Bonapeti.rs»Saveti»Kako napraviti ulje od avokada?

Kako napraviti ulje od avokada?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
261225
Kako napraviti ulje od avokada?

Avokado se svrstava među 10 najzdravijih namirnica na svetu. Poznat i kao krokodilska kruška, ima bogat nutritivni sastav i karakteristične kvalitete ukusa koji čine njegovu upotrebu u kuvanju neprocenjivom.

Sastav avokada uključuje više od 20 vrsta vitamina, minerala, aminokiselina, korisnih masti i vlakana. Zbog blagodeti voća, ljudi su počeli da iskorištavaju svaki deo avokada, pripremajući razne lekove i kozmetiku.

Ulje od avokada je visoko kalorično i pruža neprocenjive koristi za hidrataciju kože i pravilnu ishranu. Ima snažna zaštitna i regenerativna svojstva, što ga čini idealnim lekom za ispucalu i suvu kožu ruku i tela.

Kako napraviti ulje od avokada

Za ulje vam treba 2 komada avokada. Prvo ih treba prepoloviti, izvaditi pulpu, a zatim odbaciti koštice. Uzmite avan i tučak da izgnječite pulpu oba voća u posudi oko 2-3 minuta.

Druga opcija je da se pulpe razbiju čoperom, tada će tekstura biti finija. Dva avokada daju 25 ml ulja. U zavisnosti od željene količine, možete povećati količinu avokada.

Zatim postavite ravnu površinu bezbednu za rernu i na vrh rasporedite zgnječeni avokado.

Trebalo bi da bude maksimalno razvučen u tanak sloj. Sada imate dve opcije: ostavite avokado da se suši 1-2 dana na suncu ili ubrzajte proces sušenjem u rerni. Ako izaberete pećnicu, preporučeni stepeni nisu više od 50.

Kada poprimi tamnu boju, izvadite avokado i stavite ga u gazu ili komad tkanine i umotajte. Uzmite posudu, stavite tkaninu sa avokadom na vrh i počnite da snažno stežete dok ekstrakt ulja ne poteče. Na ovaj način dobijate prirodno čisto ulje avokada.

Dakle, sada, osim što jedete svoje omiljene sendviče sa avokadom ili gvakamole, sada možete da ekstrahujete sopstveno ulje od avokada.

Pogledajte i za šta je avokado koristan, kako da koristite listove avokada i kako da avokado brže sazri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji