Bonapeti.rs»Saveti»Kako da skuvamo leblebije?

Kako da skuvamo leblebije?

Mariana V.Mariana V.
Džedaj
169
Kako da skuvamo leblebije?

Leblebije pripadaju porodici mahunarki, i kao ostale mahunarke, one se kuvaju najbolje nakon što se prethodno potope u vodi. Ako propustite njihovo potapanje u hladnu vodu, rizikujete da zbog toga dobijete neprijatne gasove i nadutost stomaka.

Leblebije treba da stoje u hladnoj vodi oko 12 sati, i za to vreme udvostručuju zapreminu 2 puta. Nakon toga voda se izbaci, leblebije se operu, preliju vodom i kuvaju. Obično je potrebno bar 40 minuta da se leblebije kuvaju, da bi bile gotove.

Sa već skuvanim leblebijama možete brzo i lako pripremiti predjelo od leblebija s patlidžanom, vegetarijanski pilav sa leblebijama ili salatu od šargarepe sa leblebijama i sirom.

Leblebije su izuzetno pogodne za vegetarijance, kao i za ljude, koji drže verske postove, Preporučuju se onima, koji pate od stomačnih oboljenja. Zbog visokog sadržaja purina, ne odgovaraju ljudima, koji pate od gihta ili kamenja u bubrezima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni