Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinač sa zamrznutim povrćem i pečurkamaDodajte povrće, koje ste prethodno kratko odmrzli. Kuvajte 5-6 minuta.
Dodajte opran pirinač i promešajte. Kuvajte još 3-4 minuta.
Sipajte toplu vodu, dovoljnu količinu, da prekrije pirinač....
02. jun
Kako se kuva sa multikukerom?Na tajn način višak vlage će lakše ispariti i pirinač će ostati vazdušast;
- Ukoliko koristite zamrznuto povrće u svom kuvanju, moraćete da povećate vreme kuvanja;
- Ukoliko pravite kolač ili drugo pecivo, držite...
24. januar
Kako se kuva povrće na pariBudite sigurni da će napraviti čuda sa povrćem.
Obratite pažnju na povrće koje ćete kuvati na pari. Ako ima slatkog povrća, na primer šargarepe i paprike, prethodno ih potopite balzamičnim sirćetom....
02. nov.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaStavite ribu na roštilj i pecite 7-8 minuta sa obe strane.
Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu.
Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
07. avgust
Rižoto sa piletinom i zamrznutim povrćemZatim je na redu pirinač i kad on postane staklast dodaje se vino, povrće, začini i malo vode.
Dobro je da se koristi bujon-pileći, od pečurka, od povrća....
10. dec.
Piletina sa pirinčem i zamrznutim povrćemU posudu za pečenje stavljamo pileće batake i dodajemo pirinač sa zamrznutim povrćem.
Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo....
20. sep.
Kako se kuva artičokaKada kupujete artičoku, treba da birate povrće srednje veličine, sa neotvorenim cvetovima i gustim listovima bez osušenih i braon ivica po listovima.
U centru se nalazi srž ovog ukusnog povrća....
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena se kuva...
13. jun
Kako se kuva kukuruzPolovina klipova su dobar prilog za pečenje, a pogodne su i kao dodatak jelima od povrća.
Kukuruz možete skuvati i u zrnu. Za tu svrhu skinite zrna sa stabljike i stavite ih u kipuću slanu vodu....
27. april
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Pečurke treba da budu pažljivo očišćene i za cilj može da se izrenda veoma tanak sloj njih pomoću ljuštilice za povrće.
Vrganji daju veoma jak specifičan ukus gotovo svakom jelu....
03. nov.
Kako da kuvamo sa zamrznutim povrćem?Supa (ili dinstanja)
Da li želite besprekoran način da iskoristite zamrznuto povrće? Napravite supu ili nešto dinstano. Nežnost većine zamrznutog povrća ovde je zapravo plus, posebno za mešane supe....
02. april
Kako se kuva lep pirinačA za taj cilj ćemo vam predložiti i još ukusnih stvari sa pirinčem;
- pilav;
- pirinač sa povrćem;
- pirinač sa mesom;
- mleko sa pirinčem....
10. feb.
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Crveni pasulj je jedna od sorti zrnastog povrća. On je savršen proizvod koji je veoma dobar za dijetalnu ishranu i za pripremanje raznovrsnih garnirunga....
14. okt.
Kako se kuva sveži kupusAko striktno pratite vagu, dodaćemo, kupus je povrće koje ima namanje kalorija. Tako da malo masnoće nije ništa strašno!
Ako imate potrebu za još ideja gde da iskoristite sveži kupus, pogledajte galeriju gore!...
01. avgust
Kako se zamrzava povrćeZamrznuto povrće se priprema mnogo brže od sirovog. Kada zamrznute pečurke treba da ih skuvate dok ne omeknu pre nego što ih stavite u zamrzivač....
27. april
Kako se kuva u vok tiganjuPogledajte naš predlog za ukusno prženo povrće u vok tiganju....
17. avgust
Kako se kuva pasulj na pravilan načinAko dodate povrće pasulju odmah nakon što ste isipali vodu, ono će se pretvoriti u kašu, pre nego što je pasulj gotov, pa će se tako izgubiti i korisni vitamini....
26. feb.
Kako se radi sa želatinomŽelatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
21. nov.
Taljatele sa piletinom i zamrznutim povrćemPoslužite testeninu sa piletinom i zamrznutim povrćem posutu rendanim parmezanom.
Prijatno!...
06. avgust
Kako da se hranimo sa protezom?Kada vam se prijede tvrdo voće ili povrće poput jabuke ili šargarepe, preporučuje se da ne grizete prednjim zubima. Isecite ga na komadiće i žvaćite zadnjim zubima....
21. dec.
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠŠaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...
15. feb.