Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kadaif sa pavlakomKadaif sa pavlakom
12. okt.
Kada poređate kadaif, pecite ga do prijatne zlatne boje. za to vreme pripremite gust sirup od šećera i vode. Ispečeni kadaif prelijte sirupom, vratite ga u slabu rernu da se dopeče još 15 minuta....
Kadaif sa lešnicimaKadaif sa lešnicima
25. april
Ispečeni kadaif, kada se već ohladio, prelijte sirupom. Kada upije sirup i kada se malo ohladi, pokrijte plastičnom folijom i ostavite na hladno mesto, najmanje 12 sati. Bolji bude kada odstoji....
Kadaif sa orasimaKadaif sa orasima
21. jul
Kada se ohladi, kadaif prelijte mlakim sirupom od šećera i vode. Sirup treba da se kuva 10-15 minuta od momenta kada proključa. Kada sirup skinete sa vatre, dodajte mu ukus po želji....
Kadaif sa mlekomKadaif sa mlekom
21. jul
Polovinu kadaifa poređajte u nauljen pleh i pospite ga naseckanim orasima. Odozgo stavite preostali kadaif i sve pokrijte komadićima maslaca. Pecite u slaboj rerni dok ne porumeni....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Tahini od susama je izuzetno koristan. Njegovi raznovrsni sastojci čine ga pravim čudom za vaš sistem za varenje! Osim što je veoma koristan, tahini ima dobar ukus i dobar je izvor energije....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Postepeno sipajte bujon, mešajte neprestano da se žumance ne preseče. Nakon što se ujejdnače temeprature obe smese, smesu od žumanca dodajte u bujon....
Kadaif sa keksićima od maslaca i orasimaKadaif sa keksićima od maslaca i orasima
30. okt.
Izmrvite pripremljene kesiće od maslaca i kad kadaif upije od sirupa obilno ga posipte keksom. Možete sa sameljete ili izlupate orahe, ali u ovom slučaju ja sam stavila jedan preko svakog parčeta....
Kadaif sa kremom od vanile i orasimaKadaif sa kremom od vanile i orasima
29. jul
Kada se šećer istopi, dodati sok od limuna. Sačekati da se sirup zgusne i dodati narendanu koru limuna i vanilu. Vrućim sirupom preliti gusto poređan kadaif. Ostaviti da prenoći i upije sirup....
Kadaif sa mekanim kremomKadaif sa mekanim kremom
22. januar
Prvo pripremamo krem, 800 ml od mleka stavljamo da se ugreje zajedno sa šećerom. U posudi umutimo jaja, brašno i preostalo mleko. Stavljamo toplo mleko u smesu da se poravnaju temperature i nakon toga pomešamo....
Sočan kadaif sa kremomSočan kadaif sa kremom
30. dec.
Pripremite šećerni sirup od vode i šećera. Kad šećerni sirup bude gotov, dodajte vanilu i izrendanu koru limuna. Poređajte kadaif u duboki pleh i prelijte ga sirupom. Ostavite kadaif da se natopi....
Ekonomičan kadaif sa limunomEkonomičan kadaif sa limunom
14. april
Pravimo šećerni sirup tako što stavimo šećer u vodu da provri. Sipamo šećer i vanillu. Ostavljamo da vri 5 minuta, koliko da se sirup zgusne i izrendmao koru od limuna. Promešamo sirup i ostavimo da se ohladi....
Fantastičan kadaif sa pistaćimaFantastičan kadaif sa pistaćima
13. april
Dodajte vanilin šećer i limunsku kiselinu (možete koristiti i sok od limuna). Otopite maslac i prelijte kadaif, a zatim preko prelijte sirup. Isitnite pistaće i preko ih posipajte....
Kadaif sa svežim siromKadaif sa svežim sirom
01. avgust
Skuvamo šećer sa 2 i 1/2 šolje vode, dok se ne rastopi. Nakon toga dodajemo sok od limuna i koru limuna i ostavljamo da se kuva 5 minuta. Namažemo pleh prečnika 25 cm sa pola margarina i stavljamo pola kadaifa....
Kadaif sa celim orasimaKadaif sa celim orasima
21. jul
Kadaif pecite na umerenoj temperaturi, dok ne dobije zlatnu boju. Kadaif ostavite da se ohladi i zatim ga prelijte vrućim sirupom, koji ste pripremili od šećera, vode, vanile i limunske kiseline....
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Kada napravite tortu od keksa i poređete keks u redove, treba da ga potopite u mleko ili zaslađenu kafu (prema receptu)....
Od kakvih se trava pravi turski čajOd kakvih se trava pravi turski čaj
03. feb.
Kada se servira, prvo se sipa od poparenog čaja, a preostala voda se koristi za razređivanje čaja po želji Aromatični napitak se servira u tipičnim turskim staklenim čašama....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Ljudi imaju razne netolerancije na vrste mleka od orašastih plodova i to se takođe treba proveriti. Vrste mleka od orašastih plodova Ima preko 10 vrsta mleka od orašastih plodova....
Kadaif sa pavlakom i jagodamaKadaif sa pavlakom i jagodama
31. jul
Stavite kadaif u odgovarajući tanjir. Napravite sirup od šećera i 2 šolje vode. Ostavite da se malo zgusne. Dodajte vanilu, koru limuna i masalc. Ostavite da se malo ohladi i prelijte kadaif....
Kadaif sa orasima preliven sirupomKadaif sa orasima preliven sirupom
21. jul
Ostavite da se potpuno ohladi. Sve namirnice za sirup sipajte u posudu na vatri i promešajte, dok sirup ne proključa. Smanjite temperaturu i kuvajte sirup 20 minuta....
Kadaif sa orasima i maslacemKadaif sa orasima i maslacem
21. jul
Kada je kadaif ispečen i ohlađen, prelijte ga sirupom, koji ste pripremili od šećera, vode i soka od limuna. Sirup ostavite da se kuva 20 minuta. Kadaif sa orasima i maslacem treba da bude hladan, a sirup mlak....
Sočan kadaif sa mlečnim kremomSočan kadaif sa mlečnim kremom
22. jul
Skuvamo sirup od vode, šećera, soka od limuna i vanile. Ostavite da se ohladi i pripremamo kadaif, nakn toga ostavljamo sa strane da ga dobro upije (1-2 sata)....
Pravi sladoled od pavlakePravi sladoled od pavlake
18. jul
Smesa se sipa u plastičnu posudu i mlečni sladoled se ostavlja u zamrzivaču 3 sata, a dok se hladi meša se nekoliko puta. Pravi sladoled od pavlake je gotov....
Kadaif sa jabukama, pavlakom i karamelomKadaif sa jabukama, pavlakom i karamelom
01. april
2
Kadaif se smrvi i polovina se stavlja na dno okruglog kalupa. Odozgo se ravnomerno stavlja nadev od jabuka. Preko njih se raspoređuje drugi deo kadaifa. Pritiska se dobro prstima. Obilno se posipa filetiranim bademima....
Loptasti kadaif sa mlekom i pistaćimaLoptasti kadaif sa mlekom i pistaćima
23. januar
Nakon što je gotovo, dodaju se kapljice soka od limuna i meša se veoma dobro. Drugim sirupom se preliva ponovo svaka loptica. Pistaći se oljušte i samelju u brašno....