Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kuvano špikovano svinjsko mesoKuvano špikovano svinjsko meso
26. april
Nakon toga ga izvadimo u sečemo na kriške koje prelivamo sosom, spremljenim na sledeći način: Pomešamo narendanu jabuku, kiselo mleko, sirće, šećer u prahu i začinjavamo solju po ukusu. Sos dobro promešamo....
Sos za svinjsko mesoSos za svinjsko meso
22. mart
Rastopimo maslac u tiganju. Dodajemo brašno i pržimo dok ne dobijemo zlatnu boju. Stalno mešamo da ne zagori. Lagano dodajemo buljon od mesa, so, biber po ukusu. Odvojimo žumance od belanca. Žumance se pomeša sa senfom...
Konzervirano meso za kuvanjeKonzervirano meso za kuvanje
13. dec.
Zatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje. Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno. Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
Bečka marinada za svinjsko mesoBečka marinada za svinjsko meso
10. jun
Izvadimo meso i pečemo....
Sos za pečeno svinjsko mesoSos za pečeno svinjsko meso
23. nov.
Proverite da li je potrebno još soli. Isecite file od svinjetine i poslužite vruće sa sosom za meso. Neka vam je slatko!...
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaUskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jaja
07. maj
Skuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz za kuvanje u teglama
15. avgust
Pomeša se sa paradajz sosom i dobro promeša. Punimo tegle do ivice, u svaku teglu se stavlja po jedna-dve čorbadžijske paprike. Zatvaraju se novim poklopcima. Ređaju se u dubok pleh, na dno se stavlja stara krpa....
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Koje meso je najštetnije za naš organizam?
14. avgust
Da li je meso korisno ili štetno? Ova diskusija ne jenjava već godinama unazad, a kategoričnog odgovora još uvek nema ni od jedne strane. Jedina stvar koja je jasna, je da su proteini životno važni za naše telo, ali...
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Gotovo je kada se odvaja bez problema. Možete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
Sterilizovano svinjsko mesoSterilizovano svinjsko meso
07. avgust
Bolje je ako u tegle sterilizovanog svinjskog mesa dodate i bujon iz kuvanih kostiju, ali ja to ovog puta nisam uradio i žao mi je....
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?
20. maj
Meso bez kostiju dobro je za kavurmu i kebap; - Teleća plećka se koristi za kuvana i dinstana jela, juneće čorbe, kavurme i mleveno meso; - Teleći but - od šola se prave teleći šnicle i ćevapi, a vajsbrat /ceo komad...
Svinjsko meso sa zeljemSvinjsko meso sa zeljem
12. jul
Svinjsko meso sa zeljem je veoma ukusno....
Dinstano aromatično svinjsko mesoDinstano aromatično svinjsko meso
17. feb.
Nakon što tečnost provri, stavite meso i dinstajte 1 sat. Probajte da li je krhka svinjetina i ako je potrebno nastavite kuvanje, dok ona ne omekša i do ne postane dovoljno krhka....
Domaće konzervisano svinjsko mesoDomaće konzervisano svinjsko meso
06. dec.
Zatvaranje svinjskog mesa u tegle je često sretana praksa kod bugara. Za tu svrhu vam je potrebno sveže meso od tek zaklanog praseta....
Domaće usoljeno svinjsko mesoDomaće usoljeno svinjsko meso
20. jul
Vreme koliko se meso suši je relativno. Obično najranije može da se konzumira nakon oko nedelju dana. Dobro je da se nadgleda i proverava njegovo stanje i tvrdoća....
Svinjsko meso sa povrćemSvinjsko meso sa povrćem
25. jun
Kad se ulje ugreje dodaje se svinjsko meso. Začini se začinom za roštilj. Svinjetina se meša s vremena na vreme. Kad je meso skoro gotovo, dodaje se soja sos i med....
Svinjsko meso sa prazilukomSvinjsko meso sa prazilukom
14. mart
Nasecite meso na zalogaje. Stavite mast u tiganj i dodajte meso. Pržite dok ne bude gotovo, povremeno ga mešajući. Za to vreme očistite i naseckajte praziluk na krupnije komade pa ga dodajte u gotovo meso....
Svinjsko meso u đuvečariSvinjsko meso u đuvečari
13. mart
Isecite meso na parčiće, pospite ga peršunom, i sitno isečenim lukom, pospite biberom. Dodajte sitno isečene paprike, senf, kim i promešajte sve dobro. Ostavite smesu da odstoji na hladnom 5-6 sati....
Svinjsko meso i grašakSvinjsko meso i grašak
23. maj
Ako je potrebno zatim se doliva još malo vode....
Svinjsko meso sa spanaćemSvinjsko meso sa spanaćem
27. jun
Isečemo meso na parčiće i izdinstamo u malo masnoće. Dodajemo spanać, opran i iskidan. Dodajemo luk, isečen na sitno. Dodajemo vodu i ostavljamo da vri. Stavimo začine po ukusu....
Meraklijsko suvo svinjsko mesoMeraklijsko suvo svinjsko meso
12. januar
Druga opcija za svinjsko suvo meso je da se ostavi u frižideru (na temperaturi od 5-7 stepeni) 4-5 dana. Gotovo svinjsko suvo meso umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider....
Svinjsko meso sa pečurkamaSvinjsko meso sa pečurkama
14. okt.
Nakon što je bilo gotovo, dodala sam biber i isključila ringlu. I eto - imamo našu svinjetinu sa pečurkama....
Svinjsko meso sa boranijomSvinjsko meso sa boranijom
14. okt.
Svinjsko meso se iseče na zalogaje i isprži se. Izvadi se i na istom mestu se zaprži luk, ubrzo se dodaje očišćena boranija i malo vode. Dinsta se dok boranija ne omekša....
Brzo svinjsko meso u tiganjuBrzo svinjsko meso u tiganju
17. sep.
Na taj način mogu da se spreme i pileće meso ili svinjske i pileće šnicle, ali uzimamo u obzir odgovarajući začin za meso (na primer piletina će ići uz začin za piletinu)....
Marinirano svinjsko meso na roštiljuMarinirano svinjsko meso na roštilju
05. dec.
Operemo svinjsko meso, osušimo, isečemo na parčiće i plago istucamo. Stavljamo u posudu za pečenje i posipamo biberom po ukusu. Namažemo blago izgnječenim belim lukom....