Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šarena soŠarena so
19. maj
Šarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
Domaća šarena soDomaća šarena so
11. jul
Rezultat je mnogo aromatičnija i bogatija domaća šarena so u poređenju sa paketom iz prodavnice....
Persijska pogačaPersijska pogača
01. avgust
U posudu se stavlja kvasac, so i naliva se voda. Meša se dobro i postepeno se dodaje brašno. Kada se upije svo brašno, mesi se rukom. Ostavlja se da naraste....
Persijska musakaPersijska musaka
05. dec.
Potoptie hleb u sveže mleko na nekoliko sekundi, izvadite i ocedite. Stavite natopljeni hleb u posudu, dodajte mleveno meso, žumanca, iseckane pečurke i sitno iseckane viršle. Začinite solju i biberom, dobro promešajte...
Persijska ljubičicaPersijska ljubičica
17. sep.
Koristi od persijske ljubičice Ispostavilo se da osim što je lepa, ona je mnogo korista. Plava persijska ljubičica je dobra za želudac i stimuliše apetit, a ima i koleretično dejstvo....
Plava borovnicaPlava borovnica
18. avgust
Lekovita i profilaktička svojstva plave borovnice Uz redovnu konzumaciju masne hrane, konzumiranje plave borovnice snižava trigliceride i topi masnoće na stomaku....
Plava RibaPlava Riba
27. jun
Sastav plave ribe Slično ostalim ribama, plava riba je izuzetno bogata mineralima i vrednim materijama. Oskudna mastima, plava riba sadrži belančevine, vitamine A....
Koktel Plava PticaKoktel Plava Ptica
30. jun
U šejker a izmrvljenim ledom sipajte džin, plavi kurasao i agnosturu. Energično promućkajte dok se tečnost ne ohladi potpuno. Prebacite u ohlađenu čašu za koktel. Veoma lep i ukusan koktel Plava Ptica....
Marinirana plava ribaMarinirana plava riba
18. sep.
Očistimo plavu ribu. Sklanjamo glave i repove. Sečemo na velike parčiće. Ako želimo možemo da ih ostavimo cele (celo telo, da ne sečemo na parčiće) bez glava i repova....
Plava riba na roštiljuPlava riba na roštilju
27. jul
Pečemo je sa obe strane do lepe boje plave ribe na roštilju. Poslužite plavu ribu na roštilju sa kriškama limuna i po želji grilovanim povrćem....
Persijska supa sa korijanderomPersijska supa sa korijanderom
10. april
Persijska supa sa korijanderom se servira uz svež hleb....
Plava riba u papiruPlava riba u papiru
06. jul
Očišćena i oprana riba se posipa solju i biberom. Maže se maslacm spolja i iznutra i stavlja se na parče papira. Preko ribe se poređaju krugovi limuna i luk po želji i papir se dobro uvija. Uvijena riba se stavlja u posudu...
Persijska penjurlija bez mešenjaPersijska penjurlija bez mešenja
25. maj
Pecite Persijsku penjurliju dok ne porumeni....
Persijska penjurlija sa semenkamaPersijska penjurlija sa semenkama
10. sep.
Proveravamo čačkalicom da li je persijska penjurlija gotova....
Gorka so (Engleska so)Gorka so (Engleska so)
09. maj
Gorka so je važna namirnica, koja se smatra veoma zdravom. U suštini, gorka, iliti engleska so, je kristalizovan magnezijum sulfat. Magnezijum je prirorni mineral kojeg ima u svakom živom biću. Još jedan popularan naziv...
SoSo
11. jul
So nije samo začin, već i jedan od najvažnijih sastojaka za svaki živi organizam. So je izvor pozitivno naelektrisanih jona natrijuma i negativno naelektrisanih jona hlora. Upravo zbog toga je so najvažniji mineral u ishrani...
Zimska persijska supa sa pilećim mesomZimska persijska supa sa pilećim mesom
08. mart
Dodajemo izgnječen paradajz i začine - biber, kurkumu i so. Sklanjamo pažljivo poklopac šerpe i sipamo smesu od paradajza u supu. Ako je neophodno dodajemo još malo vode....
Pijana persijska penjurlija sa dva jajetaPijana persijska penjurlija sa dva jajeta
19. sep.
U odgovarajućoj posudi umutimo jaja, u njih dodajemo so i pivo. Sodu pomešamo sa kiselim mleko, dodajemo ih u tečne sastojke. Ulje i sitno mrvljen sir i semenke kima stavljamo na kraju....
Plava riba preko peršuna i avokadaPlava riba preko peršuna i avokada
07. nov.
Podelite u tanjire i odozgo stavite po jedan filet plave ribe. Prelijte ribu sokom od limuna i poslužite. Prijatno!...
Plave ŠljivePlave Šljive
26. jul
Poznaćete ga po duguljastom ili elipsastom obliku, kao i po plavkastim kožnim omotačem, koji je na mestima više ljubičast, nego plav. Dok sazreva, meso ploda je kiselo i zeleno....
Plava riba na grčki način na roštiljuPlava riba na grčki način na roštilju
02. jun
Plavu ribu na grčki način na roštilju servirajte bez ičega ili sa garnirungom po izboru....
Morska SoMorska So
27. jun
Morska so je prirodan proizvod, svrstava se u vrh najznačajnijih darova koje more može da nam da. U njenom sastavu ima više od sto mineralnih materija, koje se sastoje od preko 80 elemenata Mendeljejevog periodnog sistema...
Himalajska SoHimalajska So
03. jun
Odmah posle šećera, so je najčešće korišćen začin. Po nekom nepisanom pravilu se kod nas jelima dodajte 3 puta više soli nego što je to dozvoljenih 3 - 5 mg dnevno. Posledice prekomerne konzumacije soli mogu biti opasne po...
Plava riba na roštilju sa sokom od limunaPlava riba na roštilju sa sokom od limuna
22. nov.
Riba se očisti od glava i iznutrica, opere se veoma dobro pod tekućom vodom. Posipamo spolju i biberom, pokrivamo folijom i ostavljamo da upije začine i da se ocedi od vode. Zagreva se roštilj, namazan masnoćom, stavlja...
Najpoznatiji plavi sireviNajpoznatiji plavi sirevi
06. jul
Plavi sirevi su deo jelovnika svakog ljubitelja prefinjene kuhinje. Postoji mnogo vrsta plavih sireva, ali među najpopularnijima su Rokfor, Gorgonzola i Stilton....