Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Pored ova dva ukusna predloga, predlažemo da pogledate i ove recepte za brancina: - prženi brancin u tiganju; - brancin na roštilju; - pečeni brancin u rerni;...
Brancin na roštiljuBrancin na roštilju
10. jun
Brancin se očisti of krljušti i iznutrica. Ne odstranjujte glavu ribi. Opere se dobro vodom i ocedi se. Brancin se posipa solju i biberom kako spolja tako i u unutrašnjost....
Brancin u povrćuBrancin u povrću
03. nov.
Prijatno uz brancina u povrću....
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Sve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
taj način, izaberite površinsko prženje, pri čemu se meso stavlja bukvalno u sekundama ili najviše dva minuta na masnoću, nakon čega se ocedi dobro na kuhinjskom ubrusu; - Najdijetetskiji način na koji možete da spremite...
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Vrste bele ribe Predstavnici bele ribe su Oslić, Orada, Bakalar, BRancin, Grdobina mrkulja, Pastrmka i druge....
Punjeni brancin u rerniPunjeni brancin u rerni
24. jul
Ređajte ih na ribu i na svaki brancin stavite po grančicu ruzmarina. Pecite brancina u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta. Poslužite punjenog brancina uz čašu belog vina i recite: prijatno i živeli!...
Unikatni brancin u rerniUnikatni brancin u rerni
04. mart
1
Očistite brancin i filtrirajte ga. Začinite solju i ostavite na otprilike 20 minuta kako bi riba upila so. Zagrejte rernu do 200°C. Dno tepsije za pečenje obložite papirom za pečenje....
Marinirani brancin na roštiljuMarinirani brancin na roštilju
22. jul
Serviramo sa kriškom limuna mariniranog brancina na roštilju....
Brancin en PapiloteBrancin en Papilote
18. april
Efektno je i lepo, ali ne treba da se previše čeka, jer će brancin nastaviti da se kuva u papiru. Možete da ribu poslužite i uz lagano otvorene paketiće i da se ukrase komadima limuna i uz dodatak maslinovog ulja....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati. Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Pre nego što spremite vrganje, operite ih u hladnoj vodi, zatim isecite donji deo drške, a krupnije pečurke isecite na komadiće....
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
Brancin u foliji na roštiljuBrancin u foliji na roštilju
08. okt.
Po želji, ribu možete da poslužite sa dinstanim povrćem....
Brancin sa krompirom u rerniBrancin sa krompirom u rerni
19. okt.
Ispecite brancin na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, oko 40 minuta. Servirajte brancin sa krompirom u rerni topao....
Brancin u rerni u folijiBrancin u rerni u foliji
25. jul
Zatvorite dobro brancina u foliju. Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. Pecite 25-30 minuta. Servirajte sa parčetom limuna, dok je topao....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Najvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
Kako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načinaKako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načina
19. feb.
Špargle na roštilju Visoka temperatura brzo spremi špargle i daje miris dima....
File brancina sa salatom od pasuljaFile brancina sa salatom od pasulja
27. april
Za ribu Filetirajte brancina, odvojite kožu i kosti. Ugrejte tiganj sa uljem, posolite ribu i pržite 1-2 minuta sa svake strane. Za salatu Ugrejte maslinovo ulje u posebnoj posudi....
File brancina na palenti od citrusaFile brancina na palenti od citrusa
12. mart
Za to vreme file brancina izvadite iz frižidera, nakon što se marinira uvijte u foliju. Stavite u umerenu rernu (180-190 stepeni) 11 minuta ili malo više, ako su deblji. Možete pripremiti na pari isto vremena. 5....
Fileti brancina sa citrusima u rerniFileti brancina sa citrusima u rerni
14. januar
Vreme pečenja zavisi od debljine fileta, zato preporučujem da se orijentišete tako po boji. Imajte u vidu da je brancin veoma brzo gotov i ne treba dugo da se peče....
File od brancina sa belim vinomFile od brancina sa belim vinom
06. jul
Ribu isečemo i posolimo. Stavljamo je u odgovarajuću šerpu, namazanu maslacem. Dodajemo isečene luk, šargrepe i celer. Začinjavamo biberom i prelivamo vinom i ribljim bujonom. Poklapamo i kuvamo na slaboj vatri oko 20-25...