Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečeni beli lukPečeni beli luk
24. april
Glavica belog luka se podeli na čenove. Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana. Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
Pečeni beli luk u folijiPečeni beli luk u foliji
19. jul
Važno je da se kaže da pečeni beli luk nema toliko oštar miriš kao sveži. Lepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom. Budite zdravi!...
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptPečeni beli luk u foliji - lagan recept
18. januar
Evo kako da napravimo najukusniji pečeni beli luk u foliji. Glavice belog luka oljuštimo samo od spoljašnjih listova, isečemo brkove dole i svaku glavicu stavljamo u duplo parče alu folije....
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Nakon što isečete beli luk na kriške, poređajte ga na pleh obložen papirom za pečenje. Rerna se mora zagrejati na 50-60 stepeni, a zatim se stavlja pleh sa belim lukom....
Prženi beli lukPrženi beli luk
12. mart
Znamo da je beli luk prisutan u hiljadama recepata različitih lekova narodne medicine, tako da nikada nije loše da se pojede malo belog luka....
Ukiseljeni beli lukUkiseljeni beli luk
12. avgust
Prelijte beli luk vrućom vodom i odmah ga isperite hladnom tekućom vodom. Poređajte beli luk u teglice, a po želji možete dodati grančice mirođije....
Marinirani kiseli beli lukMarinirani kiseli beli luk
28. januar
Nakon toga beli luk je spreman za konzumaciju. Ako su za zimnicu tegle se stavljaju na hladno mesto. Turšija može da se napravi na proleće kada ima dobrog svežeg belog luka....
Beli lukBeli luk
19. januar
Ako želite da napravite hleb od belog luka, istrljajte tostirani hleb belim lukom i poprskajte ga maslinovim uljem....
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti. Kako čuvati beli luk Beli luk je lukovičasta biljka koju...
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Ako volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije. Umesto da žvaćete žvaku...
Pečeni lukPečeni luk
24. mart
Poređajtee ga u posudu za pečenje, nakon što ste ga prethodno razrezali na krst, posolite i nalijte ulje. Pecite na 200 stepeni sat vremena....
Marinirani beli luk na hladan načinMarinirani beli luk na hladan način
05. jul
Nakon otprilike mesec dana marinirani beli luk je spreman za konzumaciju. Prijatno!...
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaMarinirani beli luk sa aromatičnim začinima
02. maj
Stavite beli luk u posudu sa vodom i na ringlu. Kada voda proključa, isipajte je i sipajte novu. Postupak ponovite najmanje 5 puta, kako bi uklonili jak ukus belog luka....
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi. Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
Pečeni celi lukPečeni celi luk
13. januar
Uživajte u ukusnom predjelu ili garnirungu sa ukusnim pečenim celim lukom!...
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoPečeni luk može da vam spasi život! Evo kako
23. jul
Dodajte ga u glavna jela ili napravide jednonedeljnu dijetu od pečenog luka ujutru na prazan stomak i videćete efekat....
Limun, beli luk i đumbir kod visokog holesterolaLimun, beli luk i đumbir kod visokog holesterola
05. mart
Ako imate visok loš holesterol, potreban vam je detoks i imate potrebu da ojačate imunitet, ovo je vaš recept. Limun se opere i natopi u toploj vodi sa 1 kašičicom sode bikarbone. Dobro ih operite pod mlazom vode, isecite...
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Luk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
Pečeni luk u rerniPečeni luk u rerni
17. nov.
1
Poređajte ih jednju do druge u posudu za pečenje čije ste dno prethodno namazali sa 1-2 kašike maslinovog ulja. Pomešajte ostatak maslinovog ulja sa balsamiko sirćetom i dobijenom emulzijom prelijte luk....
Pečeni luk u folijiPečeni luk u foliji
29. jun
Nakon toga napravite još nekolikko proreza. Svaku glavicu luka prelijte supenim kašikom maslinovog ulja i pospite solju, biberom, belim lukom u prahu ili ljuspicama i prstohvatom origana....
Pečeni luk sa slaninomPečeni luk sa slaninom
16. mart
Pečemo u rerni na 220 stepeni, dok luk ne dobije braon boju....
Pečeni punjeni luk sa šunkomPečeni punjeni luk sa šunkom
31. okt.
Ovom smesom punimo izdubljene glavice luka, stavljamo u posudu za pečenje namazanu masnoćom i pečemo 30 minuta na 180 stepeni. Po želji na kraju možete da pospete kačkavaljem i blago da ga zapečete....
Za šta nam pomaže beli luk?Za šta nam pomaže beli luk?
28. maj
Teško da postoji osoba koja ne zna koje su koristi od konzumacije belog luka i koja su njegova korisna svojstva. Beli luk se naziva i superhranom, i to nije slučajno. U ovom članku ćemo razmotriti neke od najvećih koristi...
Kako se marinira beli luk?Kako se marinira beli luk?
02. jun
Beli luk je začin neverovatnog ukusa i hranljive vrednosti. To je izuzetno koristan proizvod, koji se koristi u kulinarstvu kao začin u mnogim receptima. Beli luk se može pripremiti na različite načine, a jedan od najčešćih...
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuKako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucu
24. dec.
Postoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom. To je zbog toga što se u njemu nalazi alicin, koji je sposoban da unušti razne patogene...