Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sladoled od lubenice i uzaKada se krem zgusne, dodajte mu sirup od lubenice i uza, promešajte.
Kada se sesa ohladi, stavite je u zamrzivač na najmanje 6 sati, tako da s vremena na vreme mešate, da bude sladoled lepši....
22. april
Sladoled od dinjeServirajte kugle sladoled u odgovarajučim tanjirićima ili posudicama i po želji garnirajte sa kriškama dinje i koštunjavim voćem kao što su pistaći, bademi ili orasi.
Prijatno!...
04. okt.
Sladoled od lubeniceNakon što smesa postane kristalna, sipamo u kalupe za sladoled.
Sladoled od lubenice stavljamo u zamrzivač zamrznemo lepo na oko deset-dvanaest sati. Nakon toga vadimo iz kalupa....
19. mart
Domaći sladoled od lubeniceIzvadite domaći sladoled od lubenice i poslužite ga u odgovarajućim posudama....
03. sep.
Sorbe od lubenice i šampanjcaLubenica se očisti od semenki i pasira se. Dodaje se šećerni sirup i šampanjac i smesa se muti blenderom ili mikserom 2 minuta....
25. okt.
Dzem od lubenice i pomorandzeIseckati pomorandže na kockice i dodati lubenici. Sve staviti u šerpu da se kuva.
Kuvati oko sat vremena. Staviti u blender izblendati, sipati u tegle i džem je spreman....
01. mart
Salata od lubenice i siraPo želji možete u salatu od lubenice i sira da dodate i listiće mente, balzamiko sirće, oljuštene semenke bundeve....
20. avgust
Sorbe od lubenice i bananeZa to vreme očistimo lubenicu od semenki i sečemo na male komade. Lubenicu pasiramo. U nju dodajemo šećer i promešamo.
Zamrznutu bananu stavljamo u blender....
23. mart
Limunada od lubenice sa bosiljkomLubenica se pasira i procedi.
Dodaje se sok od limuna i šećerni sirup. Serivra se hladna sa ledom....
28. jul
Sorbe od lubenice sa belim vinomU posebnoj posudi pomešajte belo vino, pčelinji med, sok od limuna, vanilu u prahu i dobro promešajte dok se med (ili braon šećer) ne rastopi potpuno. Pomešajte sa lubenicom i pasirajte smesu....
24. avgust
Sorbe od dinje u domaćoj mašini za sladoledOljuštite dinju od kore, odvojite semenke i isecite na kriške. Svaku krišku isecite na kockice i sameljte (zajedno sa svežim sokom od limuna i medom).
Dobijeni pire sipajte u mašinu za sladoled....
29. jul
Kako napraviti tortu od kartona?Trebalo bi da ima dovoljno komada da kolač bude okrugao;
- Nakon što napravite sve komade, potrebno je da napravite i njenu osnovu....
03. januar
1
Kako napraviti domaći sladoled od vanileDa biste napravili domaći sladoled od vanile trebaće vam:
250 ml pavlake (35%), 250 ml svežeg kravljeg mleka (3 - 3,7%), 120 g šećera, 2 žumanca, 1 mahuna vanile.
Sipajte mleko i pavlaku u šerpu....
06. okt.
Korist od lubeniceDrška lubenice treba da bude smeđa i suva, ali još uvek elastična. Ne kupujte lubenicu bez drške. Najslađe lubenice imaju žutu mrlju — tu je mesto gde dodirivale zemlju, i to je znak da su same sazrele....
19. nov.
Kako da napravite freš od lubenice?Da prijatno iznenadite svoju porodicu frešom od lubenice, potreban vam je dobro sazrela lubenica, cediljka za voće ili blender i malo leda.
Prvo morate ukloniti koru lubenice....
17. nov.
Koristi od semenki lubeniceZdravstvene koristi od konzumacije semenki lubenice nisu poznate mnogim ljudima. Kada pogledate slatku i sočnu lubenicu, retko ćete razmišljati o semenkama koje se u njoj nalaze....
23. nov.
Gaspačo od dinjeSipajte u posudice ili čaše aromatičnu letnju hladnu supu i pospite maslinovim uljem.
Hladna supa se može nazvati Gaspačo od dinje.
Španci je serviraju sa kockicom pršute....
10. mart
Žele od dinjeNa kraju dodajte sveže isceđen sok od limuna za aromu.
Oljuštite dinju, očstite od semenki i isecite na kockice. Kockice dinje prebacite u prethodno pokašene čaše i sipajte smesu od želatina....
19. april
Karpačo od dinjeIsecite dinju na tanke komade. Stavite je u zamrzivač da se ohladi.
Izvadite i stavite u tanjir. Šunku možete sitno iseckati i posipati preko dinje ili da napravite ružicu....
11. maj
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
28. sep.
Lako slatko od kajsijaKajsije operite, uklonite koštice i sameljite ih kroz cediljku. Dodajte šećer i stavite na ringlu da se kuvaju.
Mešajte bez prestanka, da ne zagori. Gotovo je kada drvena kašika ostavi trag u slatku....
16. jul