Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ostrige sa dinjomPo želji možete izmrviti led i staviti na dno tanjira, a da ostrige položite preko za više svežine i lepši izlge.
2....
15. maj
Ostrige sa siromOstrige se otvaraju, plod im se stavlja i jednu polovinu ljušture.
Sok se sačuva. Poređamo ih u posudu za pečenje i prekrivamo smesom. Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 10-15 minuta....
11. jul
Ostrige sa bejbi spanaćem na mediteranski načinNa kraju prelijte proceđenim sokom od ostriga. Gotovu smesu rasporedite preko ostriga. Pecite 15 minuta u ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni, na gornjem grejaču....
15. maj
Pržene ostrigePažljivo otvorite ostrige pokušavajući da zadržite njihov sok. U loncu skuvajte plodove mora u sopstvenom sosu.
Kada su ostrige gotove, izvadite ih i ostavite ih nekoliko minuta na ubrusu da se ocede i osuše....
03. mart
Ostrige RokfelerDobijenim sosom prelijte ostrige i pecite u rerni na 200 stepeni.
Pecite oko 10 minuta.
Izrendajte kačkavalj i ostavite da se lepo rastopi preko ostriga.
Servirajte sa čašpm belog vina....
22. mart
Marinirane ostrigeOtvorite ostrige i izvadite unutrašnjost. U dubokoj posudi promešajte meso ostriga, sitno naseckani mladi luk, so i biber po ukusu....
25. feb.
Čorba od ostrigaDodajemo ostrige i ostavljamo da se krčka ne više od 3 minuta.
Posipamo peršunom i serviramo sa četvrtinama limuna....
12. jul
Kako očistiti ostrige?- ostrige;
- krpa;
- nož za otvaranje ostriga ili drugih morskih plodova;
- kuhinjski nož.
1....
21. april
Kako se serviraju ostrige?Kako se serviraju ostrige obično zavisi od toga kako su ostrige pripremljene.
Ostrige su delikates i smatraju se hranom VIP zajednice jer ne mogu sebi svi da ih priušte....
28. mart
Kako se otvaraju ostrige?Šarka na školjci je mišić koji povezuje gornji i donji omotač u oštrom karju ostrige,
Sa druge strane šarke je zaobljeni prednji deo ostrige;
Vrh ostrige je najpljosnatija ljuska;
Donja ljuska ostrige ima oblik čaše....
11. januar
Kako se jedu ostrige?Ostrige su jedan od najukusnijih morskih delikatesa. Njihov ukus je veoma cenjen. Ostrige se smatraju istančanim delikatesom, koji se poslužuje samo u specijalnim prilikama....
03. januar
Kako se konzumiraju i pripremaju ostrige?Pržene ostrige
Ostrige očistite kao što je gore opisano, ali ovoga puta treba da ih otvorite, a evo i kako: treba da pokrijete ostrige peškirom i veoma pažljivo uvučete nož u školjku na poleđini ostrige....
11. maj
Najbolji izvori cinkaOstrige
Ostrige spadaju u namirnice najbogatije cinkom. One nisu samo prilično teška, već i skupa hrana....
22. maj
Špagete sa ostrigama i škampimaOčistite ostrige i škampe. Zagrejte odgovarajuću posudu na ringli, istopite maslac i dodajte beli luk, isečen na sitno.
Dodajte ostrige i škampe i promešajte. Stavite so i biber po ukusu....
05. avgust
Morski PlodoviNakon njih po razmeri slede karipske ostrige ili džambo, kao i tigrovske. Kada spremate sveže ostrige treba da odvojite omotač glave i venu na leđima....
17. sep.
Ragu sa ostrigamaDodati ostrige, posoliti i kuvati desetak minuta.
Služiti toplo posuto seckanim peršunom....
11. januar
Koji su plodovi mora najkorisniji?Ostrige takođe sadrže dosta nezasićenih omega-3 i omega-6 masnih kiselina....
09. okt.
Najštetnija zdrava hranaOstrige
Ostrige su jedan od omiljenih delikatesa mnogih ljudi. Međutim, one se nalaze među najviše patogenim hranama i mogu da izazovu ozbiljne crevne infekcije, ukoliko se pravilno ne čuvaju....
08. mart
Hrana, koja najčešće vodi do trovanjaUkusne ostrige
Jedna dosta ukusna i veoma opasna hrana. Opasna je zbog globalnog zagrevanja....
11. nov.
Piletina sa broklolijem i pirinčemPomešajte soja sos, sirće, kukuruzno brašno, sos od ostriga i ulje od susama.
U voku ili velikom tiganju zagrejte biljno ulje, dodajte piletinu i pržite oko 10 minuta....
05. dec.
Svinjetina sa povrćem IndonezijaDodajte soja sos, sos od ostriga, vino, so i biber po ukusu.
Posle 5-6 minuta dodajte sos i ostavite da jelo provri nekoliko minuta.
Poslužite uz prilog od pirinča ili testenine....
06. sep.
Hrana korisna za muško zdravljeOstrige
Cink, cink i ponovo cink - ovo je vaška muška mantra. On je od ključne važnosti za zdravlje srca, rada mišića i reproduktivnog sistema. A ostrige su vodeće po sadržaju cinka....
08. nov.
Kako da smanjite količinu gvožđa u krviTo su namirnice: džigerica, losos, pasulj, jaja i ostrige.
Konzumacija slatkiša i zaslađenih napitaka se takođe dovodi u vezu sa lakšim usvajanjem gvožđa, pa zato bi trebalo da ovake namirnice izbegavate....
15. mart
Pileća krilca u tiganjuPomešajte soja sos, med, šećer, sos od ostriga i vodu u posudi i ostavite na stranu.
Krilca se očiste, a zatim se odvajaju mali bataci.
Zagrejte ulje u tiganju i kratko dodajte beli luk i/ili đumbir....
25. avgust
Kineski dugi patlidžan iz rerneRavnomerno preliti soja sosem, sosom od ostriga i isečenim svežim listovima korijandera.
Prijatno uz kineski dugi patlidžan iz rerne!...
02. april