Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva zamrznut brokoli?

Kako se kuva zamrznut brokoli?

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
92022
Kako se kuva zamrznut brokoli?

Brokoli je povrće iz porodice kupusnjača sa visokim sadržajem vitamina, kao što su vitamin C i vitamin A. Brokoli sadrži i jedinjenje pod nazivom sulforafan, koje vas može sačuvati od raka, prema istraživanjima Državnog univerziteta u Oregonu.

Ukusno zeleno povrće možda nije među najomiljenijim povrćem kod dece, ali je aromatično i lako za pripremu u svežem stanju.

Međutim, kada svežeg brokolija nema u vašem supermarketu u određenim periodima u godini, možete obići i rashladne vitrine, gde ćete ga pronaći u zamrznutom obliku. Zamrznut brokoli je takođe veoma lak za obradu, jeftin je i ima ga u većim količinama.

Kako da pripremimo zamrznut brokoli u nekoliko jednostavnih koraka:

Prvo, sipajte vodu u šerpu, dovoljno duboku, da primi brokoli. Ledeni kristali, zalepljeni za zamrznuto povrće,obezbeđuju određenu vlagu i zbog toga vam je potrebna manja količina vode. Koristite 1/4 šolje vode za svaku šolju brokolija. Dodajte prstohvat soli.

Zagrejte slanu vodu do ključanja pre nego što dodate zamrznut brokoli u šerpu.

Pokrijte šerpu, isključite vatru i ostavite vodu da se ohladi ili da bude mlaka.

Ostavite brokoli pet do osam minuta, nakon što se voda ohladila. Uradite test spremnosti viljuškom zubci viljuške treba da ulaze u brokoli bez poteškoća.

Ocedite kuvani brokoli u cediljci. Začinite brokoli belim lukom, biljkama ili ga pospite parmezanom pre služenja.

Zamrznuti brokoli su tako laki za pripremu da nema potrebe da ih razmrzavate pre dodavanja u jelo. Oni se direktno mogu dodati u čorbu, zapečena jela ili druga jela. Preporučujemo vam da probate naš neodoljivi recept zamrznut brokoli sa topljenim sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji