Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko razloga da jedete ljutoNekoliko razloga da jedete ljuto
13. dec.
Najboljih 5 razloga da jedete ljutu hranu su 1. Pomaže u gubitku težine. Ljuta paprika sadrži supstancu kapsaicin, koja ubrzava metabolizam, što dovodi do bržeg sagorevanja kalorija....
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraNekoliko razloga da jedete meso kengura
29. dec.
Priroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa....
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukNekoliko razloga da jedete sveži beli luk
26. feb.
Beli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode....
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Crveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
Nekoliko razloga da koristite začin selenNekoliko razloga da koristite začin selen
08. jun
Selen - to je biljka poznata čovečanstvu još od drevnih vremena. U prošlosti su ljudi lečili reumatizam i prehladu čajem od selena. Zanimljiva je činjenica da su u srednjem veku putujući trgovci koristili selen kao aromatizator...
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko razloga da pijemo čaj od šipka
24. feb.
Nekoliko čaša na dan ublažava simptome brige, nervoze, depresije i drugih psihičkih problema....
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeNekoliko važnih razloga da pijete sok od dinje
25. feb.
Razlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem. Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C....
Nekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetomNekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetom
04. april
Razlozi da pijete toplo mleko sa cimetom su: - Blagotvorno deluje kod raka. Njegova konzumacija blokira rast kancerogenih ćelija. Najviše pomaže kod leukemije....
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicu
10. avgust
Evo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu: 1....
Deset razloga da jedete godži beriDeset razloga da jedete godži beri
14. okt.
Godži beri, superhrana koja je sve popularnija kod nas, mora da bude prisutna na vašem jelovniku. Njegova konzumacija donosi mnoge koristi. Evo koje su to koristi: Bolje varenje. Voće pogoduje proizvodnji digestivnih...
10 razloga da jedete više paprike10 razloga da jedete više paprike
27. sep.
1. Kada je sadržaj vitamina C u pitanju, paprika je u velikoj prednosti u odnosu na limun i ribizlu. Treba imati na umu da se najviše askrobinske kiseline nalazi oko drške, a taj deo obično sečemo i bacamo kada čistimo...
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamaNekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susama
22. maj
Zato je korisno da se svakodnevno unose po nekoliko kašika tahinija. Pored toga što kalcijum štiti debelo crevo od pojave raka, on donosi olakšanje i kod napada migrene....
Pet važnih razloga da jedete pasulj češćePet važnih razloga da jedete pasulj češće
27. feb.
U galeriji pogledajte 5 važnih razloga, zbog kojih pasulj obavezno treba da prisustvuje na vašoj trpezi. pageBorba protiv raka Pasulj je bogat antioksidansima, koji su odlični saveznici u borbi protiv raka....
Da napravite sami koktel trešnjeDa napravite sami koktel trešnje
01. maj
Koktel trešnje, takođe poznate i kao maraskino trešnje, složene su za proizvodnju kada se prave u fabrici....
4 osnovna razloga da redovno jedete kokosovo ulje4 osnovna razloga da redovno jedete kokosovo ulje
08. jul
Upravo iz toga razloga ono ima odlična antibakterijska i antivirusna svojstva, tj- jača imunološke snage tela....
TrešnjeTrešnje
26. nov.
Dobro je ne jesti trešnje nasumično, već ih rasporediti u nekoliko obroka, otprilike u isto vreme. Možete odabrati jednake porcije ili stalno povećavati količinu koju jedete....
Brauni od trešnje sa orasimaBrauni od trešnje sa orasima
30. jul
Trešnje operite, očistite ih od koštica i ispasirajte. Umutite jaja i šećer, da dobijete penasti krem. U činiji pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, promešajte i dodajte umućenim jajima....
Pirog od trešnje sa pavlakomPirog od trešnje sa pavlakom
13. feb.
U pirogu od trešnje sa pavlakom trešnje mogu da sed zamene višnjama....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Razlog zbog kojeg su "crvena vina" stekla popularnost je u njihovoj koncentraciji resveratrola....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Svi dobri razlozi da jedete više šargarepeSvi dobri razlozi da jedete više šargarepe
28. sep.
Hajde da saznamo zajedno u ovom članku zašto bi trebalo da jedemo više šargarepe!...
Nekoliko načina da zavijete kifliceNekoliko načina da zavijete kiflice
23. mart
Sedmi način je da razvijete trougao i kalupovima za kolače (srca, cvetovi, zvezde) napravite nekoliko figurica, npr. srca, pa stavite slatko ili sir i zavijete, a isečeni delovi ostaju odozgo i na prazno mesto stavite srce...
Šupla iz grada RazlogaŠupla iz grada Razloga
31. okt.
Treba da dobijete testo, koje je malo gušće od testa za palačinke. Prebacite ga u prethodno nauljenu tepciju, pa dodajte maslac i izmrvljeni sir....
9 razloga koji će vas naterati da češće jedete banane9 razloga koji će vas naterati da češće jedete banane
14. sep.
Međutim, postoji dosta više razloga da konzumirate bananu kada ste u pokretu ili kod kuće. Evo koji su to razlozi i koje su najvažnije koristi banana. 1....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Eto zbog čega razloga da ne pojedete po jedno jaje na dan. Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe....