Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikePotrebni sastojci su:
makarone - 500 g
jaja - 5 komada
sveže mleko - 800
sir - 200 g
šećer - 300 g
vanila - 2 komada
maslac - 50 g
Makarone skuvajte prema uputstvu na pakovanju....
26. mart
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeOno što treba da zapamti svaki početnik u farbanju jaja jeste pravilo prvog ofarbanog jajeta - ono je obavezno crveno....
05. maj
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikePripremanje lavaša kod kuće nije komplikovan posao i u mogućnostima je svakog kuvara početnika. Većina recepata je sa kvascem, ali ukoliko će se konzumirati na dan, sredstva za narastanje mogu da se izbegnu....
05. nov.
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikePecite u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne bud egotovo. Dodajte rukolu i sosove po ukusu. Neka Vam je slatko!
Sada pogledajte sve predloge za domaću picu!...
17. mart
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeMekike su jedna od najčešće rasporstanjenih doručaka kod nas. Zajedno sa prženicama su voljeni doručak, o kome čovek može da mašta. A i ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike. Ovaj predivni doručak...
02. nov.
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeJedan od najboljih doručaka su palačinke. A ko ne voli palačinke sa medom ili čokoladom?
Postoji mnogo različitih vrsta palačinaka koje možemo lako napraviti kod kuće - palačinke po klasičnom receptu, palačinke sa...
31. okt.
Kako se prave mafini - uputstvo za početnika- Za dodavanje boljeg ukusa i mekoće u mafine za početnike, polovinu količine ulja u vašem receptu, zamenite kiselom pavlakom, a u recept osim praška za pecivo dodajte i sodu za hleb....
01. mart
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikePeče se u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne porumene....
03. dec.
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeOsnovni sastojci za krem od vanile žele:
Sveže mleko - 500 ml
Žumanca - 4 komada
Šećer - 125 g
Želatin - 8-10 g (pogledajte uputstva na pakovanju)
Vanila - mahuna
Uputstvo za pripremu:
Zagrejte mleko sa šećerom i...
24. nov.
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeIsprobanih recepata za svinjske šnicle u rerni je mnogo, ali kuvari početnici treba da počnu sa jednostavnom tehnikom, sa kojom će kasnije stvoriti isprobani recept za jelo koje je svima omiljeno....
01. april
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot - uputstvo za početnike:
Potrebni sastojci:
Brašno - 1.400 g
Jaja - 7 komada
Sveže mleko - 300 ml, na sobnoj temperaturi
Šećer - 450 g
Živi kvasac - 65-70 g
Ulje - 250 ml
So - prstohvat
Vanila...
17. maj
Pogača za početnike u kuhinjiKratko mesite testo da postane meko i da se ne lepi. Namažite ga uljem i pokrijte krpom da nadođe 40 minuta.
Podelite na 6 lopti + jednu manju za sredinu. Svaku razvucite u okruglu koru veličine tanjira....
28. nov.
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikeŠećerni sirup je najčešće korišćeni sastojak u prelivanju ili zaslađivanju ravanije, baklave, kolača, torti ili drugih deserata. Upotreba ovog sirupa je široka zato što ne traži mnogo vremena za pripremu, ne zahteva...
02. april
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Čizkejk koji se ne pečeZa voćni preliv:
Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....
21. april
1
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Nakon toga se originalna turska baklava peče u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok se ne dobija slatkasto-braonkasta boja.
Za sirup:
Stavi se šećer, voda, sok od limuna u šerpu i otvori se dno šporeta....
20. april
1
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeJelo se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata....
24. mart
Kako se prave krofne - vodič za početnikeEvo i idealnog recepta, kako biste naučili kako se prave domaće krofne, ukoliko ste početnik....
04. mart
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeEvo i konkretnih, detaljnih uputstava kako sami da pripremimo pravi domaći majonez:
Sastojci:
Jaje - 1 komad, M veličina
So - 1 prstohvat
Sirće ili limunov sok - 10 g
Ulje ili maslinovo ulje - 200 ml
Priprema i...
18. feb.
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeJaka i hranjiva čorba od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo.
Pasulj je bogat vitaminima, aminokiselinama i vlaknima, mikroelementima. A protein, koga ima velikoj količini, je deo...
06. mart
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeŠkembe čorba je vrsta supe koja je najčešća u balkanskoj kuhinji. Ova balkanska kuhinja obuhvata zemlje poput Bugarske, Makedonije, Turske, Rumunije i Srbije. Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa...
12. dec.
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikePaprike mogu da budu ispečene na roštilju, u rerni ili pak u posudi za pečenje paprika (isto klasičan bugarski proizvod)....
17. mart
Kako se čisti i deli zecDa bi se pripremao zec u peći ili zec u rerni, potrebno je da ga prethodno stavite u marinadu, nakon toga će meso biti nežno i sočno. Marinada za zečetinu može varirati od vaših ukusa....
28. april