Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj bez prethodnog potapanja takođe može brže da se spremi sa nekim tehnikama. Tako skuvan crveni pasulj je odgovarajuć za salate i garnirunge....
Koliko vremena se potapaju pasulj i leblebije?Koliko vremena se potapaju pasulj i leblebije?
22. januar
Jedan od najznačajnijih primera u kulinarskoj praksi jesu pasulj i leblebije, koji se po pravilu potapaju u vodu pre kuvanja. Ovo se uglavnom radi kako bi se smanjilo vrijeme kuvanja pasulja i leblebije....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
- Nekoliko ukusnih recepata sa pasuljem: Čorba od pasulja, Janija od pasulja, Pečeni pasulj u rerni, Punjene paprike sa pasuljem, Janija od mladog pasulja, Pasulj u grnetu, Pasulj sa kiselim kupusom....
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Kako kuvati leblebiju?Kako kuvati leblebiju?
26. dec.
Leblebija se kuva veoma dugo da bi bio dovoljno ukusna. Pre kuvanja, leblebija se potopi 14 sati u vodi, a zatim kuva ne manje od sat vremena. Leblebija je pogodna za supe, salate i glavna jela....
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaTajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebija
05. maj
Možete da pripremite zrna leblebija na način na koji se priprema pasulj. Kad pripremate sočivo, thnologija s paradajz pireom je ista kao kod pasulja - on se dodaje kad sočivo omekša....
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Kuvanje čorbastog pasulja uopšte nije teško, ali ne zaboravite da suvi crveni ili beli pasulj iziskuje da se prethodno potapa, što znači da treba unapred za to da se pobrinete....
Ćuftice od leblebija u rerniĆuftice od leblebija u rerni
13. jul
Natopite leblebije 12 sati. Nakon toga ih ocedite i sameljete u blenderu. Sameljete suncokret, susam i indijski orah i dodate ih leblebijama....
Ćuftice od leblebija i sirevaĆuftice od leblebija i sireva
26. maj
Ukusne ćuftice od leblebija su gotove kada dobiju zlatnu boju. Ne treba da preterujete sa pečenjem da se ne isuše. Možete da probate da pržite ćuftice bez mesa i pohujete u jajima i prezlama. 5....
Papirkaš od leblebija s kobasicomPapirkaš od leblebija s kobasicom
08. avgust
leblebije, prekinuće se proces kuvanja i one će ostati tvrde)....
Leblebije sa pačetinomLeblebije sa pačetinom
07. maj
Radim tako kako bi se izbeglo stavljanje brašna i kako bi jelo postalo gusto. Dodajte meso, ponovo poklopite šerpu i kuvajte leblebije sa pačetinom još 10 minuta. Isključite i servirajte dok je toplo....
Leblebije sa tahinijemLeblebije sa tahinijem
23. nov.
Uveče potopimo leblebije u posoljenu vodu, drugog dana ih operemo i prelivamo hladom voodm. Kuvamo dok ne omekšaju, nakon toga procedio. Od zrna odvajamo 1/3, a preostale procedimo....
Leblebije sa kinoomLeblebije sa kinoom
22. maj
Dodaju se oceđene leblebije i ostavlja se da se krčka dok ne uvri voda ili bar veći deo nje. Za pripremu kinoe na ringlu se stavlja da provri voda - 2 šolje....
Postan pasulj sa leblebijomPostan pasulj sa leblebijom
25. januar
Mešajte dok se smesa ne zgusne. Sipajte oko jedne i po šolje vode i malo soka od limuna, dodajte pasulj i leblebiju - ne treba da budu prekuvani, već čvrsti....
Pasulj paprikaš sa leblebijamaPasulj paprikaš sa leblebijama
16. januar
U tiganj sipajte malo ulja da se ugreje. Kad se ugreje, dodajte isečen luk i šargarepu. Mešajte da se malo zarpži. Za to vreme ocedite pasulj i leblebije. Nakon toga dodajte u šargarepu i luk....
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Potapanje orašastih plodova u vodu uklanja inhibitore i fitinsku kiselinu i oslobađa vitamine i minerale u orašastim plodovima, tako što olakšava organizmu da ih apsorbuje....
Janija od leblebija i klica pasuljaJanija od leblebija i klica pasulja
17. dec.
Stavite klice pasulja, kuvajte samo 5 minuta i sklonite sa vatre. Pre služenja pospite sitno seckanim svežim peršunom. Janija od leblebija takođe može da se posluži sa pirinčem ili kinoom....
Jelo od leblebija i dimljene slanineJelo od leblebija i dimljene slanine
18. mart
Dodajte leblebije i prelijte sa 150 ml mlake vode. Jelo sa leblebijama kuvajte 2-3 minuta i dodajte isečeno zelje (spanać). Jelo od leblebija i dimljene slanine je gotovo, nakon što se zelje (spanać) popari....
Janija od leblebija i pilećih batakaJanija od leblebija i pilećih bataka
27. mart
Jednostavna i pitka janija sa leblebijama i pilećim batacima....
Salata od leblebija i pečenih paprikaSalata od leblebija i pečenih paprika
28. jun
Salata od leblebija i pečenih paprika je mnogo ukusna....
Krem čorba od leblebija i graškaKrem čorba od leblebija i graška
27. avgust
Beleška: Ako nemate leblebije i grašak u konzervi za ovu krem čorbu od leblebija i graška, izdvojte još 30 minuta da se skuvaju....
Arapske ćuftice od leblebija i pasuljaArapske ćuftice od leblebija i pasulja
09. jul
1
Izuzetno ukusne, nezaboravne orijentalne arome arapske ćuftice od leblebija i pasulja - sjajne vegan falafele sa pasuljem za jedan svež obrok....