Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Koristan napitak od artičokeKoristan napitak od artičoke
24. mart
Kada se pripremi napitak od listova artičoke, on ima ogromne koristi za zdravlje, zato što je bogat mineralima, najviše kalijumom....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Sok od manga - kako ga napraviti i zašto ga piti?Sok od manga - kako ga napraviti i zašto ga piti?
28. april
Da biste iskoristili sva ova svojstva sočnog voća, pripremite od njega ne samo napitke od manga, već i desert od manga i kremovi od manga....
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?
07. mart
U tu svrhu, međutim, potrebno je napraviti čaj od malog komada drveta. Čaj od lipe povećava sintezu urina, što pomaže u prečišćavanju krvi. Veoma uspešno pomaže protiv infekcija urinarnog trakta....
Super koristan napitak od đumbira i kurkumeSuper koristan napitak od đumbira i kurkume
27. maj
Po želji, možete dodati sveže isceđeni sok od limuna za još bolji efekat i ukus. Ovaj napitak je izuzetno koristan, jer ima ne jednu, već dve korisne osobine za organizam....
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?
16. mart
Koristi vitamina K2 Kalcijum koji se nagomilava u mekim tkivima kao na primer arterijama je glavni krivac za kardiovaskularna oboljenja koja su poznata čoveku....
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? ​Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? ​
16. januar
Sveži napitak od bundeve možete napraviti na dva glavna načina – sveži sok od bundeve ili sveži sok od semenki bundeve....
Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?
05. april
U ovom članku ćemo istražiti koristi od konzumacije soka od karfiola i zašto bi trebalo da bude deo vaše redovne ishrane....
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Čaj od breze - zašto da ga pijemo?
07. okt.
Koristi čaja od breze Napitak ima antiinflamatorno, antiseptičko dejstvo i podržava brzo zarastanje rana. Osim toga, čaj pročišćuje krv od toksina i jača imunitet....
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?
18. dec.
Uprkos svojoj slaboj popularnosti kod nas, on ima niz koristi za ljudski organizam koje ga čine toliko korisnim i preferiranim pre svega u obliku napitka....
Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?
28. feb.
U sledećim redovima ćete videti koje su koristi edamamea i zašto biste ga trebali jesti: Edamame pruža brojne koristi za telo, a glavne su: - Deluje preventivno protiv kardiovaskularnih bolesti....
Napitak od bosiljka kao pomoćno sredstvo u radu želucaNapitak od bosiljka kao pomoćno sredstvo u radu želuca
04. januar
Ispiranje grla sa napitkom od bosiljka uspešno leči upalu grla. Napitak od bosiljka se takođe koristi za zatvaranje rana koje teško zarastaju....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Da bi sos bio slađi, koristi se mesnati prezreli paradajz, a od sitnijeg je sok kiseo i odgovarajući je za soseve, punjene paprike, sarme i supe....
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Dodavanje đumbira čini napitak još svežijim. Kako da napravimo limunovu koru u prahu? Limun može da se zamrzne i nakon toga da se izrenda na sitno kako bi se dobio prah od kore limuna....
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?
27. sep.
Čaj se može napraviti tako što se 1 artičoka prokuva dok ne omekša, doda se sok od 1 limete i pije topao pre jela....
Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?
12. sep.
Od karanfilića možete napraviti čaj koji ima mnogo koristi za naše zdravlje. Evo kako da napravite čaj od karanfilića (pogledajte kraj članka) i koje su koristi od njega....
Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?
12. april
Vitamin B12 je vitamin rastvorljiv u vodi koji ima osnovnu i ključnu ulogu u funkcionisanju mozga, kao i našeg nervnog sistema. Takođe pomaže u formiranju crvenih krvnih zrnaca. U stvari, ovo je vitamin koji je našem...
Čaj od jasmina - zašto je tako koristanČaj od jasmina - zašto je tako koristan
05. april
Jasmin je biljka koja ima mnogo blagotvornih efekata na telo. Možete ga konzumirati u obliku čaja, koristiti eterično ulje jasmina ili može da bude deo dekoracije u vašem domu, čime će pročistiti vazduh u prostoriji....
Sok od limete - zašto je tako koristanSok od limete - zašto je tako koristan
14. nov.
Korisna svojstva limete i njenog soka Ovaj sastav određuje zdravstvene koristi limete. Ovde su neke od njih. 1....
Napitak od rozetle, bosiljka i oraha kod suvog kašljaNapitak od rozetle, bosiljka i oraha kod suvog kašlja
09. mart
Miris je prijatan i svež i ne mora da se sladi, ali ako želite možete dodati kašičicu meda prilikom svakog unosa. Napitak od rozetle, bosiljka i oraha kod suvog kašlja je po receptu Petra Dimkova....
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?
02. dec.
U narodnoj medicini crna ribizla se koristi za jačanje imunološkog sistema i lečenje nekih bolesti. Čaj od listova crne ribizle je veoma popularan među ljudima u nekim severnijim zemljama. Hajde da vidimo zašto....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Na taj način začin će sačuvati ukus, aromu i svoju boju i može da se koristi kao svež u svako vreme....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Dodaje se ruzmarin, bosiljak, so i biber. Ostavi se da odstoji 30 minuta. Pasira se dok ne postane pire i servir se....