Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šećerni sirup za baklavuŠećerni sirup za baklavu
28. jun
1
Dobijeni sirup je dovoljan za prelivanje velčikog pleha sa baklavom za koju ste iskoristili 2 pakovanja kora....
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?
19. sep.
Njome možete preliti kako torte, tako i različite kolače, keksiće i sitne kolače. Ona može da se napravi na mnogo različitih načina....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Nezavisno koji recept će biti izabran, lepo je to što stoje kao lep posip po svakom uskršnjem kolaču....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Kako se pravi milibrot - uputstvo za početnike: Potrebni sastojci: Brašno - 1.400 g Jaja - 7 komada Sveže mleko - 300 ml, na sobnoj temperaturi Šećer - 450 g Živi kvasac - 65-70 g Ulje - 250 ml So - prstohvat Vanila...
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Uz vinegret dresing možete kombinovati različite začine po želji, beli luk ili luk, slačicu, šećer ili med....
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Ukras za tortu sa keksom Nakon što ste napravili tortu, možete napraviti glazuru od snega od belanaca sa šećerom. Za tu svrhu umutite u čvrst sneg 3 belanca sa 3 šolje šećera....
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
šećera....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Sirup od smeđeg šećera za kolače i deserteSirup od smeđeg šećera za kolače i deserte
25. feb.
Ovaj sirup od smeđeg šećera za kolače i deserte je savršen za prelivanje kora za torte. Možete dodati malo konjaka ili ruma kako biste pojačali aromu....
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeKako se pravi pica - uputstvo za početnike
17. mart
Jelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće: Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnike
05. nov.
Svi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
Kako se pravi voćni toping za torte?Kako se pravi voćni toping za torte?
29. april
Način pripreme: Voće za toping i šećer se stavi u kaserolu i kuva se 15 minuta. Pasira se i procedi se. Ako je potrebno, sirup se još zgusti, a na kraju se dodaje sok od 1 limete....
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica. Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Složenac se najčešće pravi od povrća, mesa, ribe i morskih plodova. Dodata pavlaka ili mleko sosu daju ukus kojim se jelo odlikuje, a sir ga čuva da postane previše suvo....
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnike
18. feb.
Razbijte jaje u posebnu posudicu i nakon toga ga stavite u posudu i kojoj ćemo praviti majonez. Zašto to radimo?...
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Takođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće. Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnike
03. dec.
Kada se ohladi, možete da je podelite na dva dela - donji deo da prelijete sirupom, a gornji da premažete kremom i ukrasite ili obe kore da premažete kremom....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se konzumira javorov sirup?Kako se konzumira javorov sirup?
16. dec.
Javorov sirup je jedan od njih. Evo više informacija o ovom proizvodu. Šta je javorov sirup Javorov sirup se pravi od slatkog soka javorovog drveta. Drvo akumulira skrob u korenu i stablima, posebno pre zime....
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeKako se pravi želirani krem - uputstvo za početnike
24. nov.
Jedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled....
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeKako se pravi škembe čorba - vodič za početnike
12. dec.
Škembe čorba je vrsta supe koja je najčešća u balkanskoj kuhinji. Ova balkanska kuhinja obuhvata zemlje poput Bugarske, Makedonije, Turske, Rumunije i Srbije. Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa...
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Jaka i hranjiva čorba od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo. Pasulj je bogat vitaminima, aminokiselinama i vlaknima, mikroelementima. A protein, koga ima velikoj količini, je deo...