Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinač sa zamrznutim povrćem i pečurkamaPirinač sa zamrznutim povrćem i pečurkama
02. jun
Dodajte povrće, koje ste prethodno kratko odmrzli. Kuvajte 5-6 minuta. Dodajte opran pirinač i promešajte. Kuvajte još 3-4 minuta. Sipajte toplu vodu, dovoljnu količinu, da prekrije pirinač....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Na tajn način višak vlage će lakše ispariti i pirinač će ostati vazdušast; - Ukoliko koristite zamrznuto povrće u svom kuvanju, moraćete da povećate vreme kuvanja; - Ukoliko pravite kolač ili drugo pecivo, držite...
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Budite sigurni da će napraviti čuda sa povrćem. Obratite pažnju na povrće koje ćete kuvati na pari. Ako ima slatkog povrća, na primer šargarepe i paprike, prethodno ih potopite balzamičnim sirćetom....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Pirinač sa zamrznutim povrćemPirinač sa zamrznutim povrćem
12. januar
Pirinač sa zamrznutim povrćem je mnogo ukusan....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Stavite ribu na roštilj i pecite 7-8 minuta sa obe strane. Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu. Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
Rižoto sa piletinom i zamrznutim povrćemRižoto sa piletinom i zamrznutim povrćem
10. dec.
Zatim je na redu pirinač i kad on postane staklast dodaje se vino, povrće, začini i malo vode. Dobro je da se koristi bujon-pileći, od pečurka, od povrća....
Piletina sa pirinčem i zamrznutim povrćemPiletina sa pirinčem i zamrznutim povrćem
20. sep.
U posudu za pečenje stavljamo pileće batake i dodajemo pirinač sa zamrznutim povrćem. Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Kada kupujete artičoku, treba da birate povrće srednje veličine, sa neotvorenim cvetovima i gustim listovima bez osušenih i braon ivica po listovima. U centru se nalazi srž ovog ukusnog povrća....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena se kuva...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Polovina klipova su dobar prilog za pečenje, a pogodne su i kao dodatak jelima od povrća. Kukuruz možete skuvati i u zrnu. Za tu svrhu skinite zrna sa stabljike i stavite ih u kipuću slanu vodu....
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Pečurke treba da budu pažljivo očišćene i za cilj može da se izrenda veoma tanak sloj njih pomoću ljuštilice za povrće. Vrganji daju veoma jak specifičan ukus gotovo svakom jelu....
Kako da kuvamo sa zamrznutim povrćem?Kako da kuvamo sa zamrznutim povrćem?
02. april
Supa (ili dinstanja) Da li želite besprekoran način da iskoristite zamrznuto povrće? Napravite supu ili nešto dinstano. Nežnost većine zamrznutog povrća ovde je zapravo plus, posebno za mešane supe....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
A za taj cilj ćemo vam predložiti i još ukusnih stvari sa pirinčem; - pilav; - pirinač sa povrćem; - pirinač sa mesom; - mleko sa pirinčem....
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Crveni pasulj je jedna od sorti zrnastog povrća. On je savršen proizvod koji je veoma dobar za dijetalnu ishranu i za pripremanje raznovrsnih garnirunga....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Ako striktno pratite vagu, dodaćemo, kupus je povrće koje ima namanje kalorija. Tako da malo masnoće nije ništa strašno! Ako imate potrebu za još ideja gde da iskoristite sveži kupus, pogledajte galeriju gore!...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Zamrznuto povrće se priprema mnogo brže od sirovog. Kada zamrznute pečurke treba da ih skuvate dok ne omeknu pre nego što ih stavite u zamrzivač....
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Pogledajte naš predlog za ukusno prženo povrće u vok tiganju....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Ako dodate povrće pasulju odmah nakon što ste isipali vodu, ono će se pretvoriti u kašu, pre nego što je pasulj gotov, pa će se tako izgubiti i korisni vitamini....
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Želatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
Taljatele sa piletinom i zamrznutim povrćemTaljatele sa piletinom i zamrznutim povrćem
06. avgust
Poslužite testeninu sa piletinom i zamrznutim povrćem posutu rendanim parmezanom. Prijatno!...
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Kada vam se prijede tvrdo voće ili povrće poput jabuke ili šargarepe, preporučuje se da ne grizete prednjim zubima. Isecite ga na komadiće i žvaćite zadnjim zubima....
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Šaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...