Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
U svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Medenjaci za pogačuMedenjaci za pogaču
16. mart
Gotovo testo se razvije u koru debljine 5-6 mm i kalupom isecite medenjake. Isečene medenjake ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite medenjake za pogaču u zagrejanoj rerni oko 10 minuta....
Medenjaci sa kakaomMedenjaci sa kakaom
19. januar
Ispečeni medenjaci se hlade i slepljuju se dva po dva pomoću smese. Po želji mogu da se dekorišu obojenom čokoladom ili ajsingom. Stavljaju se u kutiju da se ne bi pokvasili. Medenjaci sa kakaom su gotovi....
Medenjaci za rođendanMedenjaci za rođendan
08. dec.
Meko i lepljivo testo se stavlja u kesicu na sat vremena u frižider. Razvija se kora koja se blago nabrašni da se ne bi lepilo i seku se oblici....
Medenjaci sa čokoladomMedenjaci sa čokoladom
13. dec.
Dodajte ih u delove u smesu, prvo mešajući kašikom, a zatim meseći rukama dok se ne formira meko testo za medenjake. Ostavite testo za medenjake da odstoji 30 minuta....
Medenjaci za bebeMedenjaci za bebe
04. sep.
Pecite ukusne medenjake u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Nakon toga stavite na rešetku da se ohlade i servirajte. Možete ukrasiti medenjake za bebe svežim voćem....
Medenjaci iz davninaMedenjaci iz davnina
15. dec.
Poređajte zalepljene medenjake na tanjir i sačekajte sa se čokolada stegne....
Medenjaci za početnikeMedenjaci za početnike
13. dec.
Ostavimo da se malo ohladi, četkom namažemo sve medenjake. Ostavljamo da se glazura stegne i jedemo medenjake za početnike sa čajem ili kafom. Čim ja mogu, znači da možete i vi da ih pripremite. Srećno, vredi!...
Medenjaci sa bademimaMedenjaci sa bademima
24. nov.
Jaje se umuti viljuškom i dodaju se svi sastojci osim brašna. Umuti se mikserom na nisku temperaturu. Polako se dodaje brašno u porcijama dok se ne dobije meko testo. Ne treba da se lepi po rukama. Deli se na dva dela....
Medenjaci od bundeveMedenjaci od bundeve
25. nov.
1
Od smese se oblikuju loptice koje se poređaju u podmazanu posudu za pečenje ili postavljenu papirom za pečenje. Medenjaci od bundeve se peku u umerenoj rerni na 180 stepeni....
Medenjaci sa glazuromMedenjaci sa glazurom
07. januar
Kada se medenjaci ohlade, ukrasite ih glazurom od belanaca....
Medenjaci sa cimetomMedenjaci sa cimetom
23. maj
Isecite medenjake kalupima i namažite umućenim žumancem. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni....
Medenjaci sa orasimaMedenjaci sa orasima
23. april
Sve sastojke mutite viljuškom, postepeno dodajte brašno dok ne dobijete meko testo, mesite dok ne prestane da se lepi....
Medenjaci sa mašćuMedenjaci sa mašću
25. april
Svinjska mast treba da bude na sobnoj temperaturi. Med je u tečnom stanju. U pleh sipajte brašno i napravite udubljenje u sredni. Jaja umutite viljuškom i stavite ih u udubljenje. Dodajte i ostale sastojke. Koru limuna...
Koliko vremena se peku pogačice?Koliko vremena se peku pogačice?
05. okt.
Ali u različitim rernama, vreme je različito. Ako niste sigurni u vreme pečenja, možete napraviti probu sa čačkalicom u testu. Ako izađe suva i na njoj nema testa, to znači da su pogačice spremne....
Koliko vremena se peku kruške?Koliko vremena se peku kruške?
10. jun
Međutim, vreme za pripremu pečenih krušaka može da varira u zavisnosti od nekoliko faktora. U ovom članku ćemo razmotriti koliko dugo se peku kruške i koji faktori mogu uticati na vreme pripreme....
Koliko vremena se peku mafini?Koliko vremena se peku mafini?
20. maj
Vreme pečenja može da bude različito kod različitih vrsta mafina - zavisi od recepta. Ako želite da vaši mafini budu vazdušasti, prosejte brašno sa praškom za pecivo - to je tajna za vazdušaste mafine....
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromKolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puterom
06. januar
Stavite u frižider najmanje 3 sata da se stegne. Izrezati na kvadrate....