Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Sudžuk od konjskog mesaSudžuk od konjskog mesa
09. mart
Krajeve sudžuka vežite jedan za drugi i formirajte prepoznatljivi oblik u obliku potkovice. Okačite sudžuke da se suše 24 sata. Nakon tog vremena izbušite crevo iglom na nekoliko mesta....
Sudžuk od magarećeg mesaSudžuk od magarećeg mesa
06. januar
Kada se pravi sudžuk od magarećeg mesa on o treba da ima i deo slanine, budući da je samo meso mnogo suvo. Slanina, koja treba da se stavi u meso dodaje se 300-400 g na kilogram magarećeg....
Sudžuk na seoski načinSudžuk na seoski način
10. sep.
Koncem im zavežite krajeve i okačite da se suše na hladnom i provetrivom mestu. Valjaju se oklagijom za 1-2 dana. Sudžuk na seoski način treba da je gotov nakon 24 do 48 sati....
Pečeni domaći sudžuk na roštiljuPečeni domaći sudžuk na roštilju
09. dec.
Pečeni domaći sudžuk na roštilju je spreman....
Domaći sudžuk od svinjske plećkeDomaći sudžuk od svinjske plećke
27. dec.
Gotove sudžuke ređamo na štap. Domaći sudžuk od svinjske plećke ostavljamo da se suši na provetrenom i zaštićenom mestu....
Domaći sudžuk sa balkanskim čubromDomaći sudžuk sa balkanskim čubrom
11. sep.
Okačite sudžuke na dobro provetrenom mestu, povremeno ih ispeglajte flašom. Domaći sudžuci sa balkanskim čubrom su gotovi....
Sudžuk od divljeg praseta i teletineSudžuk od divljeg praseta i teletine
29. jul
Ostavljate na provetrivom mestu da se suši. Vreme zavisi od toga kako više volite da ga konzumirate - da li mekano ili suvlje i tvrđe. Možete prvih dana da ga razvijate oklagijom ili staklenom flašom od piva....
Teleći sudžuk sa pimentom i kuminomTeleći sudžuk sa pimentom i kuminom
01. dec.
Teleće meso se iseče na komade, nakon čega se posipa začinima, navedenim u receptu. Stavlja se na rešetku da se ocedi. Neophodno je približno dva daba da se meso dobro ocedi....
Domaći sudžuk sa dve vrste mesaDomaći sudžuk sa dve vrste mesa
02. sep.
Možete uviti sudžuk u potkovicu ili da napravite kao običnu kobasicu. Ako ćete kao potkovicu, gnječite svaki dan, stavite da se suši na provetrivom mestu 2-3 nedelje, nakon toga je gotovo za jelo....
Teleći sudžuk sa kuminom i čubromTeleći sudžuk sa kuminom i čubrom
19. sep.
Okačite da se suše na hladnom i provetrivom mestu. Drugog dana kačenja ih skinite i razvijte okruglom staklenom flašom punom vode i ponovo okačite....
Domaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesaDomaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesa
29. nov.
Gotove sudžuke poređajte na dugačak prut dok se ne osuše. Kad budu skoro suvi, možete ih preći oklagijom....
Sudžuk od telećeg, magarećeg i svinjskog mesaSudžuk od telećeg, magarećeg i svinjskog mesa
09. sep.
Sudžuke okačimo na provetrivo i sunčano mesto da se suše, na 1-2 sata prolazimo debelom oklagijom ili glašom dok ne dobiju ravan oblik....
SušiSuši
25. jun
/undefined /undefined Suši je najoznatije jelo van granica Japana, kao i jedno od najpopularnijih jela među samim Japancima, koji ga pripremaju za posebne prilike i razne nacionalne praznike. Suši se tradicionalno pravi...
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
A evo i nekoliko tradicionalnih recepata za svinjski sudžuk, sudžuk na seoski način, teleći sudžuk, krvavicu i krvavicu na banski način....
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKako da čuvamo sudžuk i drugo meze
07. dec.
Podrum je odgovarajuć za čuvanje sušenih kobasica i sudžuka, ako je on dovoljno čist, a sušene kobasice i sudžuci su na mestu do kojeg glodari ne mogu doći....
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaKako napraviti domaći sudžuk i kobasicu Lukanka
11. feb.
Ništa ne može da se poredi sa domaćom kobasicom Lukanka ili domaćim sudžukom....
SudžukSudžuk
30. avgust
Napunjeni sudžuk izbušite iglom na mestima gde je ostalo vazduha. Sudžuk stavite na štap i okačite na provetrivo mesto, nakon 2-3 dana razvucite oklagijom. Rok upotrebe je 1-2 meseca....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Sudžuk AsortiSudžuk Asorti
21. dec.
Preporučuje se da, ako svinjetina nije mnogo masna, dodate i malo slanine, inaće sudžuk bude mnogo suv. Kad sameljete meso stavite začine i promešajte da ih bude svuda....
Teleći sudžukTeleći sudžuk
19. jul
Okačite teleće sudžuke da se suše na mestu sa dosta strujanja vazduha, a nakon 1-2 dana ih ispresujte varjačom ili flašom....
Domaći sudžukDomaći sudžuk
17. feb.
U zavisnosti od dužine sudžuka koju želite, previjte crevo (tamo gde će biti kraj sudžuka). Napunjene sudžuke okačite da se suše i nakon 24 sata iz izbušite iglom, tamo gde je ostao vazduh....