Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
30. april
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Kako da blanširamo pirinač?Od blanširanog pirinča možete napraviti ukusnu svinjetinu sa pirinčem, pirinač sa povrćem, tikvice sa pirinčem, pa čak i kuglice od pirinča....
23. januar
Kako pravilno da skuvamo špagete?Imajte u vidu da Italijani preferiraju špagete u sirovijem obliku, nego Bugari, ali ukoliko želite da pripremite prave al dente italijanske špagete, pratite njihova pravila;
9....
19. maj
Kako da kuvamo smeđi pirinačProces se ponavlja još jednom dok se pirinač u potpunosti ne skuva, ovo je tajna ukusnog italijanskog rižota....
21. sep.
Kako da skuvate jezik?Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
22. sep.
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Količina vode zavisi od vrste pirinča i treba da bude naznačena na pakovanju.
Nakon što pirinač provri, promešajte ga jednom i smanjite vatru na minimum i kuvajte poklopljen dok se potpuno ne skuva....
23. maj
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneUkoliko volite dobro skuvana jaja, izvadite ih iz vode nakon 5-7 minuta. Dobro skuvano jaja je ono kod kojeg je žumance delimično tečno u samom centru i trvrđe po krajevima, a belance u potpunosti tvrdo....
08. jul
Kako da nam se ne lepi pirinačVode, kao što znate, treba da bude tri puta više nego pirinča - na 1 šolju pirinča se stavlja 3 šolje vode.
3. Nakon što se pirinač malo izdinstao, počnite da dodajete vodu, ali ne sve odjednom....
18. feb.
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice.
Pšenica, odnosno spelta...
07. mart
Kako da na pravilan način skuvate heljdu- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
13. mart
Šta znači Al dente?Značenje izraza Al dente najviše označava stepen do kojeg treba da bude skuvana testenina, to jest njena čvrstina....
03. feb.
Kako sa skuvamo domaćeg petlaGotov petao služi se uz testeninu, pirinač ili krompir. Skuvanu testeninu rasporedite u posude sa malo bujona ili tople vode, na vrh stavite meso petla, prelijte vinskim sosom i pecite na 200 stepeni 20 minuta....
14. okt.
Šta da skuvamo za 5 minuta?Ali kada se osećamo bukvalno „slomljeno“, dobro je da znamo šta bismo mogli da skuvamo za najviše 5 minuta. Evo nekoliko ideja....
30. jun
Kako se kuva lep pirinačIako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač itd.), mnogi ljudi koji su "došljaci" u kuhinji nailaze na poteškoće upravo sa njim...
10. feb.
Kako da skuvamo kukuruz?Može se koristiti i za direktnu konzumaciju - samo je potrebno skuvati kukuruz, da se posoli i spreman je. Kuvanje kukuruza je veoma važan deo njegove pripreme....
22. januar
Kako da skuvamo leblebije?Leblebije pripadaju porodici mahunarki, i kao ostale mahunarke, one se kuvaju najbolje nakon što se prethodno potope u vodi. Ako propustite njihovo potapanje u hladnu vodu, rizikujete da zbog toga dobijete neprijatne gasove...
05. okt.
Kako da skuvamo pile?Pile može da bude kuvano celo, ili podeljeno na porcije. Osim toga ono može da se kuva u običnoj šerpi ili u ekspres loncu, što bi značajno skratilo vreme kulinarske obrade.
Ako ste odlučili da kuvate celo pile, treba...
24. april
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust