Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj bez prethodnog potapanja takođe može brže da se spremi sa nekim tehnikama. Tako skuvan crveni pasulj je odgovarajuć za salate i garnirunge....
14. okt.
Koliko vremena se potapaju pasulj i leblebije?Jedan od najznačajnijih primera u kulinarskoj praksi jesu pasulj i leblebije, koji se po pravilu potapaju u vodu pre kuvanja.
Ovo se uglavnom radi kako bi se smanjilo vrijeme kuvanja pasulja i leblebije....
22. januar
Kako se kuva pasulj na pravilan način- Nekoliko ukusnih recepata sa pasuljem: Čorba od pasulja, Janija od pasulja, Pečeni pasulj u rerni, Punjene paprike sa pasuljem, Janija od mladog pasulja, Pasulj u grnetu, Pasulj sa kiselim kupusom....
26. feb.
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
Kako kuvati leblebiju?Leblebija se kuva veoma dugo da bi bio dovoljno ukusna. Pre kuvanja, leblebija se potopi 14 sati u vodi, a zatim kuva ne manje od sat vremena.
Leblebija je pogodna za supe, salate i glavna jela....
26. dec.
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaMožete da pripremite zrna leblebija na način na koji se priprema pasulj.
Kad pripremate sočivo, thnologija s paradajz pireom je ista kao kod pasulja - on se dodaje kad sočivo omekša....
05. maj
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKuvanje čorbastog pasulja uopšte nije teško, ali ne zaboravite da suvi crveni ili beli pasulj iziskuje da se prethodno potapa, što znači da treba unapred za to da se pobrinete....
06. mart
Ćuftice od leblebija u rerniNatopite leblebije 12 sati. Nakon toga ih ocedite i sameljete u blenderu. Sameljete suncokret, susam i indijski orah i dodate ih leblebijama....
13. jul
Ćuftice od leblebija i sirevaUkusne ćuftice od leblebija su gotove kada dobiju zlatnu boju.
Ne treba da preterujete sa pečenjem da se ne isuše.
Možete da probate da pržite ćuftice bez mesa i pohujete u jajima i prezlama.
5....
26. maj
Papirkaš od leblebija s kobasicomleblebije, prekinuće se proces kuvanja i one će ostati tvrde)....
08. avgust
Leblebije sa pačetinomRadim tako kako bi se izbeglo stavljanje brašna i kako bi jelo postalo gusto.
Dodajte meso, ponovo poklopite šerpu i kuvajte leblebije sa pačetinom još 10 minuta.
Isključite i servirajte dok je toplo....
07. maj
Leblebije sa tahinijemUveče potopimo leblebije u posoljenu vodu, drugog dana ih operemo i prelivamo hladom voodm.
Kuvamo dok ne omekšaju, nakon toga procedio. Od zrna odvajamo 1/3, a preostale procedimo....
23. nov.
Leblebije sa kinoomDodaju se oceđene leblebije i ostavlja se da se krčka dok ne uvri voda ili bar veći deo nje.
Za pripremu kinoe na ringlu se stavlja da provri voda - 2 šolje....
22. maj
Postan pasulj sa leblebijomMešajte dok se smesa ne zgusne.
Sipajte oko jedne i po šolje vode i malo soka od limuna, dodajte pasulj i leblebiju - ne treba da budu prekuvani, već čvrsti....
25. januar
Pasulj paprikaš sa leblebijamaU tiganj sipajte malo ulja da se ugreje. Kad se ugreje, dodajte isečen luk i šargarepu. Mešajte da se malo zarpži.
Za to vreme ocedite pasulj i leblebije.
Nakon toga dodajte u šargarepu i luk....
16. januar
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Potapanje orašastih plodova u vodu uklanja inhibitore i fitinsku kiselinu i oslobađa vitamine i minerale u orašastim plodovima, tako što olakšava organizmu da ih apsorbuje....
13. april
Janija od leblebija i klica pasuljaStavite klice pasulja, kuvajte samo 5 minuta i sklonite sa vatre. Pre služenja pospite sitno seckanim svežim peršunom.
Janija od leblebija takođe može da se posluži sa pirinčem ili kinoom....
17. dec.
Jelo od leblebija i dimljene slanineDodajte leblebije i prelijte sa 150 ml mlake vode.
Jelo sa leblebijama kuvajte 2-3 minuta i dodajte isečeno zelje (spanać).
Jelo od leblebija i dimljene slanine je gotovo, nakon što se zelje (spanać) popari....
18. mart
Janija od leblebija i pilećih batakaJednostavna i pitka janija sa leblebijama i pilećim batacima....
27. mart
Salata od leblebija i pečenih paprikaSalata od leblebija i pečenih paprika je mnogo ukusna....
28. jun
Krem čorba od leblebija i graškaBeleška: Ako nemate leblebije i grašak u konzervi za ovu krem čorbu od leblebija i graška, izdvojte još 30 minuta da se skuvaju....
27. avgust
Arapske ćuftice od leblebija i pasuljaIzuzetno ukusne, nezaboravne orijentalne arome arapske ćuftice od leblebija i pasulja - sjajne vegan falafele sa pasuljem za jedan svež obrok....
09. jul
1