Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu.
Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
25. avgust
1
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline....
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15 minuta. Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom....
30. avgust
2
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemOstatak smese rasporediti na tacnu.
Ostaviti da se ohladi i stegne.
Kolač izručiti na tacnu.
Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti....
09. feb.
Kako da napravimo domaću jufkuOhlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaSipati fil u na koru. Stavite u zamrzivač dok pravite preliv.
Naseckajte čokoladu, stavite u veću posudu. U šerpici zagrejte slatku pavlaku. Prelijte čokoladom. Ostavite da sjedne 1-2 minuta....
26. januar
Znakovi koji znače da treba da prestanete sa upotrebnom hrane sa glutenomEvo nekoliko simptoma koji će vam pomoći da odredite da li ste netolerantni na gluten i da li treba da prestanete sa njegovom upotrebnom.
- Umor, najviše nakon konzumiranja hrane koja sadrži gluten....
07. okt.
Kako da napravimo domaći kravlji sirZagreva se do telesne temeprature i na svaki litar mleka se stavlja po šest kapljica kvasca za sir. Ja uvek stavljam u potrebne kapljice još šest....
13. januar
Alergija na pšenicu - šta treba da znamoLjudi koji imaju alergiju na pšenicu, treba da paze sa konzumacijom ovsa, raži i ječma....
22. jul
Alergija na soju - šta treba da znateSoja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
23. jun
Alergija na ribu - šta treba da znateAli oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove.
Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
28. dec.
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Prži se ili se peče na roštilju;
- Bešamel - mlečni svetli sos napravljen od maslaca, brašna i mleka;
- Blanširanje - proizvodi poput povrća, voća, ribe i dr. se stavljaju u ključalu vodu i odmah nakon toga se cede...
05. feb.
Popularni italijanski sirevi koje treba da probate- Kačokavalo (Caciocavallo) je sledeći italijanski delikates koji treba da probate čim vam se ukaže prva prilika. Kačokavalo je ponos Sicilije i južnog regiona Bazilike....
08. april
Koje orašaste plodove treba da jedu muškarci?Među orašastim plodovima koje muškarci treba da jedu su orasi, indijski orasi, bademi, pistaći, pekan orah i lešnici....
24. avgust
Najkorisnije namirnice, koje svako treba da jedeOve namirnice treba stalno da budu prisutne u našem meniju, savetuju američki dijetolozi.
1....
06. okt.
Evo zašto treba da pazite na jedenje urmiBudući da sadrže visok nivo šećera čovek treba da ograniči njihovu konzumaciju, da bi izbegao visok šećer u krvi....
28. avgust
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
16. feb.
Đakonije, koje treba da probate u Severnoj ItalijiČak će i slučajni turista primetiti razliku u kulinarskim iskušenjima Severne i Južne Italije. Severnjaci kuvaju sa maslacem i ponekad pavlakom. Jede se pretežno teletina. Uzgaja se kukuruz za palentu (kačamak) - i danas...
18. jul
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajednoAko želite da vidite više kombinacija hrane koje u stvari ne treba kombinovati, pogledajte koju hranu ne treba jesti sa jajima....
15. jun
Pet namirnica koje ne treba da jedete siroveAko se patlidžan otkine mnogo rano, može biti otrovan, zato što solanin tada ima najveću količinu,
Pečurke
Pečurke su korisna hrana zato što od njih organizam dobija vitamin D, koji mu je potreban....
21. okt.
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
18. mart
3 stvari koje se dešavaju kada prestanete da jedete mlečne proizvodeDao joj je savet da prestane da konzumira sir.
Nakon nekog vreman, Dina je primetila promene u težni. Krvni pritisak i holesterol su bili u normalnom stanju, a ona je uspela da skine nekoliko kilograma....
23. jul
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloUpotrebljava se i za mariniranje i konzerviranje i za razliku od većine začina stavlja se na samom početku kuvanja;/page
page11....
09. april