Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Govedina sa makaronamaDobija se mali paket. Nanesite maslac i pecite dok ne porumeni.
Nakon pečenja, gotovo jelo se okreće na tanjir za posluživanje.
Govedina sa makaronama je veoma ukusna....
22. sep.
1
Govedina sa boranijomNasecite meso na komade i prodinstajte ga u sopstvenoj masnoći oko 15-20 minuta.
Nakon toga stavite ulje, naseckani luk, rendani paradajz i alevu papriku i dinstajte 10-15 minuta, a zatim prelijte sve vodom i kuvajte oko...
24. okt.
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Govedina a la Ani StroganovZačinimo i ostavljamo da se krčka još 2-3 minuta.
Serviramo sa krompir pireom ili ako je moguće svežom majčinom dušicom....
31. mart
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Govedina se kuva otprilike 1, 5 sata, zec je gotov nakon 30-40 minuta.
Ako ćete praviti čorbu od ćuretine, ćuretina se kuva 1 sat, a toliko je potrebno i kuvati junetinu....
05. avgust
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Govedina na kubanski načinNakon toga ga vadimo i ostavljamo da se ohladi.
Kad se ohladi, natrljamo ga izgnječenim belim lukom i ređamo u vatrostalnu činiju.
Ugrejemo ulje i u njemu dinstamo iseckan luk. Nakon toga ga sipamo preko mesa....
10. maj
Govedina sa plavim šljivamaIsečemo meso na parčiće i izdinstamo ga u sopstvenoj masnoći. Nakon toga ga prebacimo u ekspres lonac i dodajemo alevu papriku, so, začine i sitno isečen luk.
Dolivamo 2 šolje vode, zatvaramo i kuvamo 30 minuta.
Nakon...
24. dec.
Ljuta govedina na sečuanski načinPropržite govedinu, beli luk, đumbir, ljute paprike u bujonu na jakoj vatri, dok ne omekšaju - oko dva minuta.
Dodajte kukuruzno brašno sa soja sosom....
07. jun
Dinstana govedina po starom ruskom receptuMalo pre nego što je dinstana govedina spremna, dodajte pavlaku.
Gotovo jelo se služi sa kuvanim krompirom i normalno, sa lepom ruskom votkom!
Dinstana govedina po starom ruskom receptu je spremna....
02. sep.
Govedina sa paradajzom u ekspres loncuAko je potrebno, dodajemo malo brašna da se zgusne sos i kuvamo još 10-12 minuta....
11. maj
Rolnice od govedine sa slaninomŠnicle izlupajte veoma dobro, posolite ih i pobiberite, pa začinite sa malo čubra. Odozgo stavite komad slanine i umotajte u rolat.
Rolat vežite kanapom i ispržite ga sa svih strana do zlatne boje. Poređajte rolate u ekspres...
06. april
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
01. april
File od govedine sa Rokfor sosomNikada nemojte pripremati teletinu ili govedinu direktno iz frižidera na vatri, zato što neće ostati sočno.
Za to vreme počnite sa sosom.
2. Ugrejte pavlaku na umerenoj vatri i u nju izmrvite sir rokfor....
20. april
Kako se kuva kukuruzBitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan ukus, u kome možete uživati sa vašom porodicom.
Možete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu....
27. april
Kako se kuva artičokaSeku se spoljašnji grubi listovi, s vremena na vreme se potapa u limunsku vodu.
Dno istrljamo od dlačica uz pomoć kašičice i artičoku ostavljamo u vodi sa sokom od limuna....
15. jun
Kako se kuva grašakKoliko vremena se kuva grašak?
Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
13. jun
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluEvo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
08. april
Govedina sa knedlama i sosom od povrća sa pavlakomGotove, hladne knedle možemo čuvati u frižideru dugo vremena.
Po porciji serviramo 4 knedle i 4 parčeta mesa, prelivene sosom....
08. maj
Koliko vremena se kuva celer?Celer je povrće poznato iz davnih vremena, a poznat po svojim mnogobrojnim korisnim osobinama....
01. jul