gotove kada dobiju zlatno-braon boju sa obe strane....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine....
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimuTokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimuZamrzavanje graška u zamrzivaču Drugi način kako možete čuvati grašak tokom zime jeste da ga zamrznete. Za to je potrebno da se prvo grašak blanšira u posoljenoj vodi, a zatim ga operite i dobro ocedite....
TikviceTikviceKoristi od tikvica Kao veoma koristan dar prirode, tikvice su veoma zdrave za naš organizam....
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinomPoželjno je da poštujete proporcije, kako bi dobili željeni rezultat. Ako dodate 20 g rastvorenog želatina u 1 l tečnosti, onda ćete dobiti tzv. žele podrhtava....
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?Prosejte brašno, kako bi dobilo dodatnog kiseonika. Kod pripreme bilo kog jela sa brašnom je preporučljivo da se brašno uvek proseje, što će učiniti da jelo bude još mekše....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zimeDrugi način je da se svaka jabuka uvije u papir od novina, kako se ne bi dodirivale. Čuvajte ih na hladnom mestu - idealna temperatura za čuvanje je od -1 do +1, a vlažnost od 90 do 95%....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?To se radi kako bi se produžila njegova trajnost. Svi drugi oblici kokosovog ulja dozvoljavaju zasićenim mastima u njemu da se bez problema apsorbuju od strane organizma, istovremeno stimulišući metabolizam....
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?Postoji neka tvrda hrana koja je teška za čišćenje i može da ošteti kako protezu, tako i vaše zube. Treba da pazite šta jedete i kako tačno to radite....
Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?Poželjno je da je izolovan, kako ne bi poprimio mirise drugih namirnica, koje se nalaze u frižideru....
Gajenje tikvicaGajenje tikvicaSami možete gajiti tikvice, za čije poreklo možete biti sasvim sigurni. Kako bi tikvice bogato rađale zemljište treba obraditi još tokom jeseni....