Facebook
Omiljeno
Pinterest
Svinjski jezik u rerniOperemo veoma dobro svinjski jezik pre nego što počnemo da ga spremamo.
Da bi lakše očistili jezik, natopimo ga jedan sat u hladnoj vodu, dodajući sok od jednog limuna, tako je jednostavnije da se očisti....
Svinjski jezik u đuvečariSvinjske jezike treba da skuvate, očistite i naseckate na kolutove debljine oko centimetar. Najbolje je da koristite ekspres lonac i u njemu će vam trebati oko 20-25 minuta da skuvate jezike....
Svinjski jezik sa graškom i krompiromIsecite svinjski jezik i dodajte u grašak sa krompirom.
Stavite peršun, malo pre nego što isključite janiju.
Nakon što je sve skuvano, svinjski jezik sa graškom i krompirom je gotov....
Svinjski jezik sa vinom i maslacemU posoljenoj vodi se popare dva jezika zajedno dok skoro potpuno ne uvri voda.
Nakon toga se ocede i stavljaju u posudu i prelivaju belim vinom....
Svinjski jezik sa krompiromStavljamo svinjski jezik u šerpu u posoljenu vodu da se kuva, zajedno sa lovorovim listom, pimetom i biberom u zrnu.
Kad se skuva, operemo ga hladnom vodom, skidamo kožicu i isečemo na komadiće....
Zapečeni svinjski jezik sa maslacemOdozgo isečemo maslac i pečemo svinjski jezik sa maslacem dok ne porumeni.
Pogledajte i koliko dugo se kuva svinjski jezik i koji začini se stavljaju u jezik....
Svinjski jezik u maslacu sa belim lukomOperite svinjski jezik i stavite ga da se kuva, kad se stvori pena, pokupite je. Pred kraj kuvanja posolite, kad se jezik skuva izvadite ga, i kad se ohladi oljuštite ga sa gornje strane....
Svinjski jezik sa sosom od pavlakeZačinite solju i biberom. Ostavite da provri malo da se zgusne i sklonite sa ringle.
Servrajte u tanjiru i sos od pavlake i preko njega poređajte parčiće isečenog jezika. Pospite isečenim peršunom....
Svinjski jezik sa sosom od pečurakaU tanjir ili na poslužavnik poređajte kriške jezika. Ukrasite ih krompir pireom i sve prelijte sosom.
Prijatno uz ovaj unikatni svinjski jezik sa sosom od pečuraka!...
Dimljeni svinjski jezikSipamo vodu da se pokriju svi sastojci zajendo sa svinjskim jezikom i stavljamo na ringlu da se kuva 35 minuta.
Vreme kuvanja jezika zavisi od veličine....
Želirani svinjski jezikSvinjski jezici se skuvaju zakedno sa celim šargarepama, korenima peršuna, lovorovim listom, zrnima bibera, pimentom i solju u ekspres loncu 40 minuta.
Šargarepe se izvade i iseku na krugove....
Pohovan svinjski jezikPohovan svinjski jezik servirati uz garnirung od krompir salate, pečenih ili prženih krompirića, ili uz garnirung po izboru....
Jezik u maslacuPosolite i zatvorite lonac. Stavite ga na jaku vatru i kad počne da šišti, smanjite vatru i kuvajte 30-35 minuta.
Izvadite kuvnai jezik iz bujona i potopite u malo hladne vode.
Oljuštite i isecite na žilijen....
Jezik sa sosom i pečurkamaOčistite jezik i skuvajte ga. Sklonite penu i promenite vodu 2-3 puta. Kuvajte dok jezik ne omekša.
Gotov jezik isecite na kriške.
Zagrejte maslac i propržite jezik na kratko. Izvadite ga iz tiganja....
Teleći jezik u maslacuSkuvajte jezik u slanoj vodi. Oljuštite kožu i nasecite ga na listiće.
Posebno pripremite beli luk, takođe nasečen na listiće. U posudi na vatri istopite maslac i u njemu upržite beli luk.
Dodajte nasečeni jezik....