Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako napraviti domaće prezle?Možete da napravite domaće prezle od različitih vrsta hleba - raženog hleba, tipskog hleba i belog hleba, tako što ćete nekoliko kriški svake vrste iseći na trake i osušiti ih u rerni....
08. dec.
Kako se pravi orahovo ulje?Orahovo ulje ima izuzetno mekan i karakterističan miris i ukus, koji na neponovljiv način podcrtavaju aromu dinstanog povrća, pečenog mesa, zelenih salata i dr.
Pored toga, orahovo ulje je veoma korisno....
28. feb.
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate.
Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
16. januar
Hajde da napravimo domaću slaninuDobijena domaća slanina može da se dimi, ali je i u tom stanju ukusna....
11. januar
Kako napraviti ulje od avokada?Kako napraviti ulje od avokada
Za ulje vam treba 2 komada avokada. Prvo ih treba prepoloviti, izvaditi pulpu, a zatim odbaciti koštice. Uzmite avan i tučak da izgnječite pulpu oba voća u posudi oko 2-3 minuta....
27. dec.
Kako napraviti domaći majonezAli da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
29. april
Kako napraviti sofrito sosKada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa.
Zaista, sve do sada...
14. okt.
Kako napraviti dijetalne palačinke?U zavisnosti od naših želja, možemo napraviti slatke ili slane palačinke....
13. okt.
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeUlje se čuva dosta dugo zahvaljujući njegovom pakovanju. Prodaje se sa dobro zatvorenim poklopcem i zahvaljujući tome može sačuvati svoje kvalitete u trajanju od 2 godine.
Flaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i...
18. mart
Kako sa skuvamo domaćeg petlaDomaći petao je veoma ukusan, njegovo meso ima izraženu aromu i nema ništa zajedničko sa kupovnom piletinom koja dolazi sa farmi brojlera.
Domaći petao ima tamno meso, a masnoća mu je žuta....
14. okt.
Kako napraviti domaći sladoled od vanileDa biste napravili domaći sladoled od vanile trebaće vam:
250 ml pavlake (35%), 250 ml svežeg kravljeg mleka (3 - 3,7%), 120 g šećera, 2 žumanca, 1 mahuna vanile.
Sipajte mleko i pavlaku u šerpu....
06. okt.
Kako napraviti domaću pušnicu za meso?Kako da napravimo domaću pušnicu
1. Prvo treba da izbušite 4 rupe da biste umetnuli šrafove. Treba da budu veoma dobro zategnuti;
2....
10. avgust
Kako napraviti dobar kiseli kupusOstali sastojci koje morate da nabavite da biste napravili svoj vrhunski kiseli kupus su morska so, grančice piskavice ili čubra, ren i glavicu cvekle koju možete dodati za boju....
28. okt.
Kako napraviti tortu od kartona?Trebalo bi da ima dovoljno komada da kolač bude okrugao;
- Nakon što napravite sve komade, potrebno je da napravite i njenu osnovu....
03. januar
1
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravite ulje od origana?Kako napraviti ulje od origana kod kuće.
Priprema ulja od origana nije tako teška....
25. april
Domaće pirinčano mlekoDomaće pirinčano mleko je izuzetno koristan napitak sa brojnim koristima za vaše zdravlje: poboljšava kardiovaskularnu aktivnost, pomaže u smanjenju holesterola u krvi, povećava imunitet i deluje antioksidativno i jača...
14. mart
Pikantno maslinovo uljePomešajte isitnjeni beli luk sa rendanim lukom, izmrvljenim lovorovim listom, karanfilićem i ljutom paprikom, koju ste prethodno isekli na pola.
Smesu isipajte u flašu i prelijte maslinovim uljem. Zatvorite flašu i neka...
23. april
Domaće kokosovo uljeKada se tečnost stvrdne, vadimo, pravimo nekoliko otvora u kokosovom ulju, kako bi mogao da se iscedi višak tečnosti u donjem delu tegle.
Domaće kokosovo ulje držimo u frižideru ne više od 4 nedelje....
09. april
Kako napraviti ulje i mast od konoplje?Da biste napravili 60 ml ulja od konoplje, biće vam potrebno 500 grama pupoljaka konoplje. Ovih 60 ml ima sposobnost da leči najozbiljnije vrste raka. Ova količina može da se konzumira 3 meseca za 1 osobu....
13. okt.
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1