Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Nadev za giros od piletineNadev za giros od piletine
10. jul
Sve aromatične sastojke dobro promešajte da pripremite marinadu za piletinu. Ubacite pileće šnicle u marinadu i dobro promešajte....
GIros za kucnu varijantuGIros za kucnu varijantu
17. okt.
Napraviti marinadu od navedenih sastojaka i sve to dobro sjediniti, svaki vrstu mesa posebno marinirati. Ostaviti u frižideru na sat vremena....
Giros sa pačijim mesomGiros sa pačijim mesom
21. okt.
U tiganj stavite maslac da se istopi i nakon toga stavljajte pitu da omekša. Nakon toga upržite pačetinu u malo masnoće....
Da napravimo krem za tortuDa napravimo krem za tortu
05. maj
Najlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom....
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Nakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
Da napravimo kore za lazanjuDa napravimo kore za lazanju
15. feb.
Uprkos tome što živimo u vremenu gde možemo da kupimo sve u prodavnici, i da ne moramo da gubimo vreme kod kuće, nema ništa ukusnije od domaće pripremljene hrane. I bilo bi lepo, ako uspemo bar jednom - dva puta nedeljno...
Domaći giros sa ćurećim mesomDomaći giros sa ćurećim mesom
10. feb.
Dodajemo na njih i sosove za sočni giros. Na kraju uvijamo tortilju u rolat. Neka Vam je slatko sa mojim domaćim girosom sa ćurećim mesom!...
Domaći giros od svinjskog mesaDomaći giros od svinjskog mesa
25. sep.
Izlupajte šnicle, da budu tanke. Oljuštite luk i isecite ga na kolutove. Pomešajte začin za giros sa maslinovim uljem i dobro promešajte....
Da napravimo mleveno meso za ćufticeDa napravimo mleveno meso za ćuftice
20. april
U našoj tradiciji ćufte predstavljaju, u najširem smislu reči, dobro samleveno meso, u kombinaciji sa lukom i začinima. Oblik im je raznovrsan, od pljosnatog do loptastog. Načini njihove pripreme takođe su različiti...
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima. Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
Da napravimo čeri paradajz za zimuDa napravimo čeri paradajz za zimu
17. mart
Zbog toga je najslađe da ih napravite kod kuće....
Kakvu šerpu da kupim?Kakvu šerpu da kupim?
21. jul
Kakvu šerpu da kupim? Svaka domaćica zna da u svom domu treba da ima najmanje 2-3 šerpe različite veličine, a postoje tri vrste prema njihovoj veličini: 1....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
Jednostavne marinade za mesoJednostavne marinade za meso
24. jul
Kako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše. Marinada sa konjakom je dobra za svinjetinu i teletinu....
Pet marinada za mesoPet marinada za meso
13. jul
Marinada je obavezna ako želite da napravite krhko i aromatično meso. Predlažemo vam pet različitih marinada, pri čemu količina proizvoda zavisi od toga koliko mesa želite da marinirate....
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa....
Kako da napravimo špric za torte u kućnim uslovimaKako da napravimo špric za torte u kućnim uslovima
10. april
Postoji dosta načina da napravite špric za torte u kućnim uslovima. Ako želite da napravite špric za eklere, onda uzmite jednu kesu za jednokratnu upotrebu. Jedan kraj, sa donje strane, isecite ukoso, oko 0.5 cm....
Da napravimo sušeno mesoDa napravimo sušeno meso
30. mart
Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
Da napravimo pečenog brancinaDa napravimo pečenog brancina
15. feb.
2
Operite i očistite brancina, nakon čega treba da napravite dijagonalne razreze po koži čak do kičme brancina. Pazite da ne odsečete kost. U te proreze dodajte nekoliko grančica ruzmarina....
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Da pogledamo recepte sa kojima svako može da napravi ukusnu slaninu - da je jede kao meze uz vino ili da je stavlja u jela....
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....