Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Marinada za ribuPromešajte dobro sve začine za marinadu za ribu.
Spremljene parčiće ribe ili celu ribu natopite u ovoj marinadi 2-3 sata.
Nakon toga pecite na roštilju, pržite ili uvaljajte i pohujte....
19. april
Grčki sos za ribuU posudu sipate kiselo mleko i umutite ga. Isecite sok od 2 limuna i dodajte ga.
Ubacite i sitno isečenu mirođiju. Istucajte beli luk i takođe ga dodajte.
Sipajte maslinovo ulje i promešajte ponovo.
Pospite začinima...
28. sep.
Mar sos za ribuSitno isecite kuvano jaje i krastavčiće.
Izgnječite beli luk.
U njih dodajte majonez, senf i kiselo mleko.
Sitno isecite mirođiju i dodajte u ostale sastojke.
Pospite sokom od limuna i pomešajte sve sastojke....
15. jun
Holandski sos za ribuU posudu se sipa hladna voda, dodaju se žumanca i malo soli.
Stavlja se u posudu sa vrućom vodom koja ne bi trebalo da provri i neprestano se muti, pri čemu se dodaje kap po kap istopljenog maslaca, a kad se stavi trećina...
15. jun
Sos za ribu od pavlakeStavite glavu ribe u posoljenu vodu, dodajte lovorov list, biber.
Kuva se 20 minuta na tihoj vatri. Brašno se zapeče na slaboj vatri dok ne porumeni.
Uzmite 1 kašiku riblje čorbe i dodajte u kiselu pavlaku.
Stavite...
05. sep.
Domaći paradajz sos za ribuPripremite beli sos tako što propržite brašno u maslacu. Dodajte bujon i promešajte dok ne nestanu grudvice.
Propržite luk, pečurke i paradajz pire i ostavite da se krčka. Dodajte u sos i kuvajte oko 10-15 minuta.
Na...
08. sep.
Garnir od povrća za ribuPovrće isecite na krupne kocke.
Prporžite prvo tikvice pa zatim i patlidžan. Šargarepu i luk propržite, pa dodajte paradajz.
Kada se sve proprži, dodajte šećer i sitno iseckan beli luk. Sve prebacite u tavu, posolite...
04. avgust
Francuski osnovni sos za ribuSve namirnice promešajte u flašici sa širokim otvorom i jako promućkajte da dobijete homogenu smesu.
Flašicu zatvorite i sos čuvajte u frižideru.
Servirajte ga sa kuvanom ribom i salatama od ribe....
16. jun
Sos od paradajza za ribuPomeša se sa belim sosom, dodaju se lovorov listi i biber i kuva se još 10 minuta.
Sos se sklanja sa vatre i posipa se solju, šećerom, mlevenim biberom, sokom od limuna i sve se procedi....
20. jun
Sos od badema za ribuOvaj ukusan sos za ribu traži strpljenje i preciznost tokom pripreme, ali je rezultat dovoljna nagrada za uloženi trud.
Maslac treba da bude na sobnoj temperaturi....
21. jun
Prilog za ribuPrilog za pečenu ribu skoro uvek sadrži krompir - on može biri pržen, pečen, kuvan za slalatu ili pire. Naša tri recepta neće biti krompir - jedan od predloga je za pire, ali od graška i pavlake.
Za prvri recept...
23. mart
Marinada za rečnu ribuPomešajte ulje sa sokom od limuna, malo univerzalnog začina po želji, origano i tamjan.
Prelijte ribu i ostavite je da odstoji u marinadi jedan sat pre pečenja....
07. sep.
Marinada za morsku ribuPromešajte dobro ulje sa sokom od limuna, začinom, peršunom, bosiljkom, ruzmarinom i belim lukom.
Ovom marinadom prelijte ribu i ostavite je na hladnom jedan sat pre nego što je ispečete....
27. nov.
Sos od belog luka za ribuPosolite očišćeni beli luk i zgnječite ga. Staviti u posudu sa žumancima.
Dodajte ulje u tankom mlazu uz neprestano mešanje drvenom kašikom. U međuvremenu dodajte i nekoliko kapi soka od limuna.
Kada potrošite ulje...
25. jul
1
Francuski sos za ribu Ruj (Rouille)U zavisnosti od boje žumanaca i količine začina, sos za ribu može imati različitu boju.
Ako želite da bude žući, dodajte više žumanaca i manje hleba.
Francuski sos za ribu Ruj (Rouille) je gotov....
23. sep.
Ideje za sosove za ćufteTakođe predlažemo da pogledate ove ukusne predloge za:
- ćufte sa paradajz sosom;
- ćufte sa belim sosom;
- ćufte sa Bešamel sosom;...
02. feb.
Hrskava smesa za pohovanje za ribu i pileAko je smesa za pohovanje ribe, u nju dodajemo i ruzmarin. Ako je za piletinu dodajemo bosiljak.
Smese bude dosta što je sasvim dovoljno za 15 fileta ribe i za celo pile bez kostiju....
12. dec.
Univerzalni recept za mariniranu ribuNakon toga ribu izvaditi, staviti je u cediljku i ostaviti da se iscedi za oko 10 minuta. Zatim ribu staviti u sirće - ukoliko je riba sitna, treba da prestoji 12 sati, ukoliko je krupna - 24 sati....
13. sep.
Klasični italijanski sosevi za makaroneDanas ćemo vam predstaviti nekoliko klasičnih italijanskih soseva za makarone, koje takođe možete kosiriti za različitu pastu, na primer pene ili farfale....
19. dec.
Klasični načini za sečenje krompiraOvo je razlog zašto vas ovde upoznajemo sa klasičnim načinima sečenja krompira....
07. avgust
Klasični recept za RizogaloPrvi korak u pripremi klasičnog Rizogala je kuvanje pirinča. Operite ga dobro nekoliko puta pod tekućom vodom.
Stavite pirinač u šerpu i dodajte pola litra vode sa prstohvatom soli....
02. dec.