Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Liči - super voće koje se bori sa apetitomLiči - super voće koje se bori sa apetitom
26. feb.
Liči - ovaj malo, južno voće sa hrapavom korom i izraslinama u sredini je velika semenka. Kao i kod većine plodova jede se samo njegov mesnati deo, između kore i smenke u sredini. On je široko rasprostranjen i koristi...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoNa plaži se jede zdravo! Evo kako
09. avgust
Leto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži. Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga. Tokom cele godine...
Kako da nateramo dete da jede voće i povrćeKako da nateramo dete da jede voće i povrće
07. jul
Sigurno već znate da su voće i povrće od ključnog značaja za dobro zdravlje, ali vaše dete neće igrati kako vi svirate, ako nemate spremnu strategiju. Nemojte se očajavati ovaj članak treba da vam da nekoliko ideja!...
LičiLiči
15. jun
Liči (Litchi chinensis) predstavlja spororastuće, zimzeleno drvo koje dostiže visinu do 12 metara, ali obično se sreće u manjim veličinama. Listovi ličija su veoma lepi, sjajni i tvrdi, tamnozelene boje. Potiče iz Kine...
Želirano voćeŽelirano voće
29. mart
Mešajte dok se u potpunosti ne rastopi. Nauljite mali kalup po dnu i zidovima. Poređajte jedan red jagoda i kašikom sipajte dva prsta želatina. Stavite u frižider i sačekajte da se stegne, ali ne u potpunosti....
Voće za zimuVoće za zimu
24. jul
Razume se, oni koji imaju više slobodnog vremena, mogu raditi tako, što je po meni sporo, ali sve je pitanje kako ko voli....
Torta Šumsko voćeTorta Šumsko voće
23. januar
Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne 6 sati. Voće možete zameniti po vašem izboru....
Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?
26. maj
Dijabetes ne treba da je presuda, pošto se može živeti sasvim kvalitetno i ispunjeno, pa čak i kada je ovakvo ozbiljno oboljenje u pitanju. Nije obavezno da se odreknete svakodnevnih namirnica i voća, čak one bi trebalo...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da peremo voće i povrće?Kako da peremo voće i povrće?
27. nov.
Svi znamo da su voće i povrće glavni izvor mnogih vitamina, minerala i hranljivih sastojaka, i da zbog toga pomažu u održavanju dobrog zdravlja i jakog imunološkog sistema. Voće i neko povrće najbolje je...
Efektna korpica za voćeEfektna korpica za voće
03. maj
Kad se ohladi vadite je i formirate dršku, preplićući kanape koje postavljate na posudu, pečete i njih, pričvrstite drške čačkalicama i tako dobijete jednu efektnu korpicu od testa za voće ili za jelo....
Ledeni frape Šumsko voćeLedeni frape Šumsko voće
02. april
Stavite u blender šumsko voće, led, šećer, kiselo i sveže mleko i uključite da se sve samelje na maksimalnoj brzini oko 25 sekundi....
Sušeno voće sa pirinčemSušeno voće sa pirinčem
22. sep.
Suvo voće očišćeno i oprano u hladnoj tekućoj vodi kuva se u kompot. Očišćeni i oprani pirinač se posle proceđivanja kuva u tečnosti. Šećer mu se dodaje kada je napola skuvan....
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Mnogi od nas smatraju da vegetarijanci imaju izuzetno uravnoteženu ličnost i da žive mnogo zdravije od ljudi koji jedu meso. Da li je to zaista istina? Ljudi postaju vegetarijanci iz različitih razloga. Neki, naročito...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Svi znaju da je sveža hrana najbolja hrana. Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira. Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje...
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
Kako se prafi kefir?Kako se prafi kefir?
24. avgust
Kefir je tibetanska pečurka koja uzrokuje fermentaciju u mleku. Ona mu daje specifičan ukus koji se sviđa svima, ali najviše obožavateljima jogurta. Osim toga, puni ga nizom prednosti za čoveka. Naziv kefir još se...
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...
Kako se sagorevaju kalorijeKako se sagorevaju kalorije
03. jun
Kada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Pravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste. Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...