Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeni
08. feb.
Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem sa okruglim dodatkom, napravite puslice. Stavite pleh u zagrejanu rernu i isključite. Zaboravite za njih bar 4-5 sati i ne otvarajte rernu....
Koji čajevi su dobri za stomak?Koji čajevi su dobri za stomak?
04. okt.
Stomak je izuzetno osetljiv deo našeg tela i može da napravi probleme čak i od najmanje iritacije. Predlažemo nekoliko vrsta čaja, koji se prave od biljaka najkorisnijih za stomak. Na prvom mestu to je čaj od mente....
Koji su najbolji čajevi za muškarceKoji su najbolji čajevi za muškarce
21. dec.
Redovna konzumacija kineskog Ulun čaja je odlična profilaktika adenoma prostate. Tri do četiri šolje na dan će obezbediti neophodne nivoe testosterona i poboljšaće potentnost....
Koji začini su odgovarajući za supuKoji začini su odgovarajući za supu
27. januar
Pasulj takođe dobro ide sa bosiljkom, korijanderom, čubrom, nanom. Za supu od krompira su odgovarajuću biber, majorana, kim, bosiljak, muskatnu oraščić, aleva paprika, lovorov list....
Turšija za brzu konzumacijuTuršija za brzu konzumaciju
27. okt.
Nakon 4-5 dana, turšija je spremna za konzumaciju. Rok trajanja turšije je oko mesec dana....
Presovani kupus za brzu konzumacijuPresovani kupus za brzu konzumaciju
09. okt.
Kada stavljate kupus za zimu, uvek ostane nekoliko glavica kupusa. Nije loše pripremiti ih za brzu konzumaciju. Potrebna vam je kofa, lavor, daska za sečenje, oštar nož i mirne ruke....
Peckane papričice za brzu konzumacijuPeckane papričice za brzu konzumaciju
22. okt.
Peckane papričice za brzu konzumaciju su neobične!...
Čorbadžijske paprike za brzu konzumacijuČorbadžijske paprike za brzu konzumaciju
17. dec.
Sipajte smesu u pržene paprike i dobro protresite ovo meze. Čorbadžijske paprike za brzu konzumaciju su gotove....
Moderni napici koji su veoma korisni za želudacModerni napici koji su veoma korisni za želudac
06. jul
Modernih tendencija ima ne samo u odeći i aksesoarima, nego i kod hrane. Da li ste primetili kako su tokom poslednjih godina u našu kuhinju ušli neki egzotični proizvodi poput tofu sira, biljnih mleka, sajtana. Ima...
Koji orašasti plodovi su dobri kod gastritisa?Koji orašasti plodovi su dobri kod gastritisa?
24. maj
Ipak, ti plodovi obavezno moraju da budu sirovi i da budu potopljeni u vodu nekoliko sati pre konzumacije. Kod gastritisa su apsolutno zabranjeni pečeni i slani orašasti plodovi....
Marinirane ljute papričice za brzu konzumacijuMarinirane ljute papričice za brzu konzumaciju
28. sep.
Ljute paprike su spremne za konzumaciju nakon sat. Na isti način, ali sa vrućom marinadom, mogi da se naprave i da se stave u tegle....
Ljute papričice ribice za brzu konzumacijuLjute papričice ribice za brzu konzumaciju
11. nov.
Dodajte pržene paprike i veoma dobro izmešajte. Pospite ukusni namaz peršunom, ostavite da odstoji malo i poslužite. Ljute papričice ribice za brzu konzumaciju su gotove....
Slatko od borovnica za direktnu konzumacijuSlatko od borovnica za direktnu konzumaciju
15. sep.
Možete da ga koristite za palačinke, mekike, buhtle......
Marinirane ljute paprike za brzu konzumacijuMarinirane ljute paprike za brzu konzumaciju
10. okt.
Nakon jedne noći u marinadi paprike su spremne za konzumaciju....
Koji su bezopasni zaslađivači?Koji su bezopasni zaslađivači?
21. mart
Zaslađivači se smatraju aleternativom šećera i kao takvi oni imaju zadatak da učine vaše jelo ukusnim, ali i zdravim. Postoje dve vrste zamena za takozvani "beli otrov" - šećer: sintetičke i prirodne. Ovaj članak je fokusiran...
Marinirani patlidžan za brzu konzmacijuMarinirani patlidžan za brzu konzmaciju
15. maj
Izvadite i servirajte vaš marinirani patlidžan za brzu konzumaciju....
Pikantna ljutenica sa patlidžanom za brzu konzumacijuPikantna ljutenica sa patlidžanom za brzu konzumaciju
13. okt.
Za duže korišćenje možete čuvati u suvim teglama koje kuvate 15 minuta od trenutka kada voda proključa. Ova količina daje 3 tegle ljutenice kapaciteta 350 ml....
Koji su plodovi mora najkorisniji?Koji su plodovi mora najkorisniji?
09. okt.
Neki od plodova mora su posebno korisni i dobro ih je redovno uvrstiti u naš jelovnik. Evo morskih plodova sa najviše zdravstvenih koristi za nas....
Koji su simptomi povećanog holesterola?Koji su simptomi povećanog holesterola?
03. okt.
Dobra prevencija i redovno praćenje krvne slike, kao i zdrav način života mogu to sprečiti....
Koji su to tvrdi sirevi?Koji su to tvrdi sirevi?
24. sep.
Zbog toga je pri izboru sireva u prodavnici dobro biti upoznat sa razlikama i vrstama tvrdih sireva. Presovani sirevi uključuju Edamer, Gaudu, Rebloijun, Pekorino, Čedar i Kantal....
Lek za ljude koji pate od zatvoraLek za ljude koji pate od zatvora
19. jul
U posudi pomešamo sve sastojke. Smesa treba da odstoji bar 12 sati u frižideru da nabubri čia. U trajanju od 1 sedmice, ujutru na prazan želudac se uzima po 150 ml jogurta. Efikasan lek protiv zatvora....
Čvrsti argumenti ZA konzumaciju mesaČvrsti argumenti ZA konzumaciju mesa
14. dec.
Meso je kontroverzni deo dijete i same ishrane. Prema nekima - korisna je samo živina, a crveno meso treba izbegavati po cenu života. Drugi su suprotnog mišljenja - piletina sadrži ogromnu količinu hormona koje treba...
Koje su namirnice dobre za oči, bogate luteinom i zeaksantinom?Koje su namirnice dobre za oči, bogate luteinom i zeaksantinom?
09. maj
Lutein i zeaksantin su karotenoidi koji se široko nalaze u povrću i voću, bojeći ih od žute do crvene boje. Iako se lutein smatra žutim pigmentom, u visokim koncentracijama izgleda narandžasto-crveno. Lutein i zeaksantin...
Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumacijuLjute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju
10. mart
Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju su gotove....
Koji začini su pogodni za musaku?Koji začini su pogodni za musaku?
26. sep.
Musaka je nesumnjivo jedno od najpopularnijih tradicionalnih jela na našim prostorima. Bilo bi vam teško da pronađete restoran koji je ne priprema, ili domaćinstvo koje je ne priprema redovno za ukusan ručak ili večeru....