Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Kadaif sa orasimaKada se ohladi, kadaif prelijte mlakim sirupom od šećera i vode.
Sirup treba da se kuva 10-15 minuta od momenta kada proključa. Kada sirup skinete sa vatre, dodajte mu ukus po želji....
Kadaif sa mlekomPolovinu kadaifa poređajte u nauljen pleh i pospite ga naseckanim orasima. Odozgo stavite preostali kadaif i sve pokrijte komadićima maslaca.
Pecite u slaboj rerni dok ne porumeni....
Kadaif sa pavlakomKada poređate kadaif, pecite ga do prijatne zlatne boje. za to vreme pripremite gust sirup od šećera i vode.
Ispečeni kadaif prelijte sirupom, vratite ga u slabu rernu da se dopeče još 15 minuta....
Kadaif sa lešnicimaIspečeni kadaif, kada se već ohladio, prelijte sirupom. Kada upije sirup i kada se malo ohladi, pokrijte plastičnom folijom i ostavite na hladno mesto, najmanje 12 sati. Bolji bude kada odstoji....
Kadaif sa kremom od vanile i orasimaKada se šećer istopi, dodati sok od limuna. Sačekati da se sirup zgusne i dodati narendanu koru limuna i vanilu.
Vrućim sirupom preliti gusto poređan kadaif. Ostaviti da prenoći i upije sirup....
Kadaif sa keksićima od maslaca i orasimaIzmrvite pripremljene kesiće od maslaca i kad kadaif upije od sirupa obilno ga posipte keksom.
Možete sa sameljete ili izlupate orahe, ali u ovom slučaju ja sam stavila jedan preko svakog parčeta....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Od kakvih se trava pravi turski čajKada se servira, prvo se sipa od poparenog čaja, a preostala voda se koristi za razređivanje čaja po želji Aromatični napitak se servira u tipičnim turskim staklenim čašama....
Sočan kadaif sa kremomPripremite šećerni sirup od vode i šećera. Kad šećerni sirup bude gotov, dodajte vanilu i izrendanu koru limuna.
Poređajte kadaif u duboki pleh i prelijte ga sirupom. Ostavite kadaif da se natopi....
Kadaif sa celim orasimaKadaif pecite na umerenoj temperaturi, dok ne dobije zlatnu boju.
Kadaif ostavite da se ohladi i zatim ga prelijte vrućim sirupom, koji ste pripremili od šećera, vode, vanile i limunske kiseline....
Kadaif sa svežim siromSkuvamo šećer sa 2 i 1/2 šolje vode, dok se ne rastopi. Nakon toga dodajemo sok od limuna i koru limuna i ostavljamo da se kuva 5 minuta.
Namažemo pleh prečnika 25 cm sa pola margarina i stavljamo pola kadaifa....
Ekonomičan kadaif sa limunomPravimo šećerni sirup tako što stavimo šećer u vodu da provri. Sipamo šećer i vanillu.
Ostavljamo da vri 5 minuta, koliko da se sirup zgusne i izrendmao koru od limuna.
Promešamo sirup i ostavimo da se ohladi....
Fantastičan kadaif sa pistaćimaDodajte vanilin šećer i limunsku kiselinu (možete koristiti i sok od limuna). Otopite maslac i prelijte kadaif, a zatim preko prelijte sirup.
Isitnite pistaće i preko ih posipajte....
Kadaif sa mekanim kremomOstavljamo da se ohladi i pripremamo kadaif. Iskidamo sitno i u dubljoj posudi propržimo kadaif sa maslacem na tihj vatri, postepeno mešamo dok ne dobije zlatnu boju, dodajemo šećer i pržimo 3-4 minuta....
Kadaif sa orasima preliven sirupomDeo kadaifa rasporedite u pleh. Pospite delom oraha, koji su nasečeni na krupnije. Odozgo rasporedite preostali kadaif.
Maslac istopite i njime prelijte kadaif. Na kraju pospite preostalim orasima....
Kadaif sa pavlakom i jagodamaStavite kadaif u odgovarajući tanjir. Napravite sirup od šećera i 2 šolje vode. Ostavite da se malo zgusne.
Dodajte vanilu, koru limuna i masalc. Ostavite da se malo ohladi i prelijte kadaif....
Sočan kadaif sa mlečnim kremomSkuvamo sirup od vode, šećera, soka od limuna i vanile. Ostavite da se ohladi i pripremamo kadaif, nakn toga ostavljamo sa strane da ga dobro upije (1-2 sata)....
Pravi sladoled od pavlakeSmesa se sipa u plastičnu posudu i mlečni sladoled se ostavlja u zamrzivaču 3 sata, a dok se hladi meša se nekoliko puta.
Pravi sladoled od pavlake je gotov....
Slani kadaif sa slaninom i kukuruzomU nauljanu tavu stavite 1/2 kadaifa.
Ravnomerno rasporedite iseckane sastojke i kukuruz, pa narendajte kačkavalj preko.
Preko rasporedite preostali kadaif. Umutite jaja i sveže mleko, pa prelijte kadaif....
Ekmek kadaif sa bademima i pistaćimaSastojci za šećerni sirup se pomešaju i ugreju se dok se šećer potpuno ne rastopi. Kuva se još 3-4 minuta i hladi.
Vreo kadaif se preliva hladnim sirupom i ostavlja na 12 sati da upije dobro....