Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da spremite školjkeKada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati.
Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
28. sep.
Kako da spremite vrganjePre nego što spremite vrganje, operite ih u hladnoj vodi, zatim isecite donji deo drške, a krupnije pečurke isecite na komadiće....
25. sep.
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
07. mart
Kako da spremite savršenu jagnjetinuOno je već počelo da se hrani travom i kod njega je počeo da se sakuplja loj, što ga i čini tako ukusnim. Ako još uvek sisa, onda će biti veoma meko, ali i manje masno....
20. feb.
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
01. okt.
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuNije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
22. sep.
Kako da smanjite unos glutenske hrane?Pazite sa gotovom hranom
Ukoliko želite da smanjite unos glutena, obratite pažnju da veliki deo gotove hrane sadrži sastojke od glutena....
06. april
Kako sprečiti dehidrataciju?Da biste sprečili dehidrataciju, pijte puno tečnosti svih vrsta, od kojih su neke sveže ceđeni sokovi. Ne pregrevajte telo - pronađite način da se rashladite....
02. maj
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Vi sve ukusno spremate, imate neverovatnu kuhinju i sve novitete koji vam olakšavaju posao....
24. januar
Kako spremiti oktopoda?Oktopod je mekušac koji ima dva oka i četiri para pipaka. Nema skelet i obostrano je simetričan. Meso oktopoda sadrži dragocene belančevine, selen, važne mikroelemente, kalijum, fosfor, vitamin B3 i B12, koji se...
01. maj
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoNaime, zbog toga je važno da konzumiramo hranu koja je bogata proteinima, pošto su oni važan element u mnogim procesima u telu....
26. jun
Limun može da bude opasan po vaše zdravlje! Pogledajte kakoVećina nas smatra da je limun blaženstvo za naše zdravlje, kožu i kosu. E, to ustvari nije tako, ali u isto vreme ga prati mnogo neželjenih efekata. Ako konzumirate sok od limuna u velikim količinama u jednom danu,...
02. dec.
Sprečite Parkinsonovu bolest ovom hranomKafa protiv Parkinsonove bolesti – Istraživanja poslednjih godina su pokazala da kafa može sprečiti Parkinsonovu bolest. Utvrđeno je da ljudi koji piju kafu imaju nižu stopu razvoja Parkinsonove bolesti....
19. april
U ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hraneUmesto toga spremite ga 10 minuta pre nego što vam bude neophodan i dodajte ga na samom kraju kuvanja. Toplota ima sposobnost da smanji količinu elementa alcin koji se u njemu nalazi, a koji produžava život....
28. mart
Kako spremiti meke šnicle?Potrebno je samo da ih spremite na više načina, ako hoćete da ugodite svačijem ukusu....
18. feb.
Kako spremiti svinjsku kolenicuU suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti. Može biti i cela ispečena - tako da je podelite na krupnije komade i da da ih odvojite u porcije, a može i kolenicu da iseckate na male komade....
30. januar
Kako spremiti svinjska crevca?Svinjska crevca predstavljaju gotove kožice za punjenje. Zato nema ničeg novog da se ona koriste najviše za punjenje svih vrsta kobasica.
Pre upotrebe creva za punjenje, potrebno je da se očisti unutranji deo, tako...
27. mart
Kako spremiti Šitake pečurke?Šitake pečurke imaju istoriju kultivisanja koja traje nekoliko hiljada godina, a isto toliko se koriste u lečenju i kulinarstvu. Naziv ove pečruke se sastoji iz dve reči - ši /kesten/ i take /drvo/. U bukvalnom prevodu,...
20. mart
Kako treba da se hrani majka tokom dojenjaUživanje u hrani je takođe važan element dobrog izbora hrane....
07. jun
Bogata domaća kašica za Vaše deteDobro je da se doda sok od limuna zato što će to pojačati imunitet vašeg deteta....
06. maj
Kako čuvati hranu- Izbegavajte da čuvate hranu u korišćenim posudama, jer mogu da sadrže molekule od prethodne hrane, koji mogu da pokvare novu....
14. sep.