Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikeKako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnike
26. mart
Potrebni sastojci su: makarone - 500 g jaja - 5 komada sveže mleko - 800 sir - 200 g šećer - 300 g vanila - 2 komada maslac - 50 g Makarone skuvajte prema uputstvu na pakovanju....
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeKako se farbaju jaja - uputstvo za početnike
05. maj
Ono što treba da zapamti svaki početnik u farbanju jaja jeste pravilo prvog ofarbanog jajeta - ono je obavezno crveno....
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnike
05. nov.
Pripremanje lavaša kod kuće nije komplikovan posao i u mogućnostima je svakog kuvara početnika. Većina recepata je sa kvascem, ali ukoliko će se konzumirati na dan, sredstva za narastanje mogu da se izbegnu....
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeKako se pravi pica - uputstvo za početnike
17. mart
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne bud egotovo. Dodajte rukolu i sosove po ukusu. Neka Vam je slatko! Sada pogledajte sve predloge za domaću picu!...
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeKako se prave mekike - uputstvo za početnike
02. nov.
Mekike su jedna od najčešće rasporstanjenih doručaka kod nas. Zajedno sa prženicama su voljeni doručak, o kome čovek može da mašta. A i ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike. Ovaj predivni doručak...
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeKako se prave palačinke - uputstvo za početnike
31. okt.
Jedan od najboljih doručaka su palačinke. A ko ne voli palačinke sa medom ili čokoladom? Postoji mnogo različitih vrsta palačinaka koje možemo lako napraviti kod kuće - palačinke po klasičnom receptu, palačinke sa...
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaKako se prave mafini - uputstvo za početnika
01. mart
- Za dodavanje boljeg ukusa i mekoće u mafine za početnike, polovinu količine ulja u vašem receptu, zamenite kiselom pavlakom, a u recept osim praška za pecivo dodajte i sodu za hleb....
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnike
03. dec.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne porumene....
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeKako se pravi želirani krem - uputstvo za početnike
24. nov.
Osnovni sastojci za krem od vanile žele: Sveže mleko - 500 ml Žumanca - 4 komada Šećer - 125 g Želatin - 8-10 g (pogledajte uputstva na pakovanju) Vanila - mahuna Uputstvo za pripremu: Zagrejte mleko sa šećerom i...
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeKako se prave šnicle u rerni - vodič za početnike
01. april
Isprobanih recepata za svinjske šnicle u rerni je mnogo, ali kuvari početnici treba da počnu sa jednostavnom tehnikom, sa kojom će kasnije stvoriti isprobani recept za jelo koje je svima omiljeno....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Kako se pravi milibrot - uputstvo za početnike: Potrebni sastojci: Brašno - 1.400 g Jaja - 7 komada Sveže mleko - 300 ml, na sobnoj temperaturi Šećer - 450 g Živi kvasac - 65-70 g Ulje - 250 ml So - prstohvat Vanila...
Pogača za početnike u kuhinjiPogača za početnike u kuhinji
28. nov.
Kratko mesite testo da postane meko i da se ne lepi. Namažite ga uljem i pokrijte krpom da nadođe 40 minuta. Podelite na 6 lopti + jednu manju za sredinu. Svaku razvucite u okruglu koru veličine tanjira....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikeKako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnike
02. april
Šećerni sirup je najčešće korišćeni sastojak u prelivanju ili zaslađivanju ravanije, baklave, kolača, torti ili drugih deserata. Upotreba ovog sirupa je široka zato što ne traži mnogo vremena za pripremu, ne zahteva...
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za voćni preliv: Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Nakon toga se originalna turska baklava peče u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok se ne dobija slatkasto-braonkasta boja. Za sirup: Stavi se šećer, voda, sok od limuna u šerpu i otvori se dno šporeta....
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Jelo se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata....
Kako se prave krofne - vodič za početnikeKako se prave krofne - vodič za početnike
04. mart
Evo i idealnog recepta, kako biste naučili kako se prave domaće krofne, ukoliko ste početnik....
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnike
18. feb.
Evo i konkretnih, detaljnih uputstava kako sami da pripremimo pravi domaći majonez: Sastojci: Jaje - 1 komad, M veličina So - 1 prstohvat Sirće ili limunov sok - 10 g Ulje ili maslinovo ulje - 200 ml Priprema i...
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Jaka i hranjiva čorba od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo. Pasulj je bogat vitaminima, aminokiselinama i vlaknima, mikroelementima. A protein, koga ima velikoj količini, je deo...
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeKako se pravi škembe čorba - vodič za početnike
12. dec.
Škembe čorba je vrsta supe koja je najčešća u balkanskoj kuhinji. Ova balkanska kuhinja obuhvata zemlje poput Bugarske, Makedonije, Turske, Rumunije i Srbije. Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa...
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeKako se prave burek paprike - vodič za početnike
17. mart
Paprike mogu da budu ispečene na roštilju, u rerni ili pak u posudi za pečenje paprika (isto klasičan bugarski proizvod)....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Da bi se pripremao zec u peći ili zec u rerni, potrebno je da ga prethodno stavite u marinadu, nakon toga će meso biti nežno i sočno. Marinada za zečetinu može varirati od vaših ukusa....