Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Klasični sosovi za piletinuKlasični sosovi za piletinu
15. januar
Sos promešajte sa svežim limunovim sokom i ljutim sosom....
Marinada za ribuMarinada za ribu
19. april
Promešajte dobro sve začine za marinadu za ribu. Spremljene parčiće ribe ili celu ribu natopite u ovoj marinadi 2-3 sata. Nakon toga pecite na roštilju, pržite ili uvaljajte i pohujte....
Grčki sos za ribuGrčki sos za ribu
28. sep.
U posudu sipate kiselo mleko i umutite ga. Isecite sok od 2 limuna i dodajte ga. Ubacite i sitno isečenu mirođiju. Istucajte beli luk i takođe ga dodajte. Sipajte maslinovo ulje i promešajte ponovo. Pospite začinima...
Mar sos za ribuMar sos za ribu
15. jun
Sitno isecite kuvano jaje i krastavčiće. Izgnječite beli luk. U njih dodajte majonez, senf i kiselo mleko. Sitno isecite mirođiju i dodajte u ostale sastojke. Pospite sokom od limuna i pomešajte sve sastojke....
Holandski sos za ribuHolandski sos za ribu
15. jun
U posudu se sipa hladna voda, dodaju se žumanca i malo soli. Stavlja se u posudu sa vrućom vodom koja ne bi trebalo da provri i neprestano se muti, pri čemu se dodaje kap po kap istopljenog maslaca, a kad se stavi trećina...
Vegan sos za ribuVegan sos za ribu
23. jul
Vegan sos za ribu je gotov....
Sos za ribu od pavlakeSos za ribu od pavlake
05. sep.
Stavite glavu ribe u posoljenu vodu, dodajte lovorov list, biber. Kuva se 20 minuta na tihoj vatri. Brašno se zapeče na slaboj vatri dok ne porumeni. Uzmite 1 kašiku riblje čorbe i dodajte u kiselu pavlaku. Stavite...
Domaći paradajz sos za ribuDomaći paradajz sos za ribu
08. sep.
Pripremite beli sos tako što propržite brašno u maslacu. Dodajte bujon i promešajte dok ne nestanu grudvice. Propržite luk, pečurke i paradajz pire i ostavite da se krčka. Dodajte u sos i kuvajte oko 10-15 minuta. Na...
Garnir od povrća za ribuGarnir od povrća za ribu
04. avgust
Povrće isecite na krupne kocke. Prporžite prvo tikvice pa zatim i patlidžan. Šargarepu i luk propržite, pa dodajte paradajz. Kada se sve proprži, dodajte šećer i sitno iseckan beli luk. Sve prebacite u tavu, posolite...
Francuski osnovni sos za ribuFrancuski osnovni sos za ribu
16. jun
Sve namirnice promešajte u flašici sa širokim otvorom i jako promućkajte da dobijete homogenu smesu. Flašicu zatvorite i sos čuvajte u frižideru. Servirajte ga sa kuvanom ribom i salatama od ribe....
Sos od paradajza za ribuSos od paradajza za ribu
20. jun
Pomeša se sa belim sosom, dodaju se lovorov listi i biber i kuva se još 10 minuta. Sos se sklanja sa vatre i posipa se solju, šećerom, mlevenim biberom, sokom od limuna i sve se procedi....
Sos za ribu sa renomSos za ribu sa renom
05. januar
Sos odgovara za kuvanu ribu i prerađevine od ribe....
Sos od badema za ribuSos od badema za ribu
21. jun
Ovaj ukusan sos za ribu traži strpljenje i preciznost tokom pripreme, ali je rezultat dovoljna nagrada za uloženi trud. Maslac treba da bude na sobnoj temperaturi....
Prilog za ribuPrilog za ribu
23. mart
Prilog za pečenu ribu skoro uvek sadrži krompir - on može biri pržen, pečen, kuvan za slalatu ili pire. Naša tri recepta neće biti krompir - jedan od predloga je za pire, ali od graška i pavlake. Za prvri recept...
Marinada za rečnu ribuMarinada za rečnu ribu
07. sep.
Pomešajte ulje sa sokom od limuna, malo univerzalnog začina po želji, origano i tamjan. Prelijte ribu i ostavite je da odstoji u marinadi jedan sat pre pečenja....
Marinada za morsku ribuMarinada za morsku ribu
27. nov.
Promešajte dobro ulje sa sokom od limuna, začinom, peršunom, bosiljkom, ruzmarinom i belim lukom. Ovom marinadom prelijte ribu i ostavite je na hladnom jedan sat pre nego što je ispečete....
Sos od belog luka za ribuSos od belog luka za ribu
25. jul
1
Posolite očišćeni beli luk i zgnječite ga. Staviti u posudu sa žumancima. Dodajte ulje u tankom mlazu uz neprestano mešanje drvenom kašikom. U međuvremenu dodajte i nekoliko kapi soka od limuna. Kada potrošite ulje...
Pikantni preliv sa pavlakom za ribuPikantni preliv sa pavlakom za ribu
25. april
Preliv je najbolji za kuvanu ribu....
Francuski sos za ribu Ruj (Rouille)Francuski sos za ribu Ruj (Rouille)
23. sep.
U zavisnosti od boje žumanaca i količine začina, sos za ribu može imati različitu boju. Ako želite da bude žući, dodajte više žumanaca i manje hleba. Francuski sos za ribu Ruj (Rouille) je gotov....
Ideje za sosove za ćufteIdeje za sosove za ćufte
02. feb.
Takođe predlažemo da pogledate ove ukusne predloge za: - ćufte sa paradajz sosom; - ćufte sa belim sosom; - ćufte sa Bešamel sosom;...
Hrskava smesa za pohovanje za ribu i pileHrskava smesa za pohovanje za ribu i pile
12. dec.
Ako je smesa za pohovanje ribe, u nju dodajemo i ruzmarin. Ako je za piletinu dodajemo bosiljak. Smese bude dosta što je sasvim dovoljno za 15 fileta ribe i za celo pile bez kostiju....
Univerzalni recept za mariniranu ribuUniverzalni recept za mariniranu ribu
13. sep.
Nakon toga ribu izvaditi, staviti je u cediljku i ostaviti da se iscedi za oko 10 minuta. Zatim ribu staviti u sirće - ukoliko je riba sitna, treba da prestoji 12 sati, ukoliko je krupna - 24 sati....
Klasični italijanski sosevi za makaroneKlasični italijanski sosevi za makarone
19. dec.
Danas ćemo vam predstaviti nekoliko klasičnih italijanskih soseva za makarone, koje takođe možete kosiriti za različitu pastu, na primer pene ili farfale....
Klasični načini za sečenje krompiraKlasični načini za sečenje krompira
07. avgust
Ovo je razlog zašto vas ovde upoznajemo sa klasičnim načinima sečenja krompira....
Klasični recept za RizogaloKlasični recept za Rizogalo
02. dec.
Prvi korak u pripremi klasičnog Rizogala je kuvanje pirinča. Operite ga dobro nekoliko puta pod tekućom vodom. Stavite pirinač u šerpu i dodajte pola litra vode sa prstohvatom soli....