Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da skuvamo brancinaPored ova dva ukusna predloga, predlažemo da pogledate i ove recepte za brancina:
- prženi brancin u tiganju;
- brancin na roštilju;
- pečeni brancin u rerni;...
16. feb.
Brancin na roštiljuBrancin se očisti of krljušti i iznutrica. Ne odstranjujte glavu ribi.
Opere se dobro vodom i ocedi se.
Brancin se posipa solju i biberom kako spolja tako i u unutrašnjost....
10. jun
Kako da spremimo pečenu bundevuSve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
27. feb.
Kako da spremimo dijetetsko meso?taj način, izaberite površinsko prženje, pri čemu se meso stavlja bukvalno u sekundama ili najviše dva minuta na masnoću, nakon čega se ocedi dobro na kuhinjskom ubrusu;
- Najdijetetskiji način na koji možete da spremite...
25. mart
Kako da spremimo najukusniju ribuVrste bele ribe
Predstavnici bele ribe su Oslić, Orada, Bakalar, BRancin, Grdobina mrkulja, Pastrmka i druge....
27. dec.
Punjeni brancin u rerniReđajte ih na ribu i na svaki brancin stavite po grančicu ruzmarina.
Pecite brancina u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta.
Poslužite punjenog brancina uz čašu belog vina i recite: prijatno i živeli!...
24. jul
Unikatni brancin u rerniOčistite brancin i filtrirajte ga.
Začinite solju i ostavite na otprilike 20 minuta kako bi riba upila so.
Zagrejte rernu do 200°C.
Dno tepsije za pečenje obložite papirom za pečenje....
04. mart
1
Marinirani brancin na roštiljuServiramo sa kriškom limuna mariniranog brancina na roštilju....
22. jul
Brancin en PapiloteEfektno je i lepo, ali ne treba da se previše čeka, jer će brancin nastaviti da se kuva u papiru.
Možete da ribu poslužite i uz lagano otvorene paketiće i da se ukrase komadima limuna i uz dodatak maslinovog ulja....
18. april
Kako da spremite školjkeKada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati.
Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
28. sep.
Kako da spremite vrganjePre nego što spremite vrganje, operite ih u hladnoj vodi, zatim isecite donji deo drške, a krupnije pečurke isecite na komadiće....
25. sep.
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
07. mart
Brancin sa krompirom u rerniIspecite brancin na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, oko 40 minuta.
Servirajte brancin sa krompirom u rerni topao....
19. okt.
Brancin u rerni u folijiZatvorite dobro brancina u foliju.
Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. Pecite 25-30 minuta.
Servirajte sa parčetom limuna, dok je topao....
25. jul
Kako da spremite savršenu jagnjetinuNajvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
20. feb.
Kako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načinaŠpargle na roštilju
Visoka temperatura brzo spremi špargle i daje miris dima....
19. feb.
File brancina sa salatom od pasuljaZa ribu
Filetirajte brancina, odvojite kožu i kosti. Ugrejte tiganj sa uljem, posolite ribu i pržite 1-2 minuta sa svake strane.
Za salatu
Ugrejte maslinovo ulje u posebnoj posudi....
27. april
File brancina na palenti od citrusaZa to vreme file brancina izvadite iz frižidera, nakon što se marinira uvijte u foliju. Stavite u umerenu rernu (180-190 stepeni) 11 minuta ili malo više, ako su deblji. Možete pripremiti na pari isto vremena.
5....
12. mart
Fileti brancina sa citrusima u rerniVreme pečenja zavisi od debljine fileta, zato preporučujem da se orijentišete tako po boji. Imajte u vidu da je brancin veoma brzo gotov i ne treba dugo da se peče....
14. januar
File od brancina sa belim vinomRibu isečemo i posolimo. Stavljamo je u odgovarajuću šerpu, namazanu maslacem. Dodajemo isečene luk, šargrepe i celer. Začinjavamo biberom i prelivamo vinom i ribljim bujonom. Poklapamo i kuvamo na slaboj vatri oko 20-25...
06. jul