Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Cvekla u rerniCvekla u rerni
11. april
Pecite sat i po i proverite čačkalicom ili drugim oštrim predmetom da li je cvekla omekšala i da li je gotovoa. Ako čačkalica ulazi sa lakoćom onda je potpuno gotovo. Ostavite blago da se ohladi i odvijte foliju....
Cvekla u teglamaCvekla u teglama
30. januar
Mešati dok se suvi sastojci istope i ovom mešavinom preliti narezanu cveklu. Ostaviti da stoji 1h i povremeno promešati. Sipati cveklu u tegle pa svaku teglu naliti prelivom....
Cvekla u tegliCvekla u tegli
10. okt.
Cvekla u tegli se čuva na hladnom mestu....
Može li da se zamrzne cvekla?Može li da se zamrzne cvekla?
14. maj
Kako da zamrznete cveklu kod kuće Zamrzavanje cvekle može se uraditi kako u sirovom obliku tako i ako je cvekla prethodno pripremljena ili skuvana....
Da li je sirova riba bezbedna?Da li je sirova riba bezbedna?
26. maj
Da bismo razumeli da li je suši bezbedan, moramo da budemo svesni da li konzumacija sirove ribe sama po sebi predstavlja rizik. Bilo da je sirova ili marinirana, sirova riba nosi rizik od bakterijske kontaminacije....
Može li da se jede sirova heljda?Može li da se jede sirova heljda?
24. januar
Ovde je odgovor samo jedan - ne samo da heljda može da se jede kao sirova, već je treba jesti sirovu....
Marinirana crvena cvekla u teglamaMarinirana crvena cvekla u teglama
30. jul
Kuvajte koliko da se šećer i so rastope, ostavite da se ohladi i prelijte kuvanu cveklu u teglama, odozgo pokrijte grančicama mirođije i čenovima belog luka....
Marinirana cvekla za zimuMarinirana cvekla za zimu
26. sep.
Ostavite tako dok se potpuno ne ohlade i čuvajte na hladnom mestu! Može se koristiti za salate, garnirung i druga jela! Marinirana cvekla za zimu je spremna....
Cvekla sa mladim lukomCvekla sa mladim lukom
06. januar
Cvekla se opere i skuva. Oljušti se i samelje/narenda. Dodaju se sitno isečen luk, peršun i mirođija, ulje, rastvoreno sirće, šećer i so. Smesa se promeša....
Zapečena cvekla sa pavlakomZapečena cvekla sa pavlakom
03. jun
Pomešajte cveklu sa lukom u odgovarajućoj posudi, prelijte sve smesom pavlake i mleka, posolite i zapecite u rerni. Gotovu zapečenu cveklu sa pavlakom pospite izgnječenim belim lukom....
Da li je dobro jesti kestene?Da li je dobro jesti kestene?
04. januar
Divlji kesteni su veoma lepi, ali ni pod kojim uslovima ih ne treba jesti. Samo pitomi kesteni su pogodni za konzumaciju, a divlji se koriste za ukrašavanje gradskih parkova....
Da li se može jesti med kod dijabetesa?Da li se može jesti med kod dijabetesa?
07. april
Med je mnogo zdraviji izbor za dijabetičare od bilo kog drugog zaslađivača, koji su njima namenjeni. Ipak, kada dijabetičar kupuje med, treba da bude veoma pažljiv. Kupljeni med treba da bude čist i da nema dodataka...
Koja se ishrana može nazvlati lekovitom?Koja se ishrana može nazvlati lekovitom?
23. januar
Određivanje namirnica koje se često mogu jesti i onih koje zahtevaju umereni unos je neophodno....
Zapečena cvekla iz rerne sa siromZapečena cvekla iz rerne sa sirom
08. feb.
Cveklu oprati i staviti sa strane da se osuši. Kad je suva, svaku cveklu posebno zavijte u alu foliju. Uvijene cvekle poredajte na žicu iz rerne ili na pleh. Uključiti rernu na 180 stepeni i peći 60 min....
Sirova vegetaSirova vegeta
25. nov.
Promešajte dobro i ubacite gotovu sirovu vegetu u suve tegle sa poklopcima na zavrtanj. Držite na hladnom i tamnom mestu....
CveklaCvekla
21. avgust
Cvekla se može jesti kuvana, pečena ili sirova. U suštini, svi delovi ovog povrća se mogu jesti, pa se i listovi ovog korenastog povrća mogu jesti u obliku salate. Ukus cvekle podseća na ukus spanaća....
Salata od cvekle i tuštaSalata od cvekle i tušta
01. april
Cveklu i jabuku krupnije izrendamo. Listove cvekle očistimo od žilica i tanko isečemo. Tušt i mirođiju sitno iseckamo, ja odvajamo deblji deo od drške....
Salata od cvekle i krastavacaSalata od cvekle i krastavaca
01. feb.
U dva tanjira rasporedimo cveklu, marinirane krastavčiće i na kraju u sredinu stavljamo mlečni sos. Ukrašavamo maslinama....
Salata od cvekle i jabukaSalata od cvekle i jabuka
27. dec.
Dobro oprana cvekla se kuva dok ne omekša, nakon čega se oljušti i narenda na krupno rende. Jedno jaje se skuva dok ne bude tvrdo, oljušti se i iseče se na osmine. Odvajamo žumanca preostalih jaja i mutimo ih....
Čorba od cvekle i šargarepeČorba od cvekle i šargarepe
09. januar
1
Dodajte sitno iseckane cveklu i krompir, začine, bujon i 1 šolju hladne vode. Kada proključa, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka, dok cvekla ne omekša....
Garnir od cvekle i jabukaGarnir od cvekle i jabuka
08. jul
Kada se prodinsta, prebacite u odgovarajuću posudu, dodajte so, sirće i sitno iseckan beli luk (može i isitnjen, ako je star), oguljenu jabuku, isečenu na kockice, i garnir je spreman za posluženje....
Gaspačo od cvekle sa siromGaspačo od cvekle sa sirom
04. maj
Dodajte maslinovo ulje u tankom mlazu, dodajte biber i balzamiko sirće (može i obično vinsko ili jabukovo) i malo soli po ukusu i ponovo uključite blender za kratko vreme da se sve dobro integriše. 3....
Kroketi od cvekle i krompiraKroketi od cvekle i krompira
28. januar
Pečenu cveklu i krompir pažljivo izvadimo iz folije, da se ne bismo opekli od pare koja se stvorila. Ostavimo da se ohladi. U posudi izgnječimo krompir viljuškom, a cveklu izrendamo....
Salata od cvekle i naraSalata od cvekle i nara
01. mart
Salata od cvekle i nara je spremna....
Salata od cvekle i renaSalata od cvekle i rena
02. jul
Oljuštite i narendajte cveklu. Dodajte senf i ren, nakon toga i sirće i dobro promešajte sve. Pri serviranju pospite sa malo oraha....