Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bifidobakterije - zašto su korisne?Metabolička funkcija bifidobakterija se ostvaruje zbog učešća u varenju, metabolizmu žučnih kiselina, holesterola, hormona, ksenobiotika, kancerogena, sinteze različitih jedinjenja korisnih za zdravlje....
18. okt.
Zašto su žitarice korisne?Bulgur
Bulgur je namirnica koja ima dosta koristi za zdravlje, budući da sadrži velike količine vlakana, minerala i drugih korisnih materija....
28. mart
Listovi papaje - kako da ih koristimoPogledajte još koristi soka od papaje i za šta pomažu semenke papaje....
23. jul
Zašto da koristimo cimet?Kako starimo, to može biti od koristi, jer zapaljenje prati niz bolesti povezanih sa starenjem....
05. dec.
Zašto su lešnici korisni za zdravlje?On pomaže da se ugljeni hidrati pretvore u glukozu, koja je izvor energije, a koju telo koristi. Tiamin takođe pomaže i u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca.
6....
11. maj
Zašto su sušene jabuke toliko korisneSvi znaju koje su koristi voća za dobijanje vitamina potrebnih telu. Međutim, većina voća je sezonska i nema ih tokom mnogih meseci u godini. Međutim, postoji alternativa ovog problema i ona je u sušenom voću....
17. nov.
Koje su to alkalne namirnice i zašto ih koristiti u ishrani?U alkalne namirnice spadaju one koje imaju nizak nivo kiselosti. To su sve namirnice koje imaju blagotvoran alkalni efekat na naš organizam.
Alkalna hrana je veoma važna za naš organizam jer neutrališe kiseline koje...
18. feb.
Zdravstvene koristi dudaDud je sočan, malo gorak i u sebi krije dosta koristi za zdravlje....
19. sep.
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoAko ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
29. avgust
Zašto su kruške korisne?Uprkos svom slatkom ukusu, kruška se može koristiti za prevenciju dijabetesa tipa 2 zbog flavonoida koje sadrži, koji poboljšavaju osetljivost naših ćelija na insulin....
28. sep.
Namirnice koje sadrže biotin: Zašto su toliko korisne?Luk - veoma korisno povrće bogato biotinom. Jedna mala činija luka sadrži 7.98 mkg biotina, što je 27% dnevnog unosa.
5. Kvasac - samo 7 g kvasca sadrži 1.4 - 14 mkg biotina.
6....
17. mart
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je krompir pire koristan?
Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
18. dec.
Zašto da koristimo daske i posuđe od bambusa?U sledećim redovima ćemo vam dati sedam važnih razloga zbog kojih treba da koristite kuhinjske daske i pribore od bambusa.
1....
26. okt.
9 zamena za kafu i zašto treba da ih probateOno je odgovorno i za podsicanje rasta korisnih bakterija: bifidobakterija i laktobacili....
20. april
Zašto da jedemo kariKoristi karija su naučno dokazane.
Sada ćemo vam ispričati ne samo za šta može da se koristi ovaj začin, ali i koje koristi on ima za naše zdravlje....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeDobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek, što se tiče različitih koristi za zdravlje koje obezbeđuje.
Postoje različite vrste grožđa, različite boje i ukusa....
04. mart
Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?Konzumiranje ribe i ribljih proizvoda nosi mnogo koristi za zdravlje čoveka. Ipak se čini da su tako konzervirani lišeni mnogo korisnih hranljivih materija, što doprinosi šteti od njihoog unosa....
25. avgust
Koristi od listova brusniceTradicionalna medicina često koristi listove brusnica, a ne plodove, s obzirom na to da je njihova letina mnogo lakša za sakupljanje i čuvanje....
09. avgust
Listovi artičoke - koristi i primenaZa šta su dobri listovi artičoke
- Listovi artičoke su korisni za čišćenje jetre od toksina, za otklanjanje nakupina steatoze, za uklanjanje upale jetre....
09. feb.
Listovi cvekle - koristi i primenaZašto je korisno koristiti zelene delove cvekle i da li je zaista vredno obratiti pažnju na ovaj deo korenaste kulture, pokušajmo da razumemo....
13. dec.
Listovi dunje - koristi i primenaTakođe pogledajte za šta je korisna dunja, kako sušiti dunje i zašto treba da jedemo više dunja....
05. okt.
Listovi kupine - koristi i primeneMeđutim, koristi kupina i njihovih listova bile su mnogo dobro poznate još našim precima i u mnogim državama kupina je poznata kao "crna malina"....
31. avgust
Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Oni se koriste i kao začin za mariniranje povrća. U ovom slučaju preporučuje se da se koriste sveže otkinuti mladi listovi u sredini lete, a ne tokom jeseni kada listi postaju stari....
18. avgust