Bonapeti.rs»Saveti»Kako se serviraju ostrige?

Kako se serviraju ostrige?

Kako se serviraju ostrige?

Kako se serviraju ostrige obično zavisi od toga kako su ostrige pripremljene.

Ostrige su delikates i smatraju se hranom VIP zajednice jer ne mogu sebi svi da ih priušte. Uglavnom ostrige se služe sirove, sa otvorenim ili neotvorenim školjkama na tanjiru leda.

Uz njih se serviraju hleb narezan na četvrtine, limun i maslac. Ako ostrige nisu otvorene, na stolu mora biti specijalan nož za ostrige.

Nakon otvaranja, sok od limuna se cedi na njihovo meso. Jedu se prstima, a ono što je u ljusci se jede direktno iz nje usisavanjem ustima.

Ako se ljuska vaše ostrige previše lako otvara, to znači da je ona pokvarena i da je ne treba jesti. Ako je ostriga koju služe sveža, zadiviće vas svojim ukusima i aromama.

Postoje načini da se ostrige kuvaju, ali one su najukusnije kada se jedu sirove. Mogu se jesti i začiniti sa malo soli i bibera, osim sokom od limuna.

Nemojte jesti ostrige čim ih otvorite ili poslužite otvorene. Sačekajte malo, pa će zadovoljstvo biti još veće.

Ostrige se služe najčešće uz belo vino ili šampanjac.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, zbog vaše bezbednosti, moramo reći da se ostrige smatraju prirodnim afrodizijakom i da sa njima ne treba preterivati.

Kao i sa svakom drugom hranom, ako se pretera sa ostrigama, postoji opasnost od trovanja.

Zato konzumirajte sa zadovoljstvom i umereno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni