Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kuvano špikovano svinjsko mesoNakon toga ga izvadimo u sečemo na kriške koje prelivamo sosom, spremljenim na sledeći način: Pomešamo narendanu jabuku, kiselo mleko, sirće, šećer u prahu i začinjavamo solju po ukusu. Sos dobro promešamo....
26. april
Sos za svinjsko mesoRastopimo maslac u tiganju. Dodajemo brašno i pržimo dok ne dobijemo zlatnu boju. Stalno mešamo da ne zagori.
Lagano dodajemo buljon od mesa, so, biber po ukusu. Odvojimo žumance od belanca.
Žumance se pomeša sa senfom...
22. mart
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
13. dec.
Sos za pečeno svinjsko mesoProverite da li je potrebno još soli.
Isecite file od svinjetine i poslužite vruće sa sosom za meso. Neka vam je slatko!...
23. nov.
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaSkuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
07. maj
Paradajz za kuvanje u teglamaPomeša se sa paradajz sosom i dobro promeša.
Punimo tegle do ivice, u svaku teglu se stavlja po jedna-dve čorbadžijske paprike.
Zatvaraju se novim poklopcima. Ređaju se u dubok pleh, na dno se stavlja stara krpa....
15. avgust
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Da li je meso korisno ili štetno? Ova diskusija ne jenjava već godinama unazad, a kategoričnog odgovora još uvek nema ni od jedne strane.
Jedina stvar koja je jasna, je da su proteini životno važni za naše telo, ali...
14. avgust
Špikovano svinjsko mesoGotovo je kada se odvaja bez problema.
Možete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
16. mart
Sterilizovano svinjsko mesoBolje je ako u tegle sterilizovanog svinjskog mesa dodate i bujon iz kuvanih kostiju, ali ja to ovog puta nisam uradio i žao mi je....
07. avgust
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Meso bez kostiju dobro je za kavurmu i kebap;
- Teleća plećka se koristi za kuvana i dinstana jela, juneće čorbe, kavurme i mleveno meso;
- Teleći but - od šola se prave teleći šnicle i ćevapi, a vajsbrat /ceo komad...
20. maj
Dinstano aromatično svinjsko mesoNakon što tečnost provri, stavite meso i dinstajte 1 sat. Probajte da li je krhka svinjetina i ako je potrebno nastavite kuvanje, dok ona ne omekša i do ne postane dovoljno krhka....
17. feb.
Domaće konzervisano svinjsko mesoZatvaranje svinjskog mesa u tegle je često sretana praksa kod bugara. Za tu svrhu vam je potrebno sveže meso od tek zaklanog praseta....
06. dec.
Domaće usoljeno svinjsko mesoVreme koliko se meso suši je relativno. Obično najranije može da se konzumira nakon oko nedelju dana. Dobro je da se nadgleda i proverava njegovo stanje i tvrdoća....
20. jul
Svinjsko meso sa povrćemKad se ulje ugreje dodaje se svinjsko meso. Začini se začinom za roštilj.
Svinjetina se meša s vremena na vreme. Kad je meso skoro gotovo, dodaje se soja sos i med....
25. jun
Svinjsko meso sa prazilukomNasecite meso na zalogaje.
Stavite mast u tiganj i dodajte meso. Pržite dok ne bude gotovo, povremeno ga mešajući.
Za to vreme očistite i naseckajte praziluk na krupnije komade pa ga dodajte u gotovo meso....
14. mart
Svinjsko meso u đuvečariIsecite meso na parčiće, pospite ga peršunom, i sitno isečenim lukom, pospite biberom.
Dodajte sitno isečene paprike, senf, kim i promešajte sve dobro. Ostavite smesu da odstoji na hladnom 5-6 sati....
13. mart
Svinjsko meso sa spanaćemIsečemo meso na parčiće i izdinstamo u malo masnoće. Dodajemo spanać, opran i iskidan.
Dodajemo luk, isečen na sitno. Dodajemo vodu i ostavljamo da vri. Stavimo začine po ukusu....
27. jun
Meraklijsko suvo svinjsko mesoDruga opcija za svinjsko suvo meso je da se ostavi u frižideru (na temperaturi od 5-7 stepeni) 4-5 dana.
Gotovo svinjsko suvo meso umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider....
12. januar
Svinjsko meso sa pečurkamaNakon što je bilo gotovo, dodala sam biber i isključila ringlu.
I eto - imamo našu svinjetinu sa pečurkama....
14. okt.
Svinjsko meso sa boranijomSvinjsko meso se iseče na zalogaje i isprži se. Izvadi se i na istom mestu se zaprži luk, ubrzo se dodaje očišćena boranija i malo vode.
Dinsta se dok boranija ne omekša....
14. okt.
Brzo svinjsko meso u tiganjuNa taj način mogu da se spreme i pileće meso ili svinjske i pileće šnicle, ali uzimamo u obzir odgovarajući začin za meso (na primer piletina će ići uz začin za piletinu)....
17. sep.
Marinirano svinjsko meso na roštiljuOperemo svinjsko meso, osušimo, isečemo na parčiće i plago istucamo. Stavljamo u posudu za pečenje i posipamo biberom po ukusu. Namažemo blago izgnječenim belim lukom....
05. dec.