Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena se kuva...
13. jun
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti.
Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
03. nov.
Kako se kuva lep pirinačPirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Na tajn način višak vlage će lakše ispariti i pirinač će ostati vazdušast;
- Ukoliko koristite zamrznuto povrće u svom kuvanju, moraćete da povećate vreme kuvanja;
- Ukoliko pravite kolač ili drugo pecivo, držite...
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
14. okt.
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuVok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
17. avgust
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Kako se pravi najmekše i sočno pile?Nema ničeg goreg nego da provedete sate u pripremi pečenog pileta, a da ono na kraju bude suvo. Toliko suvo, da su svi prinuđeni da između zalogaja posežu za čašom vode.
Pripremanje mekanog i sočnog pileta nije toliko...
20. feb.
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
26. feb.
Pile u koje ćete se zaljubitiVadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni.
Serviramo sa čašom piva i salatom.
Prijatno!...
23. sep.
Kako se kuva zamrznut brokoli?Zamrznut brokoli je takođe veoma lak za obradu, jeftin je i ima ga u većim količinama....
13. mart
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠŠaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...
15. feb.
Koliko vremena se peče pile?Ako je zamrznuto, dobro ga je odmrznuti pre nego što ga stavite u rernu.
Pečenje smrznutog pileta se ne preporučuje, jer može da zagori spolja i da se ne ispeče dobro u unutrašnjosti....
28. maj
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Dobro ili loše, blizu 85 procenata od prodaje školjki u Bugarskoj, mogu biti pronađeni samo u zamrznutom stanju....
05. feb.
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Podelite zrna u pakete i zamrznite. Možete da zamrznete cele blanširane klipove u zamrzivaču, ali oni zauzimaju mnogo prostora.
Zamrznuti kukuruz se čuva do godinu dana u zamrzivaču....
13. mart
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne....
20. dec.
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti.
Sam recept za pečeno pile u rerni...
05. avgust
Kako se kuva sa zamrznutim povrćem?I nakon što ste napunili kolia pakovanjima zamrznutog brokolija, kineskog miksa ili zamrznutog spanaća, nalazite se pred pitanjem kako da ih pripremite....
05. januar
1