Kako se kuva zamrznut brokoli?

Kako se kuva zamrznut brokoli?

Brokoli je povrće iz porodice kupusnjača sa visokim sadržajem vitamina, kao što su vitamin C i vitamin A. Brokoli sadrži i jedinjenje pod nazivom sulforafan, koje vas može sačuvati od raka, prema istraživanjima Državnog univerziteta u Oregonu.

Ukusno zeleno povrće možda nije među najomiljenijim povrćem kod dece, ali je aromatično i lako za pripremu u svežem stanju.

Međutim, kada svežeg brokolija nema u vašem supermarketu u određenim periodima u godini, možete obići i rashladne vitrine, gde ćete ga pronaći u zamrznutom obliku. Zamrznut brokoli je takođe veoma lak za obradu, jeftin je i ima ga u većim količinama.

Kako da pripremimo zamrznut brokoli u nekoliko jednostavnih koraka:

Prvo, sipajte vodu u šerpu, dovoljno duboku, da primi brokoli. Ledeni kristali, zalepljeni za zamrznuto povrće,obezbeđuju određenu vlagu i zbog toga vam je potrebna manja količina vode. Koristite 1/4 šolje vode za svaku šolju brokolija. Dodajte prstohvat soli.

Zagrejte slanu vodu do ključanja pre nego što dodate zamrznut brokoli u šerpu.

Pokrijte šerpu, isključite vatru i ostavite vodu da se ohladi ili da bude mlaka.

Ostavite brokoli pet do osam minuta, nakon što se voda ohladila. Uradite test spremnosti viljuškom zubci viljuške treba da ulaze u brokoli bez poteškoća.

Ocedite kuvani brokoli u cediljci. Začinite brokoli belim lukom, biljkama ili ga pospite parmezanom pre služenja.

Zamrznuti brokoli su tako laki za pripremu da nema potrebe da ih razmrzavate pre dodavanja u jelo. Oni se direktno mogu dodati u čorbu, zapečena jela ili druga jela. Preporučujemo vam da probate naš neodoljivi recept zamrznut brokoli sa topljenim sirom.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji